Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Raluca Turcan anunță RECALCULAREA tuturor pensiilor din România și o reformă a întregului sistem

Publicat

p

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat miercuri că lansează o reformă a sistemului public de pensii, care va include și pensiile speciale.

Reforma cuprinde mai multe etape, iar fondurile necesare digitalizării sistemului va fi decontată din fonduri europene, a spus Turcan. Tot procesul ar trebui să dureze circa un an și jumătate.

Recalcularea se va face pe baza unei noi legi, care va folosi indicatorii din dosarele reevaluate, a spus aceasta.

Procesul va începe cu digitalizarea tuturor dosarelor.

”Cheltuielile necesare în efortul de digitalizare și recalculare a pensiilor vor fi decontate din PNRR (programul de relanzare finanțat de UE – n.red.), pentru că fac parte din reforma sistemului național de pensii”, a spus Turcan.

Citește și: PENSII 2021: Vechimea în muncă s-a scumpit. Cei care vor să cumpere plătesc mai mult față de anul trecut. Cauza modificărilor

”Discuțiile le vom începe peste maximum o lună pe noul proiect de lege a pensiilor. Trebuie să aducă sustenabilitate în sistemul de pensii.

Până acum nu s-a vorbit că legea 127 presupunea un efort bugetar pe care nici o economie în stadiul economiei românești nu și-ar fi putut-o permite. Reforma are la bază două principii: contributivitate și echitate”, a spus ministrul Muncii.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax