Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Rânjetul balcanic al lui Iohannis și Guvernul Viorica. A dat o șansă PSD-ului, a luat o șansă României

Publicat

klaus Iohanis presedinte

Sistemul a rânjit astăzi la români. Ultimul personaj care putea să arate cu degetul nerușinarea de a instala o slugă perfectă, docilă și în același timp necalificată în funcția de prim-ministru al României, de a-și ridica vocea în numele principiilor și al bunului simț, și-a desfăcut paltonul și ne-a arătat cicatricele morale.

Ne-a arătat că și salamul său săsesc este parte a unei paradigme morale din care probabil că nu (mai) avem scăpare. Ne-a arătat și nouă, dar și celor mai tineri, că în România contează calculele politice și nu principiile, că la vârful statului e nevoie de ”neconflictuali” ascultători și nu de oameni cu anvergură și bine pregătiți.

Președintele ne-a spus astăzi, indirect, că asta e țara unde modelul de succes este cocul monoglot, fandoseala miorlăită, supușenia absolută. Astea ar fi ingredientele necesare unui bun prim-ministru. Munca? Pentru fraieri! Carieră politică ireproșabilă? O chestiune pur teoretică! Anvergura intelectuală?  O boală grea! Studiul și instruirea? Decât posibile piedici!

Ne-a arătat că slugărnicia afișată triumfal este un atuu frecventabil, acceptabil.

În acest context, explicațiile sale au fost de un penibil rar. Tonul său, de o falsitate rușinoasă. În timp ce ”mai dădea o șansă PSD-ului”, mai lua o șansă României.

Ni s-a explicat că, de fapt, ce a făcut mamutul din fruntea statului a fost foarte abil. Cică ar vrea ca social-democrații să se împiedece în Guvernul Viorica și să își rupă picioarele. De aia a zis ”da” din prima la cununia cu această Viorica.

Așa, el ar avea prima șansă la alegerile viitoare. De parcă ăsta ar fi vreun proiect de țară de care noi ne agățăm cu toate puterile. Să mai ”iasă” el o dată. La așa explicații, noi ar trebui să închidem complice un ochi: ”Aaaaa, al dracului neamțu! Deștept, ce mai… os de teuton! Cum s-a gândit el în viitor, e un vizionar!”

Păi nu? Teoria binelui mai mare, în varianta pentru retardați!

De fapt, doream să spun un lucru simplu, dar m-am luat cu vorba. De astăzi, președintele Iohannis nu mai reprezintă, simbolic, nimic. Prin el, sistemul a rânjit la români în cel mai pur stil balcanic.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    miercuri, 17.01.2018 at 21:27

    Cred ca numai o extinctie in masa sau o nucleara dinspre SUA sau Coreea de Nord ar mai putea „aseza” lucrurile intr-o tara ca asta.

  2. Ghita

    miercuri, 17.01.2018 at 21:30

    Ovidiu draga (poate erai ironic prin articol si in unele propozitii ai evidentiat ca nu o sa mai avem presedinte, chiar daca avem) , ca si alti „comentatori” de prin mediul virtual, se pare ca nici tu nu ai inteles mare lucru (sau poate interpretez eu gresit situatia actuala). In primul rand ” Am decis sa le mai dau o sansa ” e mai mult ironic (de altfel si raspunsul lui Liviu Dragnea cu multumim ), stiind ca ce si-a propus/mintit PSD, nu e realizabil . Daca nu accepta , tinand cont ca PSD are majoritatea in Parlament , se ajungea la alegeri anticipate . Daca se ajungea acolo , implicit suspendarea presedintelui , Romania o lua rau la vale , inflatie , preturi mai mari la toate utilitatile, ROBOR etc. E o solutie de compromis (chiar daca riscul e mai mare decat ce am enumerat mai sus) pentru a vedea si oile cu cine au votat . O solutie pentru viitorul apropiat, ca oamenii sa vada ce fel de oameni sunt cei din PSD (si cel mai probabil si din alte partide), care isi urmaresc doar propriile agende , interese si nimic altceva . Sper sa mai rezistam un an …

  3. Ionel

    miercuri, 17.01.2018 at 22:34

    N-avem domn’le in Romania cultura politica, n-avem societate civila, n-avem nimic! Stim sa punem stampila dar nu stim sa votam. Ne meritam soarta!

    Sa vina haosul! Sa vina criza! Sa calce pe covorul rosu intins de PSD! Sa fie 2018 anul in care a crapat sistemu’ din Romania!

  4. Desan

    miercuri, 17.01.2018 at 22:51

    Sunte ti tristi rau de tot cand incercati sa spune ti ca PSD ul este tot raul din tara asta , raul este in tot omul si fiecare avem partea noastra de vina , dar cine spune ca PDLo PNLo USRo UDMRo PPMo este ok este dea dreptul ticalos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax