Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

RAR nu emite certificat de agreare taxi pentru mașini care au folii pe geamuri. Alte condiții

Publicat

taxi

Registrul Auto Român (RAR) nu emite certificatul de agreare taxi dacă maşinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea, conform legislaţiei în vigoare, informează compania.

„Există însă şi particularitatea ca geamurile laterale spate şi luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparenţă mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant.

Citește și Taximetriștii din Alba Iulia, REVOLTĂ împotriva șoferilor de la Bolt: Acuzații de concurență neloială

Ca să fiţi siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menţionate mai sus) sunt în regulă şi nu vor face obiectul respingerii maşinii la inspecţia RAR, asiguraţi-vă că au imprimate din fabricaţie caracteristicile V43R (marcajul ştanţat care atestă că geamul este conform)”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii RAR susţin că „este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate şi lunetă, doar dacă au marcajul V43 R şi doar dacă nu sunt aplicate folii peste geam, fie ele şi certificate”.

„În caz contrar, RAR sancţionează orice abatere în privinţa vizibilităţii, dacă maşina este trasă pe dreapta de poliţie, la un control în trafic sau dacă vă prezentaţi la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări. Toate detaliile menţionate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie!”, se mai precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax