Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RAR: Peste jumătate dintre maşinile verificate în trafic, în judeţul Alba, în primul semestru, erau neconforme

Publicat

Peste 50% dintre maşinile verificate în trafic în judeţul Alba, în primele şase luni ale anului, erau neconforme, transmite RAR. Trei dintre acestea prezentau pericol iminent de accident.

Reprezentanţii Registrului Auto Român – Alba precizează că 50,24% dintre cele 1.043 vehicule verificate pe drumurile publice, în perioada ianuarie-iunie, erau neconforme.

La nivel naţional, au fost verificate 33.727 de vehicule, iar aproape jumătate erau neconforme. În plus, aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an, prezentau pericol iminent de accidente.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

De asemenea, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tibi

    marți, 21.08.2018 at 12:14

    Pentru a ne putea conforma cerintelor RAR, noi proprietarii de vehicule neconforme am avea nevoie de o infrastructura conforma. ,,a se vedea infrastructura muntilor Apuseni”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate