Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situație: Certificatul Covid NU va fi obligatoriu la serviciu. Decizie a Coaliției după întâlnirea cu Iohannis

Publicat

Liderii coaliției PSD PNL UDMR au convenit miercuri seară să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid obligativitatea acestui document, pentru accesul la locul de muncă.

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu liderii coaliției de guvernare, iar decizia a fost luată în urma acestei întâlniri.

Liderii coaliției au ajuns cumva la concluzia că nu este momentul pentru a lua astfel de măsuri, cel mai probabil ținând cont și de protestele care au avut loc la Palatul Parlamentului.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu ar fi de acord cu această măsură, în condițiile în care există riscul semnificativ al unui val 5 al pandemiei, în România.

Inițial, liderii coaliției au decis ca proiectul să fie trecut săptămâna următoare prin Guvern și ulterior să fie transmis spre dezbatere și adoptare către Parlament.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Ce prevedea inițial proiectul de lege al certificatului Covid, puteți afla de AICI.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Petrescu

    joi, 23.12.2021 at 15:20

    E tarziu. Lumea s-a prins deja ca certificatul nu are nici o legatura cu sanatatea, ci doar cu dictatura ce se doreste instaurata peste tot in lume. Promovarea unui asemenea demers in conditiile in care numarul cazurilor este in scadere indica si celor mai cazuti in cap sustinatori ai masurilor sanitare exagerate ca altul este interesul oamenilor politici de la noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax