Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situație în cazul unui deținut al Penitenciarului Aiud, eliberat cu opt ani mai devreme. Decizia Tribunalului Alba

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud care în primă instanță a primit dreptul de a fi eliberat condiționat cu opt ani mai devreme, rămâne după gratii.

Decizia a fost primită cu critici de opinia publică, în condițiile în care bărbatul va sfârști condamnarea abia în 2030. 

Mai exact, bărbatul care este condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor a fost eliberat condiționat după ce cererea sa a fost admisă de Judecătoria Aiud, în data de 26 iulie 2023.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Aiud, condamnat pentru omor, a ieșit cu opt ani mai repede din închisoare. Avea o condamnare de 20 de ani

Însă, procurorii au făcut apel la decizia judecătorilor, iar Tribunalul Alba le-a dat câștig de cauză: bărbatul va rămâne închis la Penitenciarul Aiud. Decizia din 21 august a rămas definitivă.

Ce s-a întâmplat

În data de 26 iulie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud îl eliberau condționat pe deținutul din Aiud cu opt ani mai devreme. Acesta este condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor.

A fost condamnat pentru omor, după ce în 2011 și-a bătut cu un par un coleg de muncă, iar apoi l-a ascuns, în timp ce acesta era în viață, sub un rând de lemne.

Atât comisia penitenciarului cât și judecătorii din Aiud au considerat că bărbatul poate fi eliberat condiționaț și că este gata de reintegrare în societate.

Deținutul a mai fost condamnat în trecut, înainte de fapta pe care se află acum după gratii, tot pentru o infracțiune gravă.

Cei 20 de ani de închisoare aveau termen de finalizare în data de 02.01.2030.

După sentința din 26 iulie, procurorii au făcut apel, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Alba. La instanța superioară, judecătorii au admis apelul și au revocat eliberarea condiționată.

Mai mult de atât, bărbatul va mai putea să facă o nouă cerere, abia în 2024.

”Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud împotriva sentinţei penale nr. 536/26.07.2023 pronunţată de Judecătoria Aiud.

Desfiinţează integral sentinţa contestată şi rejudecând: Respinge propunerea de liberare condiţionată din executarea pedepsei de 20 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 18/2012 pronunţată de Tribunalul Cluj, privind intimatul – condamnat A. D, deţinut în Penitenciarul Aiud ca neîntemeiată.

Fixează termen de reiterare a cererii la data de 24.04.2024 . Definitivă. Pronunţată azi, 21.11.2018”, se arată în soluția Tribunalului Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 22.08.2023 at 21:30

    Aşa-i când ai inamovibişitate, faci ce te taie capul după criterii „doar” de tine ştiute, nu are voie nimeni să-ţi sufle în ciorbă. Foarte ruşinos pentru acei judecători, plătiţi regeşte pentru tâmpenii nemaivăzute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax