Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situație în cel mai grav caz de viol din Alba: Bărbatul care și-a abuzat fiica și alte cinci fete va fi rejudecat

Publicat

Răsturnare de situație, în cel mai grav caz de viol petrecut în județul Alba, în ultimii zece ani. Claudiu Hancheș, bărbatul din Cugir care și-a violat fiica și alte cinci fete și a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, va fi rejudecat de la zero. 

Mai exact, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, au admis apelul lui Hancheș și au dispus ca dosarul să se rejudece la instanța de fond, la Judecătoria Alba Iulia. 

Din câte se pare, magistrații (procurorii și judecătorii) au omis să îl judece pe bărbat pentru o faptă, iar avocații săi au profitat de acest lucru.

Drept urmare, dosarul se va rejudeca la instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia. Decizia a fost dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia joi, 11 iulie 2024.

In dosarul penal 6560/176/2023* privind pe inculpatul Hanches Claudiu Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate în cauză împotriva sentinței pronunțată de Judecătoria Alba Iulia cu consecința desființării acesteia și rejudecarea cauzei de către instanța inițial investită. Motivul trimiterii cauzei spre rejudecare este că instanța de fond nu s-a pronunțat cu privire la o faptă săvârșită de inculpat și reținută în sarcina acestuia în rechizitoriu iar potrivit art.421 alin 1 lit.b teza II Cod Procedura Penală in această situație se dispune rejudecarea cauzei”, au notat magistrații Curții.

În primă instanță, Hancheș a fost condamnat la 21 de ani de închisoare cu executare, de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia. În urma sentinței de la instanța de fond, Hancheș a făcut apel, iar dosarul a ajuns pe rolul instanței superioare.

Recent, Claudiu Hancheș a fost trimis în judecată de DIICOT Alba Iulia, într-un dosar de pornografie infantilă. Este vorba despre un dosar disjuns care a început după percheziția informatică care a avut loc la momentul reținerii acestuia.

Momentan dosarul se află în stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Recent dosarul a fost trimis înapoi la procuror pentru refacerea rechizitoriului.

Fapte greu de descris în cuvinte

Dosarul de viol a fost trecut la secret de către magistrați, din cauza faptului că toate victimele sunt minore. Sunt fetițe care au fost supuse la fapte greu de descris în cuvinte.

Una dintre fetițe a fost violată de Claudiu timp de 31 de ori.

Și soția sa, a fost condamnată pentru corupere sexuală a minorilor, însă cu suspendare. Femeia a primit un an de închisoare cu suspendare. Aceasta a ajuns în fața anchetatorilor după ce a făcut sex chiar în fața copiilor cu Hancheș.

CITEȘTE ȘI: Monstrul din Cugir care și-a violat fiica și alte minore de zeci de ori, trimis în judecată. Soția sa va ajunge și ea în instanță

Momentan decizia a fost dată în primă instanță. Dacă va face apel, dosarul lui Hancheș va ajunge pe masa magistraților instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia.

Faptele pentru care a fost condamnat ”Monstrul din Cugir”

CITEȘTE ȘI: Ororile comise de un ”monstru” din Cugir: A violat o fetiță de 31 de ori. Mai mulți minori victime. Ce a făcut alături de soție

Procurorii au transmis într-un comunicat de presă toate faptele pe care le-a săvârșit bărbatul.

Victimele și faptele comise

Mai jos, procurorii au enumerat victimele și ororile comise de bărbat

La data de 31.08.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului H.I.C. pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni

a) în dauna persoanei vătămate T.C.:

– viol,

– agresiune sexuală, (formă în vigoare la data epuizării – 08.10.2018),  (2 acte materiale);

– coruperea sexuală a minorilor,

b) în dauna persoanei vătămate C.A.

– agresiune sexuală,(14 acte materiale);

– viol, (17 acte materiale);

c) în dauna persoanei vătămate H.A. (fiica sa)

– viol,

– agresiune sexuală,

– coruperea sexuală a minorilor, (5 acte materiale – epuizare 01.03.2022);

d) în dauna persoanei vătămate C.D.

– agresiune sexuală,

e) în dauna persoanei vătămate C.G.

– agresiune sexuală,

f) în dauna persoanei vătămate N.E.

– agresiune sexuală,

Când s-au petrecut faptele si la ce drame au fost supuse minorele

-în perioada iulie 2017 – octombrie 2018, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate T.C. de a exprima un consimțământ valabil exprimat din cauza vârstei fragede (6 – 7 ani), H.I.C. a întreținut cu aceasta acte de natură sexuală și un raport sexual.

-în perioada ianuarie, 2019 – martie, 2023, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate C.A. de a exprima un consimțământ valabil exprimat din cauza vârstei fragede (8 ani la momentul de început), inculpatul H.I.C. a întreținut cu aceasta un număr de 14 acte de natură sexuală (ce intră în componența infracțiunii de agresiune sexuală) și un număr de 17 raporturi sexuale, acte sexuale orale și alte acte de penetrare vaginală (ce intră în componența infracțiunii de viol);

-în perioada ianuarie, anul 2016 – martie, anul 2022, inculpatul a comis mai multe acte de natură sexuală și a întreținut un act sexual oral în prezența persoanelor vătămate minore H.A. și T.C., care în acele momente nu aveau împlinită vârsta de 14 ani.

Unul din actele mai sus menționate a fost comis împreună cu soția sa, suspecta H.A.V., faptele întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de coruperea sexuală a minorilor;

-în cursul anului 2022, în ciuda opoziției formulate de către persoana vătămată C.G., inculpatul H.I.C., în repetate rânduri, a comis împotriva acesteia mai multe acte de natură sexuală ce intră în componența infracțiunii de agresiune sexuală;

-în perioada 2020 – februarie, anul 2023, în ciuda opoziției formulate de către persoana vătămată C.D., inculpatul H.I.C., în repetate rânduri, a comis împotriva acesteia mai multe acte de natură sexuală ce intră în componența infracțiunii de agresiune sexuală.

-la data de 19.04.2022, în jurul orei 12:45, profitând de vârsta persoanei vătămate N.E. (9 ani la acel moment), inculpatul H.I.C. i-a tras acesteia pantalonii de pijama sub zona fundului (persoana vătămată rămânând dezbrăcată) și atins-o cu palma stângă în zona feselor;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Grozavescu Ramona

    miercuri, 17.07.2024 at 20:46

    În ce tara trăim??? Se poate asa ceva ??? Un violator de fetite dupa ce a întreținut relatii sexuale cu fiica lui și cu alte fete dr 7…8 ani sa I se accepte recursul și sa fie judecat din nou??? La soția lui DC i s a dat cu suspendare??? ….O TARA DE RAHAT!!! ASTA SUNTEM!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate