Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Alba Iulia: Cei doi inculpați din dosarul traficului de droguri rămân în arest preventiv


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, joi, judecarea recursului formulat de procurorii DIICOT împotriva deciziei Tribunalului Alba de eliberare din arest a doi dintre inculpații din dosarul traficului de droguri. Este vorba despre Paul Burcin și Mihai Raul Nichimiș, care au obținut la prima instanță eliberarea condiționată sub control judiciar. Instanța a admis recursurile DIICOT, astfel că aceştia rămân în continuare după gratii.

Curtea de Apel a judecat și recursul formulat de Mihai Romoșan, ul alt inculpat din dosar care a încercat să obțină eliberarea sub control judiciar. Tribunalul Alba a respins zilele trecute cererea acestuia, iar joi, Curtea de Apel a respins recursul formulat de acesta împotriva deciziei primei instanțe. Astfel, Romoșan va rămâne și el în continuare după gratii.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Alba Iulia: „Astăzi, 18.10.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Alba şi a respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii N.R.M. şi B.P., cercetaţi în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul de trafic de droguri din Alba. Tot astăzi Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul R.M., astfel încât, pentru toţi cei trei inculpaţi, au fost respinse cererile de liberare provizorie sub control judiciar. Deciziile Curţii de Apel Alba Iulia privind cererile de liberare provizorie sub control judiciar ale celor 3 inculpaţi sunt definitive, aceştia urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

În 15.10.2012 3 dintre cei 7 tineri pentru care s-a dispus arestarea preventivă în timpul urmăririi penale au formulat la Tribunalul Alba cereri de liberare provizorie sub control judiciar. În 16.10.2012 Tribunalul Alba a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar pentru inculpaţii N.R.M. şi B.P., în timp ce pentru inculpatul R.M. a respins cererea. Hotărârile Tribunalului Alba au fost atacate cu recurs.  Inculpaţii, toţi din judeţul Alba, sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de droguri de risc”.

Reamintim că procurorii DIICOT au reușit, la începutul lunii octombrie, destructurarea unei grupări infracționale acuzată  de trafic de droguri. Şapte dintre suspecții reținuți de oamenii legii au fost arestați preventiv de instanțele de judecată pentru 29 de zile. Este vorba despre Mihai Romoșan, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Marius Gabriel Aldea, Robert Tică (arestat în lipsă), Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş.

În dosar mai este cercetată, în stare de libertate, şi Bianca Adriana Aldea, singura pentru care magistraţii nu şi-au însuşit propunerea de arestare preventivă.

Tinerii sunt acuzați de deținere, trafic și introducere în țară de droguri de mare risc. Ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au organizat mai multepercheziții la domiciliile membrilor unei grupări infracționale în cadrul cărora au ridicat o cantitate de 600 de grame de haşiş, două arme de vânătoare și muniția aferentă.

Mai mult, în 26 septembrie, oamenii legii au interceptat un transport din Spania conținând 300 de grame de hașiș, dar și mai multe pliculețe de skunk (o varietate de canabis mai puternic) – a fost interceptat miercuri, de oamenii legii. Drogurile urmau să fie vândute la prețul de 50-60 de lei gramul.

În total, au fost vizați 12 traficați precum și 30 de consumatori, iar în urma audierilor opt persoane au fost propuse pentru arestare preventivă. Pentru cei patru, Tribunalul Alba și-a însușit propunerea, în timp ce alți trei au primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Argumentele depuse la Roma pentru beatificarea celor 7 martiri de către de Papa Francisc la Blaj, cuprinse în 12 volume

Publicat

papa la blaj

Editura Galaxia Gutenberg oferă cititorilor o serie de 12 volume având ca temă martiriul celor șapte episcopi greco-catolici români, precum și persecuția împotriva Bisericii Române Unite.

E vorba de o sinteză a lucrării colective a Postulaturii, denumite POSITIO super martyrio, prin care s-a argumentat la Roma Cauza de beatificare a lui „Valeriu Traian Frențiu și a celor șase însoțitori”.

Papei Francisc a condus, la Blaj, beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri. Evenimentul a avut loc pe Câmpia Libertăţii, la finalul unui proces canonic derulat pe durata a 20 de ani.

Textele din aceste volume aduc informații exacte, bazate pe documente de arhivă și pe mărturii, constituind un material de referință pentru această temă.

Citește și: DOCUMENTAR ALBA24: Cine sunt martirii greco-catolici beatificați de Papa Francisc pe Câmpia Libertății de la Blaj

În data de 5 aprilie 2018, Postulatura Cauzei de beatificare a episcopilor greco-catolici a anunţat predarea lucrării Positio super martyrio la Congregaţia Cauzelor Sfinţilor, lucrare conţinând documentaţia necesară argumentării martiriului celor şapte episcopi.

r

Acest studiu în două volume, însumând 1900 de pagini, sintetizează în mod argumentat, pe baza documentelor de arhivă, mărturia şi jertfa episcopilor greco-catolici care, în faţa persecutorului comunist, au preferat moartea decât să-şi trădeze credinţa lor catolică.

 Titlurile volumelor:

1. Episcop Vasile Aftenie – viața și martiriul

2. Episcop Valeriu Traian Frențiu – viața și martiriul

3. Episcop Ioan Suciu – viața și martiriul

4. Episcop Tit Liviu Chinezu – viața și martiriul

5. Episcop Ioan Bălan – viața și martiriul

6. Episcop Alexandru Rusu – viața și martiriul

7. Episcop Iuliu Hossu – viața și martiriul

8. Planificarea „lichidării” Bisericii Române Unite

9. Desfășurarea pe teren a „lichidării”Bisericii Române Unite în 1948

10. Răspunsul Episcopatului greco-catolic la persecuție (1944-1948) – în pregătire

11. Calea Crucii comună a Episcopatului greco-catolic (1948-1956) – în pregătire

12. Persecuția împotriva Bisericii Române Unite până la moartea episcopului Iuliu Hossu – în pregătire

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană. Unde este combustibil și mai ieftin

Publicat

scumpiri

România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Bulgaria, arată ultimele date ale Oil Bulletin, publicaţie a Comisiei Europene, analizate de AGERPRES.

Începând cu data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp ce media europeană este de 1,265 euro pe litru.

Bulgaria are cel mai mic preţ la benzină, respectiv 0,897 euro pe litru, în timp ce benzina cea mai scumpă se găseşte în Danemarca – 1,458 euro, Italia – 1,389 euro şi Suedia – 1,362 euro pe litru.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte motorina. În România, carburantul diesel costă 0,906 euro pe litru, faţă de media europeană, care este de 1,105 euro pe litru.

De asemenea, bulgarii plătesc cel mai puţin pentru litrul de motorină, respectiv 0,866 euro, în timp ce ţările cele mai scumpe sunt Suedia – 1,341 euro pe litru, Belgia – 1,269 euro şi Italia – 1,260 euro pe litru.

Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse.

Conform Oil Bulletin, instituţia care furnizează aceste date la Bruxelles din partea României este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri.

În România, cele mai mari lanţuri de benzinării sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol, Socar şi Gazprom.

Preţurile prezentate reprezintă media ponderată calculată săptămânal pe baza cotei de piaţă a fiecărui furnizor de date pentru fiecare tip de carburant.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mobilizare exemplară pentru ajutorarea unei familii din Apuseni, rămasă fără locuință în prag de iarnă, după un incendiu

Publicat

Mobilizare exemplară pentru ajutorarea unei familii din satul Huzărești, comuna Gârda de Sus, care a rămas în prag de iarnă fără locuință în urma unui incendiu.

Oameni cu suflet bun s-au oferit să ajute cu materiale de construcții, lemne, diferite obiecte sau bani, iar astfel, la doar două zile după producerea evenimentului nefericit a fost săpată deja fundația unei noi case. 

Reamintim faptul că un incendiu a izbucnit luni dimineața, la acoperișul unei case din satul Huzărești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. În urma evenimentului, casa a ars complet, împreună cu bunurile aflate în aceasta.

Citește și ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Primarul comunei Gârda de Sus, Marin Vîrciu a publicat miercuri dimineața pe rețeaua de socializare Facebook o imagine cu lucrările la fundația noii locuințe. Cu o zi înainte, acesta a făcut public contul bancar al proprietarului rămas fără casă și bunuri în prag de iarnă – Pașca Traian.

„Sper ca în cel mai scurt timp să reușim să le construim altă casă. Mâine (n.r. – miercuri, 28 octombrie) vom turna fundația.

Aici aveți numărul de cont bancar pentru a fi ajutat Pașca Traian care a rămas fără casă în urma incendiului din data 26 10 2020 .Doamne ajută!”, a scris primarul Marin Vîrciu.

Cont Banca Transilvania, agenția Câmpeni

Nume: Pașca Traian

Cont bancar: RO32BTRL00101201G14729XX

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua cu cele mai multe infectări. Conferință de presă la Cotroceni

Publicat

Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua cu cele mai multe infectări. Administrația Prezidențială a invitat jurnaliștii acreditați la o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni.

Președintele va vorbi și despre situația epidemiologică prin care trece România și despre situația economică. De asemenea, președinele va vorbi despre fondurile europene pentru redresarea post-pandemie.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și 107 decese au fost raportate, între care un bebeluș de 4 luni, cu comorbidități accentuate, care era internat la Sibiu, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate