Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului în ALBA, de 4,78%, la sfârşitul lunii noiembrie. 8221 de persoane fără loc de muncă. Majoritatea nu primesc indemnizaţie de la stat

Publicat

locuri munca

Bursa locurilor de munca alba iulia La sfârşitul lunii noiembrie 2016, un număr total de 8221 persoane figurau în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba. Doar 2353 erau şomeri indemnizaţi. Rata şomajului, la nivelul judeţului Alba este de 4,78%. Comparativ, la sfârşitul lunii august, aceasta era de 5,03%.

Potrivit AJOFM Alba, numărul persoanelor cuprinse la măsuri active în luna noiembrie 2016 a fost de 1574. În urma acordării acestor servicii s-a reuşit plasarea în muncă a 539 persoane, din care 229 persoane în locuri de muncă pe perioada nedeterminată, 310 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată. După prima mediere a muncii, au fost încadrate în muncă 189 persoane.

În noiembrie, 625 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională. Serviciile de informare şi consiliere profesională au fost acordate gratuit.

Una dintre măsurile de prevenirea a şomajului şi stimularea ocupării tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ este subvenţionarea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a acestei categorii de persoane, subvenţionare care se acordă diferenţiat în funcţie de nivelul studiilor absolvite de cel angajat. Utilizarea tuturor mijloacelor de informare în masă cu privire la măsurile active destinate tinerilor, informarea şi consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii a făcut posibilă angajarea a 5 absolvenţi, transmite AJOFM Alba.

De stimulente financiare au beneficiat 6 persoane care s-au încadrat în altă localitate cu schimbarea definitivă a domiciliului (au primit o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă, adică 500 lei).

Înainte de expirarea perioadei de  indemnizare, s-au acordat alocaţii 30% pentru un număr de 27 şomeri, din care 14 sunt femei.

La categoria persoane cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale şi persoane care mai au 5 ani până la pensie, au fost încadraţi în muncă 158 şomeri.

În luna noiembrie 2016, prin intermediul consilierului EURES, s-au procesat solicitările pentru locuri de muncă în spaţiul european pentru un număr de 31 persoane, din care 10 femei, ţara cele mai solicitată fiind Germania, iar ocupaţia cea mai vizată, cea de lucrător în agricultură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax