Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ratele cresc de la 1 octombrie. Sunt afectate creditele noi, dependente de IRCC

Publicat

Ratele cresc de la 1 octombrie. Este vorba despre ratele la creditele cu dobândă variabilă dependente de IRCC. Acestea se majorează ușor odată cu indicele IRCC care afectează creditele mai noi de 2019.

Estimările arată că de la 1 octombrie IRCC va fi 5,99%, deci va crește cu 0,13 puncte procentuale, ceea ce înseamnă că și ratele vor crește cu aproximativ 23 de lei scrie FinZoom, citată de Economedia.

Aceasta este cea mai mare valoare înregistrată de când acest indice se aplică în contracte, începând cu primăvara lui 2019, mai scriu jurnaliștii publicației.

Vezi și IRCC vs ROBOR: Care este cea mai bună variantă pentru scăderea ratelor? Avantaje și dezavantaje

Banca Națională a României a redus de două ori dobânda cheie în acest an, însă acest lucru nu se va vedea încă în ratele dependente de IRCC.

Ratele cresc de la 1 octombrie

„IRCC va crește de la 1 octombrie la 5.99% (valoare care se va menține până la sfârșitul anului) fiindcă este calculat în baza valorilor de IRCC zilnic din perioada aprilie-iunie.

Deci IRCC nu este influențat anul acesta de dobânda cheie – de anul viitor se va vedea eventuala reducere de acum”, afirmă Irina Chițu, director comparator bancar FinZoom.ro.

În acest caz, rata creditului Noua Casă, în valoare de 50.000 de euro, pe 30 de ani, folosit ca exemplu ar urma să crească cu 22,6 lei, față de nivelul estimat la 1 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate