Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Război de guerilă la Romarm. Schimbările în conducerea fabricilor de armament de la Cugir scot la iveală neînţelegeri între membrii PDL

Publicat

Stanga - Nicolae Contan, centru - Radu Rosian, dreapta - Horea Suciu

Schimbările în conducerea uzinelor de armament de la Cugir ascund pe de o parte conflicte mai vechi între administratorul special al firmelor, Radu Roşian şi directorul Romarm, Vasile Crişan, iar pe de altă parte surse oficiale ale companiei naţionale Romarm spun că decizia de înlocuire s-a luat la nivelul Ministerului Economiei.

Radu Roşian a declara, miercuri, pentru Alba24.ro că a aflat din ziare şi din surse neoficiale despre propunerea de înlocuire a sa din funcţia de administrator special şi a celor doi directori de la SC „Cugir” SA, Nicolae Conţan şi SC Fabrica de Arme SA, Horea Suciu. Acesta a precizat că încă aşteaptă de la Romarm o înştiinţare privind motivele care stau la baza hotărârii.

Din punctul lui de vedere s-a pornit o acţiune de discreditare a reputaţiei sale, în spatele căreia se ascunde Vasile Crişan, directorul Romarm. Mai exact, între cei doi ar exista un conflict mai vechi care a făcut ca Radu Roşian să intre cu “ajutorul” lui Vasile Crişan în dizgraţia conducerii Partidului Democrat Liberal Alba, iar mai apoi să fie taxat cu funcţia de conducere pe care o deţine la uzinele de armament de la Cugir, totul sub semnul răzbunări din partea colegului de partid, după cum a precizat chiar Radu Roşian.

“Practic, consiliul de administraţie a propus ministrului Economiei să se demită administratorul special şi cei doi directori generali. Astept să mi se comunice motivele şi să vedem ce este de făcut mai departe.
Tot ce pot să vă spun este că mi se trage de la domnişorul Vasile Crisan, directorul Romarm. Am un conflict mai vechi cu dânsul.
Ce a făcut Vasile Crişan!? Eu ştiu de unde războiul cu mine. Pentru că m-am opus la nişte chestii pe care vroia să le facă la fabricile din Cugir. De acolo a venit un război crunt între mine şi el şi a reusit să-i convingă pe conducătorii de la Alba de partid că eu sunt ăla rău şi el este cel bun. Deci, ăia de la Alba şi-au cam luat mâna de pe mine, cu excepţia lui Dumitrel, care îmi dă dreptate, dar nu se bagă. Păi degeaba îmi dă mie dreptate, dacă nu se bagă”, a declarat Radu Roşian.

Acesta a mai precizat că: “Am aflat de pe surse, din ziare că suntem propusi pentru demitere. Cum tot din ziare am aflat că sunt măgar şi iau 500 de euro de la fiecare angajat (…) Că dau bani cu camătă, că mi-am făcut şi eu firmă căpuşă, deşi firma mea o am înainte să fiu pus în urmă cu doi ani administrator special şi spun că fur afaceri de la Uzina Mecanica Cugir, deşi dobitocii nu ştiu că în 2005 s-a distrus Uzina Mecanică şi nu mai este nicio unealtă pe civilă şi aşa mai departe. Că am trei maşini, deşi am o singură maşină personală şi una pe firmă, în leasing. Ma rog, din ziare afli multe. Nici nu-ţi dai seama ce om eşti până nu citesti un ziar.”

Controlul Ministerului de Finanţe la cele două uzine de armament a demonstrat că s-au produs pagube însemnate în timpul vechii conduceri, prin contractarea unor aşa-zise firme căpuşă, iar veniturile fabricilor au luat un trend ascendent de când cu actualul management, mai spune Radu Roşian.
“În urma controlului de la Ministerul de Finante, pe care eu îl consider singurul control corect şi valabil, s-a demonstrat că cele zece firme căpuşă, cum le-am numit eu, au păgubit Fabrica de Arme cu 67 miliarde de lei şi majoritatea facturilor au fost semnate de directorul Kudler Francisc.
Am mai spus şi în alte rânduri că Uzina Macanică Cugir este cel mai mare exportator al judeţului şi a ajuns pe profit, bani care ar putea fi investiţi în retehnologizare, dacă n-ar exista datoriile şi penalităţile”, a mai arătat acesta.

Vasile Crisan, directorul Romarm

Contactat telefonic, directorul companiei Romarm – Vasile Crişan s-a limitat la o declaraţie scurtă despre schimbările care ar urma să aibă loc în conducerea uzinelor de arme, menţionând că mai multe detalii vor fi prezentate presei din Alba când va deveni o chestiune certă: “Compania naţională Romarm a demarat controale la nivelul mai multor filiale din ţară, având în vedere că noi vrem să facem o curăţenie în tot ceea ce înseamnă filialele Romarm. În cadrul acestor filiale se regăsesc şi Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică de la Cugir”, a spus Vasile Crişan.

Despre nereguli găsite la Cugir, care ar fi dus la decizia demiterii celor trei reprezentanţi din conducerea fabricilor de arme, directorul Romarm nu a putut da detalii: “Încă nu am raportul de control. Ministrul Economiei şi Comerţului a luat o decizie de a numi pe altcineva în locul lor, dar mai multe elemente o să vă spun probabil mâine în conferinţa de presă, dacă se va face. În momentul în care există o chestiune certă pe această temă, am să informez media din Alba”, a mai spus Vasile Crişan, oprind convorbirea telefonică înainte să îi solicităm să ne relateze varianta sa privind conflictul pe care îl are cu Radu Roşian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Costin

    joi, 15.09.2011 at 14:29

    In PDL e canibalism acum. Se pare ca banii nu au fost impartiti cum trebuie si se mananca intre ei. In fond, e aceeasi marie cu alta palarie. Nu mai merg banii la unii din PDL ca merg la altii, tot din PDL.

  2. gioni

    luni, 03.10.2011 at 12:38

    taci mah dracu din gura aia k citeste cineva si t crede *****

  3. lica paznicu spagar

    luni, 31.10.2011 at 18:32

    Crisan trebuie sa faca bani pt HAVA si org PDL Alba si atunci trebuie sa inlature pe toti cei care nu participa la tainul portocaliu de Alba.E simplu!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax