Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

RĂZBOI: Florin Roman acuză IȘJ Alba că forțează închiderea unor școli și grădinițe. Replică dură de la PSD

Publicat

elevi

Deputatul de Alba, Florin Roman, a anunțat astăzi că mai multe școli și grădinițe din Alba se vor închide, sau activitatea lor se va restrânge, din cauza subfinanțării din sistem și din cauza presiunilor venite dinspre Inspectoratul Școlar Județean Alba. Este vorba despre școlile din Obreja, Cistei, Oiejdea, Bucium Poieni, Mărgineni, Tărtăria, Săliștea Deal, Galda de Sus și altele. Închiderea unor școli și comasarea unor clase de elevi în sistem simultan (elevi din ani diferiți, fac ore împreună) va afecta sute de elevi din județul Alba. Într-un comunicat semnat de biroul de presă, PSD Alba i-a răspuns lui Florin Roman printr-un atac furibund, fără însă să lămurească situația în care sunt profesorii, elevii și părinții acestora. 

Citește și PSD Alba explică de ce și-a trimis aleșii locali la Strasbourg: să promoveze turistic și economic județul

”De azi dimineața stau în audiență și pe telefon cu părinți, dascăli și primari revoltați de decizia de închidere a unor scoli și gradinițe în județul Alba, la presiunea politică a unei agramate, inspectorul școlar general, madam Marcela Daramuș. În timp ce “blonda” din PSD Alba se plimbă la Strasbourg, inspectoratele adjuncte continuă presiunile asupra directorilor să închidă unitățile școlare” a spus Florin Roman.

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a plecat la Strasbourg înainte de izbucnirea scandalului, într-o delegație a primarilor și consilierilor PSD, invitați acolo de ministrul Victor Negrescu. Atât ea, cât și alți membri ai delegației, au postat pe conturile de socializare fotografii.

”Ieri vorbeam de școlile din Obreja, Cistei, Oiejdea, Bucium Poieni etc. Azi am primit în audiență părinții de la Gradinita Galda de Sus, unde acestora li s-a comunicat ieri închiderea grădiniței, care funcționează de pe vremea lui Ceaușescu. Tot azi am fost informat ca s-a decis în Consiliul de Administrație închiderea școlii din satul Mărgineni, comuna Săliștea. Totodata s-a decis restrângerea activității la școlile din Tărtaria și Săliștea Deal, în sensul ca clasele a III-a și a IV-a vor fi relocare în centrul de comună. Reprezentantul primarului în Consiliul de Administrație a semnat împotriva acestor decizii! Părinții și copiii sunt dați peste cap iar madam Dărămuș pozează la Strasbourg alături de colegii din PSD!” a adăugat deputatul de Alba.

Replica PSD Alba

PSD Alba a transmis o replică legată de declarațiile din ultimele zile ale deputatului Florin Roman. Redăm, mai jos, conținutul integral al comunicatului, exact așa cuma sosit la redacție.

”De la deputatul Florin Roman ne așteptăm întodeauna la multe inepții, însă ultima declarație de presă a domniei sale a întrecut limita bunului simț. Inspirat de pe cursul Dâmboviței, Florin Roman, coace declarații politice pe care le aruncă în teritoriu fără să țină cont că devine penibil.

Dacă în timpul adolescenței, domnul deputat Florin Roman, a lipsit ceva timp de pe băncile școlii, acum a devenit specialist în învățământ. Bazat pe minciună și pe frustrări personale, deputatul Roman , adună informații de pe vremea vechiului PDL și le aruncă după 10 ani în spatele actualei guvernări. O gargară ieftină care nu face cinste unui parlamentar .

Fiind în mintea unui elev căruia învățătoarea i-a ieșit din clasă, Florin Roman, își permite să arunce cu noroi într-o doamnă care nici măcar nu îi poate da replica, fiind plecată într-o delegație. Mitocănia care îl caracterizează îi permite să facă o politică de mahala prin minciună și dezinformare. Să vi cu tema făcută din București, să jignești o femeie în teritoriu nu este decât o altă dovadă că Florin Roman este elevul acelei clase politice pentru care Legea e bună numai când ” îi zboară dinții din gură adversarului”.

Profitor de profesie, deputatul care mimează politica, nu a binevoit să voteze Legea Bugetului de Stat, Lege care aduce mai mulți bani la sistemul de învățământ decât a adus guvernările PDL și PNL la un loc. În aceste condiții îi sugerăm să lase circul ieftin și să se concentreze pentru a repara răul făcut țării de partidele pe care domnia sa le reprezintă.

Birou presă PSD Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Sorana

    joi, 18.01.2018 at 17:13

    Ce mizerie de „replica”!Unde mai pui ca si cu greseli de clasa intai.

  2. LIA

    vineri, 19.01.2018 at 18:32

    Tipic PSD…atat la persoana!eu sunt profesor suplinitor si am pierdut o ora din cauza acestor comasari datorate „lipsei” banilor si platii in functie de elev. Se pierd norme si profesorii suplinitori nu mai au nicio sansa iar cei care vin din facultate…nici atat. Se fac clase de 30 si de elevi…sau se transporta elevi in alta scoala,dar sa avem pardon: Trebuie sa reducem abandonul scolar! Si sa avem un act educational eficient si practic, bazat pe creativitate si deschidere…dar este exact invers. O sa fie si mai multa indisciplina la ore si profesori scarbiti..deja suntem scarbiti. Sub aceasta guvernare actuala se va ajunge la indobitocirea natiei pt ca profesori tineri cu idei si formule moderne de predare si note mari la titilarizare nu mai pot intra in sistem din cauza mafiei posturilor nescoase desi exista, pensionari care tin sa ramana inca 3 ani ca nu au ce face acasa, posturi promise celor care se sclavesc iar cei care sunt deja in sistem trebuie sa accepte situatii din cauza fricii ca isi pierd orele/postul. Si asta e din ceea ce vad eu si ce traiesc pe propria piele. Asa ca…#rezist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax