Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reacția conducerii ALDE Alba la atacurile lui Radu Todoran. Ioan Lazăr: Eu nu am exclus pe nimeni

Publicat

ovidiu jidveian ioan lazarȘefii ALDE Alba au răspuns vineri, într-o conferință de presă, acuzațiilor aduse de fostul copreședinte al organizației din Alba Iulia, Radu Todoran. Potrivit copreședintelui ALDE Alba, Ovidiu Jidveian, afirmațiile făcute de Todoran nu sunt altceva decât o „bălăcăreală politică”.  La rândul său, Ioan Lazăr a spus că fostul copreședinte al organizației municipale nu a fost înlăturat de la candidatura pentru Primăria Alba Iulia deoarece nu a fost propus în cursa electorală, obținând într-un sondaj sub scorul partidului. 

Citește și Radu Todoran, fost copreședinte ALDE Alba Iulia, reacție dură la adresa șefilor organizației din Alba și acuzații de discriminare

În ceea ce privește acuzațiile de discriminare aduse de către Radu Todoran, copreședintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a transmis: „Este vorba despre o conferință de presă unde eu am declarat că între Radu Todoran și un tânăr, fie el Ovidiu Jidveian sau altul, eu prefer un tânăr, nu o persoană de peste 60 de ani și nu am mai continuat acolo. Într-adevăr am spus ce pot eu să le spun alegătorilor: votați cu Radu Todoran că-i mai frumos decât Mircea Hava? Pot să le spun despre Ovidiu Jidveian că e un tânăr cu profesie liberală, de mulți ani în politică, cu bun simț, de multe ori prea mult bun simț”.

„Eu nu am exclus pe nimeni. Demisia și-au dat-o, iar propunere de excludere a venit din partea prietenului și colegului meu (n.r. Ovidiu Jidveian), care a fost normală în urma denigrării în presă, în campania electorală. Chiar și Gheoerghe Feneșer a susținut că Vasile Bara și Dan Narița trebuie excluși”, a spus Ioan Lazăr.

Copreședintele ALDE Alba a precizat că deciziile de demitere sau excludere au fost trimise prin email. „Tot timpul au fost înștiințați”, a precizat Lazăr.

Potrivit acestuia, oricine pleacă din partid este o pierdere, însă una dintre cele mai mari pierderi ale ALDE Alba este Dan Marcu. „Este vorba despre Dan Marcu, unul dintre cei mai vechi liberali, care nu a mai vrut să participe la acțiuni ale partidului. Dânsul are ceva nemulțumiri, nu știu exact dar nu prea este de acord cu apropierea de PSD. Dânsul este un liberal convins”, a spus copreședintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.

„Eu am fost cel care a fondat PLR Alba. Mi-am făcut un birou, am făcut o organizație. Am participat la alegerile prezindențiale, am scos un rezultat foarte bun, după care m-am retras din funcția de președinte, din motive de sănătate. În perioada cât am lipsit, partidul a fost făcut <varză> de noua conducere, în special vorbesc de Alba, de domnul Radu Todoran. Majoritatea celor care au fost în birou au fost înlăturați, în sensul că și-a făcut alt birou. Când am preluat am căutat să-i aduc în partid pe cei care au fost la început, majoritatea tineri”, a declarat Lazăr.

În legătură cu anularea candidaturii lui Radu Matei Todoran de la candidatura pentru Primăria municipiului Alba Iulia, Ioan Lazăr spune că acesta nu a fost înlăturat. „S-a autopropus sau nu știu cine l-a propus. Din punctul meu de vedere nu a avut nicio valoare propunerea pentru primărie, mai ales că în sondaj era marja de eroare de 3%, într-un sondaj profesional făcut de PSD. Acolo partidul era undeva la 7-8% iar Radu Todoran era la 3%”, a mai spus Lazăr.

Potrivit copreședintelui ALDE Alba, Ovidiu Jidveian, acuzele aduse de către Radu Matei Todoran nu sunt altceva decât o „bălăcăreală politică”.

„Din punctul meu de vedere este o bălăcăreală politică a domnului Radu Matei Todoran, menită să-i crească imaginea în vederea unei candidaturi din partea altui partid. De când a venit, din martie, l-am văzut o singură dată. Gândiți-vă că el era, teoretic, manager de campanie, susținut de fostul co-președinte Gheorghe Feneșer. Nu a participat la nicio acțiune, nu l-a văzut nimeni. E foarte ușor să stai pe margine, să ataci partidul și să te dai martir”, a declarat Ovidiu Jidveian.

Jidveian s-a declarat nemulțumit de prezența la conferința de presă susținută joi de către Radu Todoran a lui Costel Talpaș, fost membru ALDE și în prezent membru PSD.

„Vreau să pun o întrebare publică PSD-ului. Dacă își asumă poziția domnului Talpaș, prin cuvântul domnului Todoran. Atâta timp cât ești într-o alianță și ai o interdicție să te ataci în presă, ce căuta domnul responsabil cu comunicarea de la PSD alături de domnul Todoran în acest atac împotriva noastră?”, a spus Ovidiu Jidveian.

Ioan Lazăr a mai transmis că nu o să propună excluderea lui Radu Matei Todoran din partid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax