Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Reacția Consiliului Elevilor, la greva anunțată de sindicatele din învățământ: elevii să nu fie utilizați drept armă emoțională

Publicat

Consiliul Național al Elevilor susține protestele din educație, dar nu este de acord ca elevii să fie utilizați ca ”armă emoțională”. Este mesajul transmis de președinta CNE, în contextul în care sindicatele din învățământ au anunțat grevă generală din 22 mai. 

”Susținem principiile din spate, dar nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională pentru a atrage atenția asupra subfinanțării.

Mai mult decât atât, susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm protestele profesorilor un impact negativ imens asupra actului de predare-învățare-evaluare.

De asemenea, declarațiile sindicatelor arată și cum drepturile copiilor, la modul general, la educație și la protecție pot fi încălcate.

Cât despre elevii din ani terminali, o neliniște în plus care poate apărea în contextul unei greve prelungite ce ar putea cauza o amânare a examenelor naționale nu cred că este soluția pentru a rezolva subfinanțarea cronică a sectorului de educație”, a transmis președintele Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru, potrivit edupedu.ro.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ au anunțat marți că peste 160.000 de membri de sindicat s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale.

Acțiunea va fi precedată de o grevă de avertisment de 2 ore pe 17 mai.

Aceștia au făcut apel la înțelegere din partea elevilor și părinților, subliniind că aceste acțiuni sunt necesare pentru a avea ”o resursă umană calificată care se poate obține doar dacă învățământul este finanțat corespunzător”.

Vezi VIDEO: Sindicatele din învățământ anunță grevă generală din 22 mai. Miercuri, grevă de avertisment. Mesaj pentru elevi și părinți

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax