Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția deputatului de Alba, după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu: Cum se victimizează inculpatul

Publicat

Deputatul de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a reacționat pe Facebook, după trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu. Rusu care a fost ales pe listele AUR, partid din care a plecat la Forța Dreptei este trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia. 

Rusu este inculpat și va fi judecat pentru că în perioada în care era primar în Șpring, timp de aproape șapte luni ar fi pus mai mulți angajați ai instituției să ”desfășoare, folosind utilaje ale primăriei, lucrări de construire la trei imobile, dintre care două aparțineau edilului”. Acesta era cercetat de aproape un an.

CITEȘTE ȘI: Deputat de Alba ales pe listele AUR și fost primar, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile procurorilor

Angajatii primariei ar fi lucrat la două imobile care îi aparțineau. De asemenea în comunicatul prin care a fost anunțată trimiterea în judecată, procuorii au detaliat toate faptele acestuia.

Reacție pe stilul AUR: Victimizarea inculpatului

Reacția fostului primar, ajuns deputat pe listele AUR, prieten bun cu George Simion, a venit într-o postare pe Facebook. Acesta a pus trimiterea în judecată pe baza anului electoral. De asemenea a mai spus că a început o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Este o reacție clasică a celor din AUR prin care se încearcă victimizarea inculpaților și cum acționează instituțiile statului asupra politicienilor ”incomozi”.

<<Atențiune!

An electoral!

Ești incomod?

A început.„vânătoarea de vrăjitoare”!>>, a scris Rusu pe Facebook.

Acuzațiile procurorilor: Lucrări la imobile ce îi aparțineau cu angajații primăriei

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2016-2020, inculpatul Rusu Daniel Gheorghe, în calitate de primar al comunei Șpring, județul Alba, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară, în contextul în care, în mod nelegal:

– ar fi dispus, pe o perioadă de aproximativ șapte luni, ca în timpul programului de lucru mai mulți angajați ai instituției pe care o conducea și angajați ai Filialei Județene Alba a Comunelor din România (delegați să-și desfășoare activitatea în cadrul Primăriei comunei Șpring) să desfășoare, folosind utilaje ale primăriei, lucrări de construire la trei imobile, dintre care două aparțineau edilului.

A determinat o angajată să semneze documente

Ulterior, inculpatul Rusu Daniel Gheorghe ar fi determinat o subordonată să consemneze, fără vinovăție, date necorespunzătoare adevărului, cu ocazia completării foilor colective de prezență deși cunoștea faptul că numărul de zile lucrate de către angajații respectivi, menționate la rubrica ”zile lucrate”, nu ar fi corespuns adevărului.

– ar fi achitat administratorului SC Transilvania Total Invest SRL suma de 82.000 lei reprezentând contravaloarea unor servicii de curățare pășuni în condițiile în care activitățile respective nu ar fi fost executate, societatea nedispunând de resursa umană și utilajele necesare executării acelor obligații contractuale;

– ar fi dat spre folosință unei persoane o suprafața de 8,5 hectare de pășune pe termen nelimitat și gratuit;

– ar fi închiriat de la o societate comercială o suprafață de teren de 6.326,5 m.p. pentru a parca trei utilaje/autospeciale ce aparțineau primăriei comunei Șpring.

Ce prejudiciu a cauzat

Prin demersurile menționate mai sus a fost produs primăriei comunei Șpring și Filialei Județene Alba a Comunelor din România un prejudiciu total de 175.376 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați.

Primăria comunei Șpring și Filiala Județeană Alba a Comunelor din România s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis procurorii DNA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Liviu

    vineri, 05.01.2024 at 10:34

    tara arde și DNA se piaptănă!prejudiciu 175500 lei ? Milioanele de euro fraudate de companii unde se află pe lista DNA-ului ? probabil după virgulă . Alt personaj incomod care trebuie înlăturat

  2. Ghe

    vineri, 05.01.2024 at 10:45

    Liviu, dacă-l tot „admiri” atât, că a folosit pentru „căsuțele” lui (numa) 35.000 de euro din bugetul comunei, fă-i cadou o pereche de brățări. Delea de pe piață, de la ruși, ieftine, din plastic. Să se obișnuiască numa cu ideea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax