Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția IŞJ Alba cu privire la scandalul sexual de la școala din Săliștea. Profesoara a demisionat, elevul e consiliat


Publicat

sediul ISJ Alba

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Alba au făcut precizări legate de situația apărută la la Școala Gimnazială din comuna Săliștea, în condițiile în care o profesoară în vârstă de 34 de ani este acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev de clasa a VIII-a, cu 20 de ani mai tânăr. 

Pe scurt, profesoara și-a dat demisia din învățământ, iar elevul primește consiliere psihologică. Femeia se află sub control judiciar emis de către Judecătoria Alba Iulia. 

Pe parcursul anchetei a apărut informația că în mediul online ar exista fotografii compromițătoare cu profesoara.

„Poliţia s-a sesizat din oficiu, în urma unor informaţii primite din comună, că profesoara, în vârstă de 35 de ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un elev în vârstă de 14 ani. Ea a fost reţinută şi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. S-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat comisarul Cristian Mărginean, reprezentantul IPJ Alba.

Inspectorul general adjunct al ISJ Alba, Monalisa Borza a declarat că demisia profesoarei a fost înregistrată, iar în paralel cu ancheta organelor de cercetare, inspectoratul a început o anchetă la Școala Gimnazială ”David Prodan” din Săliștea.

CITEȘTE ȘI: Profesoară de la o școală din județul Alba, acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev minor

”Luni, 11 februarie, doamna director a Școlii Gimnaziale «David Prodan» din Săliștea a venit la inspectoratul Școlar și a spus că în mediul online există poze compromițătoare cu o doamnă profesor din școală. Imediat am anunțat Poliția și organele de cercetare și am dispus relizarea unei comisii de cercetare disciplinară la nivelul unității de învățământ.

De asemenea, am luat decizia ca doamna profesor să nu mai intre la nici o oră de curs. În dimineața zilei de miercuri, la secretariatul Inspectoratului Școlar a fost înregistrată demisia doamnei profesor”, a spus Monalisa Borza.

Mai mult Monalisa Borza a declarat că profesoara preda la clasa elevului cu care a avut relații sexuale și care, în prezent, beneficiază de suport psihologic.

Aceasta a mai precizat că profesoara are o vechime de 10 ani în învățământ și preda la clasa unde era elevul.

”Nu am știință ce s-a întâmplat, nouă ni s-a adus la cunoștință doar că există acele poze compromițătoare. Din ce am fost informați nu rezultă ca ar fi recunoscut că a întreținut relații sexuale cu elevul. Regretăm că există astfel de persoane cu comportament deviant în rândul celor care asigură educație elevilor noștri. Prioritate pentru noi este, acum, asigurarea suportului psihologic elevului și familiei sale pentru a depăși momentele grele prin care au trecut. Doamna profesoară a trecut testul psihologic în luan septembrie 2018”, a precizat Monalisa Borza.

 ”Eu personal nu am găsit nicio poză, dar am aflat că unul dintre elevii noștii deține poze compromițătoare cu una dintre profesoarele noastre.” a declarat  directorul Școlii Gimnaziale ”David Prodan” din Săliștea, Ionela Gabriela Suciu.

Ba mai mult  directoarea școlii a declarat că profesoara în cauză era foarte atașată de copii și nu a dat de bănuit niciodată ca ar fi în stare de așa ceva.

”Era o profesoară foarte bună, foarte atașată de copii, copiii foarte atașați de ea. Nu mi-am imaginat niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva. Nu mai lucrează în învățământ acum, pentru că și-a dat demisia. Nu știu detalii referitoare a întâlnirile lor, dar cu siguranță nu au avut loc în școală”, a mai completat Ioana Gabriela Suciu.

UPDATE: Poliţia Alba a transmis, vineri, precizări referitoare la acest caz:

„La data de 11 februarie 2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de o femeie de 35 de ani, din Ciugud, care este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunii act sexual cu un minor.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, femeia, profesoară la o şcoală din localitatea Săliştea, judeţul Alba, a întreţinut în mod repetat acte sexuale cu un minor, în vârstă de 14 ani, elev al şcolii unde aceasta preda limba engleză.

Profesoara a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore, iar în urma prezentării acesteia Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Faţă de femeie cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Publicat

Prime Kapital și MAS REI a anunțat că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit siteului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora ( Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Suprafața totală de teren vizată pentru investiția de la Alba Iulia este în suprafață de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcția ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

Noul centru comercial va fi accesibil direct din E 81.

Prime Kapital și MAS REI  au deschis recent Roman Value Centre, care găzduiește 50 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătrați și Zalău Value Centre, care este cel mai mare centru comercial din județul Sălaj.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour. În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, centrul comercial de tip Mall se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren aflat în zona râului Ampoi. O firmă din București a solicitat și primit certificat de urbanism de la Primărie, pentru elaborarea PUZ.

Proiectul prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale și spații verzi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

De asemenea, se dorește devierea rețelei electrice de înaltă tensiune (LEA 220 kW) și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare categorie de folosință.

Terenul se află în localitatea Alba Iulia, în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Potrivit PUG, terenul vizat este parțial extravilan, astfel că va trebui trecut în intravilan pentru realizarea investiției și relocată rețeaua electrică de 220 kW (liniile ar urma să fie deviate pe lângă râul Ampoi și trecute în subteran). Procedura este de durată și la această dată se efectuează procedurile de alipire a terenurilor.

Proiectul include circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

Firma PK Topaz SRL are sediul în București, iar, potrivit termene.ro, acționarii firmei și legăturile cu alte companii sunt după cum urmează:

În același timp, pentru anul viitor este planificată și extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp. Crește și numărul de locuri de parcare (285 existente, 140 propuse).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. 14 pacienți infectați, descoperiți la testarea de miercuri

Publicat

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Sunt 14 pacienți infectați, potrivit unor surse ale ziarului Alba24.

Pacienții centrului au fost testați conform procedurii naționale, la două săptămâni, 14 dintre teste fiind miercuri pozitive.

Deocamdată nu se știe cum s-au infectat. Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și se pare că pacienții cu boli mai grave au fost transporatați deja la spital. Ar fi vorba despre 2,3 persoane care prezintă un risc mai ridicat.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum explică europarlamentarul Rareș Bogdan eșecul PNL la primăria Alba Iulia și succesul candidatului USR PLUS, Gabriel Pleșa

Publicat

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a încercat să explice de ce liberalii au pierdut primăriile din Alba-Iulia, Timișoara și Brașov. Acesta a spus că la Alba Iulia a fost vorba despre o confuzie, pentru că ambii au fost viceprimari în mandatul lui Mircea Hava. 

„Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmai de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar.

Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi,( nr. Alba Iulia, Timișoara și Brașov) dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru” a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, invitat la Digi24.

Rareș Bogdan este originar din județul Alba, de la Ocna Mureș, unde tatăl său a condus UPSOM- cea mai importantă întreprindere din oraș și de unde s-a mutat la Cluj-Napoca.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate