Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reacția Laurei Codruța Kovesi după anunțul lui Tudorel Toader: „Voi urma procedura legală”

Publicat

k

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut vineri o primă reacție, într-un comunicat pe siteul pna.ro, la propunerea făcută aseară de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind revocarea sa.

„Ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind “declanșarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarea declarație a procurorului șef al D.N.A.:
“Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției” se arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a prezentat joi, la ora 18.00, raportul privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta a adus un val de critici șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. La finalul raportului, pentru „acte şi fapte de netolerat” și pentru a elimina „lucrurile rele”, ministrul a transmis că va declanșa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.

Tudorel Toader a prezentat, în aproximativ o oră și 20 de minute, un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte. Ministrul a adus critici dure șefei DNA: comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic.

După această solicitare a ministrului Justiţiei, raportul merge la preşedintele României, Klaus Iohannis, care trebuie să decidă dacă o demite sau nu pe Kovesi.

VEZIMinistrul Justiției declanşează procedura de REVOCARE din funcţie a șefei DNA: „Să eliminăm lucrurile rele”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax