Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția Primăriei Alba Iulia la amenințările împotriva Gărzii Cetății: Atitudine ce degenerează în prejudecăți și ură

Publicat

colaj primaria garda austriaca

Primăria municipiului Alba Iulia a reacționat cu privire la solicitarea de oprire definitivă a activităților desfășurate de Garda Cetății Alba Carolina, ai cărei membri poartă costume de inspirație austriacă, și cu privire la o posibilă defilare a acesteia de 1 Decembrie.

Reprezentanții administrației au comunicat că în programul dedicat Zilelor Naționale, nu există nicio manifestare a Gărzii Cetății dar că solicitare asociației NEAMUNIT pledează pentru agresivitate.

Reprezentanții primăriei au comunicat că în Alba Iulia există manifestații de reconstituire istorică din diferite perioade istorice, de la ocupația romană până la evenimentele de la Marea Unire. Totodată aceștia le-au transmis membrilor de la NEAMUNIT că pledează pentru ”o agresivitate similară cu cea a trecutului, pe care îl invocă”,  și că în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale singura reconstituire istorică va fi cea a intrării Armatei Române în Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Amenințare de Ziua Națională pentru Garda austriacă a Cetății Alba Iulia. „O să fie bătaie cine îi da jos de pe cai”

Reacția primăriei la petiția asociației:

” Nimeni nu ocolește interpretarea adevărurilor istorice. Vă asigurăm că prin munca depusă în ultimii ani Municipiul Alba Iulia a dat o dovadă clară de prețuire a trecutului și istoriei acestei tari.

Prin urmare, nu ne dispensăm de luciditate și nu vrem să fim bănuiți de interpretarea trecutului în defavoarea prezentului prin simpla reconstituire a unui moment devenit atracție turistică a Cetății Alba Carolina.

Avem elemente de reconstituire istorica care fac referire la alte epoci, pornind de la ocupatia romana, pana la Marea Unire.

Din toate aceste etape, aceste locuri au avut și de pierdut, și de câștigat. Ceea ce s-a derulat în sezonul turistic la Alba Iulia reprezinta un context care izolează ținuta și metoda militară, fără a prețui în vreun fel altceva decât valoarea artistica.

De altfel, toate aceste explicatii si orice dezbatere nu vor face altceva decat sa ne plaseze pe un teren de ofensă accentuată, dumneavoastră nefiind dispus să acceptati evidențele din motive susceptibile de a fi injuste.

– Primăria Alba Iulia nu a angajat niciun act artistic pentru perioada la care faceți referire, în preajma Zilei Naționale și pentru celebrarea Centenarului,  si nici nu are vreo intenție în acest sens.

Practic, singurele elemente de reconstituire istorica vor descrie intrarea Armatei Române în Alba Iulia.

Am constatat cu regret îndemnul dumneavoastră expus public, fapt care ne conduce la concluzia că pledați pentru o agresivitatea similară cu cea a trecutului pe care-l invocați.

O atitudine sortită să degenereze în prejudecăți și ură, într-un moment în care pasiunea și trăirea ar trebui să slujească concilierii și celebrării unui moment unic pentru România.” au transmit reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Apulum

    joi, 15.11.2018 at 16:31

    Nici o problema, daca „miticii” vin la Alba sa faca taraboi, punem tunurile cetatii pe ei 🙂

  2. Apulum

    joi, 15.11.2018 at 16:54

    Tot pentru „miticii” care vin la Alba sa faca taraboi in zi de sarbatoare, avem si Celula lui Horia Closca si Crisan care este libera si abia asteapta sa-i primeasca. 🙂

  3. Sica

    vineri, 16.11.2018 at 00:02

    Niste taaarani, dom`le! Stiu istoria pe sarite si prost.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax