Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția Spitalului din Alba Iulia după ce medicii nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna ruptă. Ce radiografie au făcut

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au reacționat în urma incidentului în care medicii de la UPU nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna fracturată. 

Medicii susțin că fetița acuza dureri la cot și că radiografia a fost făcută în zona în care pacienta a indicat că are duereri. 

Este vorba despre cazul unei fetițe de cinci ani care a fost dusă luni, 25 septembrie, la Spitalul din Alba Iulia după ce a căzut la joacă.

CITEȘTE ȘI: Medicii Spitalului din Alba Iulia nu și-au dat seama că o fetiță avea mâna ruptă. La Sibiu, pediatrii i-au pus mâna în ghips

Fata avea încheietura mâinii fracturată, dar la spitalul din Alba Iulia nu a fost tratată. Familia a fost nevoită să meargă a doua zi la Spitalul din Sibiu unde a fost iar consultată și mâna i-a fost pusă în ghips.

Poziția Spitalului de Urgență Alba Iulia

”În urma unui incident nefericit, o pacientă în vârstă de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, însoțită de părinți, acuzând dureri la cot.

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pacientei i s-a efectuat o radiografie la cot, întrucât durerile semnalate se manifestau în acea zonă.

Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii. În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului.

Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului.

La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Roșu, responsabilul de relații cu presa al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Cornelia

    miercuri, 27.09.2023 at 15:11

    v-ati facut iarasi de ras, intotdeauna exista scuze, dar cine se scuza, se acuza, de pliculete, de dormit in garzi, ce ne spuneti?
    De ce nu se monteaza camere video deasupra camerelor de garda, atunci se vede adevarul, teritoriu esuat si corupt!!!Tartorii dintr-un spital sunt medicii, inca odata atentie la declaratiile de avere, ramaneti masca,PRESA, nu cedati!!!

  2. Dana

    miercuri, 27.09.2023 at 16:05

    Același lucru mi s-a întâmplat și mie în luna februarie, când în urma unui accident rutier m-am prezentat la UPU Alba Iulia cu fractură de platou tibial, însă, interpretarea radiografiei făcută de medicul de gardă a fost entorsa. Ca urmare m-a trimis acasă în condițiile în care eu nu puteam calcă pe picior. După trei zile de dureri mari, aceeași radiografie a fost interpretată de un medic ortoped ca fiind fractură.Din păcate suntem la mâna lor!

  3. Mark McKee

    miercuri, 27.09.2023 at 23:49

    I personally, have nothing but great things to say about the Alba Iulia hospital doctors. They literally saved my life and did what needed to be done. With that said, this situation should have been „caught” by the doctors. Their medical expertise, should have at the minimum included an x-ray from the childs elbow down to the fingers. Even I as a non medical person would have come to this logical conclusion.

  4. Dany

    joi, 28.09.2023 at 08:53

    Îți dai seama ce minte au aia de au consultat-o de s-au luat după spusele unui copil de 5 ani. Halal profesioniști…. dacă aia mica zicea ca o doare piciorul voi acolo ii făceați radiografie. Spitalul din Sibiu clar peste cel din Alba cu 50 de ani

  5. Oana

    joi, 28.09.2023 at 15:43

    Trist!Nu le pasă!In loc să-și ceară scuze purtătorul de cuvant mușamalizează neglijența dr.RUȘINE!!!

  6. Greu Dina

    joi, 28.09.2023 at 22:12

    Si eu am patit in Ludus, doar ca noi ,,am ajuns prea tarziu” si nu mai e nimeni la raze si daca vrem sa fim siguri sa mergem la raze in alta parte. asa ca dupa aproape 2 saptamani am aflat ca fetita 6 ani avea fractura.

  7. Ioan

    duminică, 01.10.2023 at 15:47

    Alooo, Spitalul Județean Alba, terminați cu prostiile, scuzele astea le crede doar fetița (victima incompetentei voastre)!!!
    În luna iunie, în penultima zi de școală fiul meu în vârstă de 10 ani a cazut și s-a lovit la mână ( tot la antebraț). A fost adus de la școală la voi la „atelier” unde foarte pricepuții și mult prea competentii voștri mecanici, zidari, strungari și ce mai aveți voi pe acolo, au constatat după studierea radiografiei ca are o fractura a unuia din cele doua oase ale antebrațului. I au pus o atelă cu indicația ca după doua săptămâni sa se prezinte la un control în policlinica Alba Iulia!!!
    Nebunilor din corcoduș, pe lângă faptul ca diagnosticul era greșit, ambele oase fiind fracturate (fracturile fiind una lângă alta, nu una la cot si alta la încheietura pălmii) ați trimis la control copilul în Pliclinica Alba Iulia unde nu exista medic ortoped pediatru din acest motiv fiind nevoit sa merg la Cluj, unde s-a constatat diagnosticul gresit precum și proasta tratare a fracturii, copilul având nevoie de imobilizare nu doar a antebrațului ci și a cotului!
    Am făcut 4 deplasări la Cluj la control pentru a evita o vindecare greșită sau incompletă, existând astfel de riscuri!!!
    Nu mai acoperiți rahatul ca miroase în tot orașul și cetățenii din Alba cam știu de ce sunteți capabili!!!
    Sa va mănânce șoarecii și goangele atât pe voi cât și pe acel care mi a consultat copilul și nu a putut vedea al doilea os fracturat( e vorba de un ” macelar” cu apacaturi de medic provenit din tarile africane… poate o fii același și în cazul fetitei!!!
    Rușine Spitalul Alba, s-au investit bani, s au creat condiții, dar cu mici excepții medicii sunt total în afara sau pe lângă meserie și avem șanse mult mai mari sa obținem un diagnostic corect consultând Chat GP, sau orice forma de AI de pe net!!
    Rușine! Rușine! Rușine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax