Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REACȚIA subprefectului Cornel Murg la acuzațiile liberalilor de presiuni asupra directorului Fabricii de Arme din Cugir pentru a angaja doar simpatizanți PSD

Publicat

„Nu am nicio contribuție la angajările de la Fabrica de Arme”. Acesta este răspunsul dat de subprefectul județului Alba, social-democratul Cornel Murg, la acuzațiile făcute vineri de liderii liberali din Alba, senatorul Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba Iulia și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și deputatul Dan Coriolan Simedru. Aceștia susțineau că Murg ar face presiuni asupra directorului Fabricii de Arme din Cugir pentru a-i condiționa pe cei care vor să se angajeze, de semnarea adeziunii la PSD.

Citiți și:

Florin Roman: „Angajările la Fabrica de Arme Cugir nu se fac legal ci în baza adeziunii la PSD. Subprefectul Murg face presiuni asupra directorilor”

„Nu am nicio contribuție la angajările de la Fabrica de Arme din Cugir. Mai multe persoane care s-au angajat în ultimii doi ani, au fost angajate în primul rând datorită faptului că au existat comenzi pentru cele două fabrici și a fost nevoie de mână de lucru. Sigur că muncitorii nu am putut să îi luăm din altă parte decât din zona orașului Cugir, din localitățile aparținătoare, oameni care au mai lucrat la cele două fabrici și acum s-au reîntors. Acuzația că ar fi angajați doar cei care aderă la o anumită parte a spectrului politic este falsă. Factorul determinant a fost meseria: frezori, strungari, lăcătuși, persoane necalificate”, a declarat Cornel Murg.

El a adus în discuție Uzina Mecanică Cugir, care „nu a fost amintită de liberali”, din motivul că directorul de acolo le împărtășește culoarea politică: „Director la Uzina Mecanică este Romulus Micu, susținut de PNL, iar la fabrica de arme este Mircea Trifan, susținut de PSD. Uzina Mecanică câte angajări a făcut în ultima perioadă? Nu cred că este un lucru rău că se angajează personal, atâta timp cât este de lucru. În urmă cu 8 ani de zile, cei care mă acuză pe mine au încercat să privatizeze Fabrica de Arme și să facă firme private în interiorul fabricii, în clădirile statului, cu utilajele și utilitățile statului. Există și o sesizare scrisă, de prin 2010, privind o fraudă la Fabrica de Arme, la care nu a răspuns nimeni până acum”.

Cât despre intervenția deputatului Dan Coriolan Simedru în acest subiect, subprefectul a ținut să puncteze faptul că acesta nu ar fi în poziție să îl acuze de nimic, mai ales că deocamdată nu și-a respectat promisiunile din campania electorală privind Cugirul, parte din colegiul pe care îl reprezintă în Parlament: „Îmi pare rău că domnul deputat a subliniat aceste acuzații. Dacă își aduce bine aminte, în campania electorală a promis cugirenilor că se va ocupa de grupele de muncă pe care uzinele din Cugir nu le au și de o ieșire la autostradă. Din câte știu, până la această dată, niciuna dintre cele două nu a fost rezolvată”.

„În aceste zile, o delegație de la Fabrica de Arme este în America, pentru a negocia un nou contract pentru 3 ani. Angajările vor continua, dar asta nu are nicio legătură cu mine. Ca subprefect, activitatea mea nu este canalizată pe un domeniu și nicidecum, pe Fabrica de Arme din Cugir. Sper că nu aceasta este mulțumirea pentru ajutorul pe care eu li l-am dat în Cugir pentru a câștiga colegiul și sper ca ei să se implice în dezvoltarea orașului Cugir”, a mai spus Murg.

Reacție la acuzațiile de presiuni asupra directorilor de deconcentrate

În ceea ce priveşte acuzațiile de presiuni asupra directorilor de deconcentrate, Murg susține că nu se ocupă cu așa ceva. Acesta suspectează că această acuzație ar veni în urma cazului de la DSV, unde liberalul Mircea Miclea a fost înlocuit recent cu social-democratul Mircea Bîcu. „Nu am făcut niciodată nicio presiune asupra niciunui director să își dea demisia. Dacă sunt supărați pentru cazul domnului Miclea, nu este problema mea. Problema a pornit de la cazurile de trichineloză, pentru care am cerut o informare din partea domnului director Miclea. Nu am primit-o în luna decembrie, nici în  prima parte a lunii ianuarie ci în partea a doua a lunii ianuarie. În colegiul prefectural, prezentarea domnului director a fost lamentabilă, au sesizat toți colegii. Demiterea lui nu a fost aportul meu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax