Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacție întârziată a USR Alba la știrea plecării primarului din Alba Iulia la PSD: Pleșa nu poate pleca noaptea ca hoții

Publicat

USR Alba, reacție întârziată la postarea în care primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, apare în poză cu Marcel Ciolacu, alături de un mesaj neclar al acestuia, care a alimentat speculațiile cu privire la trecerea sa la PSD. 

Reprezentanții formațiuni au transmis vineri un comunicat de presă în care neagă informația că primarul USR din Alba Iulia pleacă la PSD.

Vezi și: Primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, fotografie cu Marcel Ciolacu. Explicații privind speculațiile că ar candida de la PSD

”Gabriel Pleșa nu poate pleca noaptea ca hoții din echipa care l-a susținut” și ” este un om de onoare, iar o decizie privind o posibilă plecare din USR ar fi fost luată după o consultare cu colegii”, precizează comunicatul.

Tot vineri, USR a organizat o conferință de presă, de la care Pleșa a lipsit. În plus, primarul din Alba Iulia nu a oferit până acum nici un răspuns clar la întrebarea dacă pleacă la PSD, în afara postării de pe contul de Facebook și a fotografiei cu Ciolacu.

 

Comunicatul USR Alba:

”Știrile pe surse privind „transferul” primarului și consilierilor din Alba Iulia la PSD sunt dezinformări. Rămânem uniți și respectăm valorile USR!

Am văzut știrile „pe surse” privind „transferul” primarului USR al municipiului Alba Iulia și al grupului consilierilor locali USR la PSD, astfel încât dorim să infirmăm această informație pe care o considerăm o dezinformare menită să discrediteze aleșii uniunii din Alba Iulia.

NU există plecări din USR și nu ne încălcăm promisiunea făcută albaiulienilor!

Atât consilierii locali, cât și primarul Gabriel Pleșa au o obligație morală față de cei care le-au oferit încredere și votul și pe care și-o vor îndeplini până la finalul mandatului.

Cu toții au jurat că vor face, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea lor pentru binele locuitorilor municipiului Alba Iulia, iar acest jurământ va fi respectat și îndeplinit de fiecare membru al echipei noastre.

Ca membri USR susținem eliminarea vechilor metehne ale clasei politice românești, inclusiv jocurile politice meschine în funcție de interesul politic.

Rămânem consecvenți și respectăm valorile Uniunii Salvați România, astfel încât o trecere la PSD ar însemna să trădăm aceste principii și să ne trădăm electoratul.

În ceea ce privește statutul primarului USR Gabriel Pleșa, consideram că și în cazul acestuia totul este doar o dezinformare a opozanților politici cu scopul de a-l discredita în fața celor care i-au oferit încrederea și votul.

Din punctul nostru de vedere, Gabriel Pleșa este un om de onoare, iar o decizie privind o posibilă plecare din USR ar fi fost luată după o consultare cu colegii, care l-au susținut și i-au fost alături în câștigarea Primăriei Alba Iulia.

Gabriel Pleșa nu poate pleca „noaptea ca hoții” din echipa care l-a susținut, atât în competiția electorală, cât și în aprobarea și implementarea unor proiecte grele la nivelul municipiului.

Mai mult decât atât, un om de centru dreapta, cum este Gabriel Pleșa, nu poate vira dintr-o dată spre stânga și să își uite valorile și ideologia în care a crezut o viață.

Suntem siguri că Gabriel Pleșa va veni în zilele următoare cu explicații corecte și pertinente clarificând această situație care este intens folosită de opozanții politici pentru a-l decredibiliza și pentru a slăbi unitatea USR.

La nivelul municipiului Alba Iulia și a județului Alba, USR rămâne un partid unit și serios, care luptă pentru drepturile și interese cetățenilor.

Suntem singura voce puternică în politica românească care critică public ilegalitățile, corupția, hoția și luptă împotriva penalilor cocoțați în funcții publice”.

Biroul de presă al USR Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 13.10.2023 at 11:54

    Păi cum să nu plece ca hoţii, când în PSD asta se face demult, nu de acuma. Păi hoţii nu acţionează noaptea ? D-le Pleşa se pare că devi duplicitar şi asta în politică este sănătate curată. Lasă-l pe pita lu buna să-şi rupă gâtul la alegeri, că altceva mai bun nu au. Numai ciurucuri.

  2. Unul

    vineri, 13.10.2023 at 13:17

    În buna tradiție mioritică, mai marele vremelnic al orașului, Pleșa pe nume, își face bagajele să treacă în altă căruță căci cea în care e s-a cam stricat. „E o dramă de Shakespeare aici dragi cetățeni pe care v-am făcut din vorbe la alegerile trecute”, ne spune el acum. „Voiesc la PSD să vă mai fraieresc o dată, de s-o putea, și altă nimic”. Asemeni eroilor lui Caragiale, și el vrea progresul și ca tot românu să prospere. A început cu gropanele „smarte”, orașul blocat și gargara cu fericirea albaiulienilor de care somn nu mai are. Numai că socoteala de-acasă n-o să se potrivească cu aia de la vot. Deci nu!

  3. Pamfil

    vineri, 13.10.2023 at 14:33

    hehe… amu sa vedem ce minte scurta are boboru albaiulian… sa vedem si cat se umfla in pene FSN-istii rosii acuma ca e cu ei. Da’ chiar nenea, de ce n-ai stat cu FSN-istii âia galbeni?
    Te-a lovit „doctrina”? Care, ca diferenta e doar culoarea doctrina e tot aia – adica nu exista. Inca o intrebare, cum va place migratia de la Micesti la birou din primarie si inapoi? Io râd de ma sparg in fiecare zi cand vad valul de rable migrand mai ceva ca somonu norvegian… Asta cand nu-mi vine sa tusesc de la ce putoare fac toate rablele astea recent aruncate la gunoi in jermania.
    Acuma c-ati migrat iar, va da FSN-u rosu bani de la el de acasa ca sa ne duceti pe culmi si mai inalte de progres si prosperitate?

  4. Parastie Gheorghe

    vineri, 13.10.2023 at 23:53

    Dupa 21 de ani de serviciu acest domn Pleșa adica un nimeni care nu are habar de interesele si ordinea publica a orașului Alba Iulia sa gindit ca e mai bine sa de-a 30 de pers afara din servici fara motiv…rușineeee

  5. Gogu

    sâmbătă, 14.10.2023 at 08:33

    Doar asa PSD- ul poate pierde din nou in Alba Iulia ,recicleaza
    tot gunoiul ce este de nereciclat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax