Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REACȚIE: Poliția răspunde sesizării unui cetățean din Alba Iulia cu privire la o platformă de tractări „neconformă” prezentă la un accident rutier

Publicat

masina tractari În urma articolului „Platformă de tractări neînmatriculată, chiar sub nasul poliţiştilor la un accident rutier în Alba Iulia” publicat de Alba24.ro, la secțiunea „Știrea ta”, în care un cititor ne-a transmis informații referitoare la o platformă de tractări despre care preciza că este neconformă, IPJ Alba menţionează că a făcut toate verificările necesare. 

Potrivit oamenilor legii, atât platforma cât și mașina care s-a prezentat la accident aveau toate actele necesare și conducătorul auto nu a încălcat vreo prevedere legală.

Un cititor Alba24.ro ne sesiza în data de 27 august că, în timp ce se afla la locul unui accident în cartieriul Micești, o mașină de tractări nu era neconformă.

„Platforma mașinii de tractări era „cheală” la propriu. Nu era înmatriculată, deci nu avea numere, ce să mai zicem de stopuri sau triunghi reflectorizant. Se pare că persoana care se ocupă cu această „afacere” este preferata polițiștilor când vine vorba de a chema o mașină de tractări, deoarece este prezent la majoritatea accidentelor din zonă” scria în articol. VEZI AICI detalii.

IPJ Alba dezminte toate cele mai sus meționate și precizează că atât mașina cât și platfoma erau în perfectă stare de funcționare și corespundeau din punct de vedere legal.

Precizările transmise ALBA24 de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba:

„Urmare articolului, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus efectuarea de verificări cu privire la intervenţia poliţiştilor în cazul semnalat şi cu privire la posibilele încălcări ale legislaţiei rutiere de către şoferul autovehiculului de tractări, care a fost prezent la evenimentul rutier produs în dimineaţa zilei de 27 august, la ieşire din municipiul Alba Iulia spre Miceşti.

Din verificări a rezultat că platforma despre care se face referire în articolul de presă este înmatriculată definitiv în circulaţie şi omologată de R.A.R, ca remorcă tip DC14, pentru transport autovehicule, iar autoturismul ce o tracta avea numerele de înmatriculare provizorii, valabile.

Platforma respectivă este prevăzută cu un sistem de ridicare a punţii faţă a vehiculului avariat, iar la momentul fotografierii ei de către cititorul care v-a remis fotografia folosită la ilustrarea articolului, plăcuţele de înmatriculare şi stopurile erau înlăturate, pentru a nu se deteriora, în timpul manevrelor de remorcare/tractare.

În ceea ce priveşte intervenţia poliţiştilor la evenimentul rutier, vă informăm că aceasta a fost legală şi temeinică, iar verificările efectuate de aceştia au fost complete, inclusiv cu privire la aspectele sesizate de către cititorul dumneavoastră.

Îi asigurăm pe toţi cititorii site-ului dumneavoastră că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urmăreşte, în permanenţă, ca legislația în vigoare să fie respectată, iar, prin acţiunile ce le organizează, vizează apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice dar şi prevenirea şi combaterea oricărei încălcări a legii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Popica

    joi, 10.09.2015 at 19:07

    A mușcat-o BMM-ul! Se confirma din nou zicala cu gura care bate curu!

  2. louies

    vineri, 11.09.2015 at 09:27

    Si eu vreau sa circul fara faruri, stopuri si placutele de inmatriculare „pentru a nu le deteriora”.
    Masina e inmatriculata!
    Se poate POLITIA ROMANA?

  3. tot eu

    vineri, 11.09.2015 at 09:49

    Art.102. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

    2. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara a avea montata una dintre placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare ori daca placutele cu numarul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate;

  4. ardelean

    vineri, 11.09.2015 at 12:53

    Oare cel care a facut poza asta , nu a vazut ce pozeaza ? Se vede clar ca e o platforma ce se introduce sub puntea fata a autovehicolului ce nu mai poate fi tras pe o platforma din diverse cauze , ii lipseste o roata sau nu mai are directie . Acuma cat de prost sa fi sa nu poti judeca chiar atata ????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax