Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

REACȚII de la KRONOSPAN: AMENINȚARE la adresa Alba24 și DECLARAȚIE DE PRESĂ pe tema noii fabrici de formaldehidă


Publicat

kronochem sebesDouă documente au fost transmise de conducerea companiei KRONOSPAN pe adresa redacției Alba24 și a publisher-ului ziarului, Independent Media. Primul document este o ”cerere de acordare a dreptului la replică” prin care conducerea fabricii din Sebeș se arată nemulțumită de publicarea unui comunicat al Grupului de Inițiativă Civică Sebeș, comunicat care în opinia celor de la KRONOSPAN pune compania într-o lumină negativă și ”conturează în mod fals ideea că activitatea economică derulată de Societate reprezintă o sursă de poluare nocivă pentru populația municipiului Sebeș, fiind cauza determinantă pentru cazurile de cancer în zonă”.

notificare kronospan1Conducerea KRONOSPAN precizează în textul transmis redacției că publicarea comunicatului remis de Grupul de Inițiativă Civică Sebeș a adus prejudicii morale și patrimoniale companiei și amenință ziarul Alba24 că în cazul în care nu se publică un drept la replică își rezervă dreptul de a acționa pentru recuperarea:

 • ”Cheltuielilor legate de promovarea imaginii societății noastre pe care ne vedem nevoiți să le efectuăm pentru a combate reflectarea în rândurile clienților și partenerilor de afaceria ideii că KRONOSPAN Sebeș SA ar desfășura activitea sa în condiții de ilegalitate și cu încălcarea dispozițiilor privind protecția mediului”
 • ”Beneficiului nerealizat de societatea noastră ca urmare a deteriorării raporturilor contractuale cu partenerii noştri contractuali (furnizori, distribuitori) și a scăderii volumului total al vânzărilor produselor comercializate de KRONOSPAN Sebeș SA”

Documentele transmise de KRONOSPAN  coincid cu demersurile pe care firma  KRONOCHEM –  ”divizia chimică” a grupului austriac încearcă să obțină autorizarea construcției și punerea în funcțiune a unei noi fabrici de formaldehidă cu o capacitate de 60.000 tone/ an.

Cel de-al doilea document este o Declarație de Presă prin care conducerea Kronospan face publice informații pe care ar fi trebuit să le transmită la data când a început demersurile pentru autorizarea noii fabrici de formaldehidă, în anul 2012. Redăm integral Declarația de Presă a KRONOSPAN SA:

Declaratie de presa

Prin prezenta declaratie de presă Kronospan doreşte sa faca inca o data publice o serie de informatii referitoare la activitatea desfasurata pe platforma de la Sebes si la planurile sale investitionale. Precizam ca toate aceste informatii sunt publice si ca societatea Kronospan si-a declarat in permanenta dorinta de a comunica si colabora cu societatea civila si comunitatea locala.

Kronospan doreste sa sublinieze ca autoritatile competente ale statului, atat cele locale cat si cele de la nivel national, au desfasurat numeroase controale atat tematice cat si inopinate la sediul companiei. Concluziile au aratat ca limitele la emisii impuse prin autorizatia de mediu sunt respectate cu strictete. In cadrul procedurilor legale desfasurate pentru obtinerea diverselor autorizatii au fost elaborate studii aprofundate privind protectia mediului si evolutia starii de sanatate a populatiei in zona de interes (Oras Sebes si imprejurimi) de catre firme cu reputatie europeana si internationala, specializate si acreditate la nivel national si european. Aceste studii au fost prezentate autoritatilor locale si nationale pentru a sta la baza emiterii de autorizatii si reglementari privind procesele tehnologice pe platforma Kronospan Sebes.
Ca intotdeauna Kronospan Sebes isi manifesta deschiderea de a dialoga in permanenta cu privire la indicatorii de mediu stabiliti de autorizatiile existente si este dispusa la orice intercalibrare cu laboratoare acreditate la nivel european pentru a se confirma incadrarea in limitele impuse de autorizatiile de mediu.

Kronospan a achizitionat in 2004 la Sebeş, impreuna cu intreaga platforma de prelucrare a lemnului, o fabrică de formaldehidă care producea 30.000 de tone pe an, având toate autorizaţiile în conformitate cu legislaţia românească şi UE şi îndeplinind cele mai stricte reglementări de emisii din UE, si a carei capacitate autorizata in acel moment era de 60.000 de tone.
Productia de formaldehida actuala de pe platforma de la Sebes este reglementata de Autorizatia IPPC nr. SB 67/2007 revizuita la 01.03.2010 si aflata in curs de revizuire la aceasta data. In conformitate cu autorizatia nr. 29 din 08.01.2001, obtinuta de catre firma Frati la acel moment, Kronospan a preluat in 2004 si dezvoltat proiectul de baza pentru capacitatea necesara de 60.000 de tone.
Noua investitie este realizata de divizia chimica a Kronospan, Kronochem. Kronochem combina toate activitatile chimice ale Kronospan si se situeaza printre cei mai mari producatori de rasini UF din lume, ocupand o pozitie de lider in acest domeniu. Kronochem detine 9 fabrici in tari precum Germania, Anglia, Cehia, Polonia.
In prezent Kronochem deruleaza investitia Construire instalaţie de producere a formaldehidei, capacitate 60 000 tone/an, exprimat în 100% pe baza Autorizatiei de Construire nr. 50/21.03.2013 si a Acordului de Mediu SB 19 din 26.10.2012. Pentru obtinerea autorizatiei de construire Kronochem a derulat intreaga procedura legala in vigoare. La dispozitia publicului au fost puse pe site ul ARPM si Kronospan Raportul de impact asupra mediului si Raportul de securitate pentru noua instalatie. Ambele rapoarte sunt realizate de evaluatori independenti, acreditati si trateaza pe larg toate aspectele referitoare la tehnologii, procese de fabricatie, protectia mediului.

Pentru evaluarea impactului potenţial pe care emisiile îl pot produce în atmosfera din zona de amplasare a noii instalaţii de formaldehidă, a fost realizat studiul „Simularea dispersiilor de formaldehidă şi metanol utilizând ISC-AERMOD” de către Centrul de Cercetări pentru Managementul dezastrelor din cadrul Universitatii Babes Bolyai Cluj-Napoca.

Rezultatele arată că noua instalaţie de formaldehidă are o contribuţie nesemnificativă la poluarea mediului.

In ceea ce priveste activitatea desfasurata in prezent, Kronospan a implementat la Sebes cea mai nouă tehnologie de protecţie a mediului, care este prevăzută de reglementările actuale. În afara unui număr mare de tehnologii clasice (cicloane şi filtre textile, electrofiltre, scrubber cu dispozitiv Venturi), Kronospan a investit la Sebes de-a lungul ultimilor ani in cele mai bune tehnologii disponibile pentru reducerea noxelor si a pulberilor.
Beneficiile principale pentru mediu aduse de noile tehnologii includ:

emisii foarte reduse de pulberi;
emisii reduse de compuşi COT;
emisii minime de compuşi organici;
lipsa efectului Blue Haze la coş;
economii de energie de până la 10%;

Solutiile tehnice implementate sunt in conformitate cu cele mai bune practici utilizate in industria panourilor pe baza de lemn. In urma monitorizarilor efectuate la sursele de emisie de pe amplasamentul Kronospan au rezultat valori ale concentratiilor de poluanti sub valorile limita admise prin Autorizatia Integrata de Mediu SB67/2007 revizuita la 01.03.2010. Rezultatele monitorizarilor sunt publice si pot fi consultate pe site-ul companiei. Kronospan intretine permanent instalatiile de epurare si urmareste periodic caracteristicile tehnice si variabilele de proces realizand mentenanta periodica a tuturor echipamentelor de pe platforma.

Facem precizarea ca informatiile publicate in aceasta declaratie de presa au legatura si cu publicarea neîntemeiată și nefundamentată a unor comentarii și articole in diverse medii online având un puternic caracter defaimător de natură să aducă atingere gravă imaginii companiei.
În ceea ce privește toate aceste afirmații defăimătoare și speculative, atragem atenția că acestea nu sunt susținute de publicarea sau referirea la vreun document care să confere legitimitate opiniilor astfel exprimate.
În primul rând subliniem că societatea Kronospan intelege si respecta toate formele de libera exprimare si oricare dintre ele precum si libertatile cetatenesti asigurate prin Constitutia Romaniei si legile incidente, atata vreme cat aceste drepturi sunt exercitate in limitele obiective impuse prin insesi normele legale. Totusi Kronospan nu va ezita să solicite in justitie repararea oricarui prejudiciu suferit și sanctionarea legala a celor care inteleg sa foloseasca spatiul virtual pentru a-si satisface propriile interese politice sau de orice alta natura.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

18 Comentarii

18 Comments

 1. Ana Ipatescu

  vineri, 09.01.2015 at 08:37

  Mai întâi te ignoră. Apoi râd de tine. Apoi te înfruntă. Apoi
  tu câștigi.” Mahatma Gandhi
  Se pare ca cei de la Kronospan incep cu amenintariile!! Ce patetici
  sunt. In loc sa deschida toate parghiile de dialog si sa
  decongestioneze starea tensionata dintre ei si societate, fac uz de
  tehnica ultimatumului o tehnica total gresita in solutionarea
  conflictelor. Sa le fie rusine ca trateaza o comunitate intreaga ca pe
  o „gloata de oameni imbecili” si subestimeaza puterea comunitatii si preiveaza dreptul la opinie si exprimarea libera a opiniei prin
  amenintari de doua parale!!!

 2. Turcu Vasile

  vineri, 09.01.2015 at 08:48

  Incredibil ! Kronospan ameninta ! Dr. oana b. din Brasov ameninta sebesenii ! Doamna dr. o.b. NU NE E FRICA DE AMENINTARILE TALE !!! DUMINICA 11 IANUARIE LA ORA 14 VOM FI CU TOTII IN STRADA !!! APOI IN FIECARE DUMINICA LA ORA 14 ! PANA CE KRONOSPAN VA PLECA DIN SEBES !
  NU VA MAI CEREM FILTRE IMPOTRIVA POLUANTULUI CANCERIGEN PM10, MONITORIZARI SI DEMOLAREA CELOR 2 FABRICI DE FORMALDEHIDA CANCERIGENA, CI VA CEREM SIMPLU: PLECATI DIN SEBES !!!
  CEREM RELOCAREA INVESTITIEI LA 20-30 KM DE ORICE ASEZARE UMANA DIN ROMANIA !!

 3. puffin

  vineri, 09.01.2015 at 09:28

  Iaca pozna c-au facut-o. Pe langa amenintari la adresa membrilor grupului (si nu numai) au trecut la amenintari in media. Charle suntem toti 🙂

 4. Ecologista

  vineri, 09.01.2015 at 09:33

  Pulberile in suspensie PM10 si PM2.5

  Efecte asupra sanatatii populatiei

  Dimensiunea particulelor este direct legata de potentialul de a cauza efecte. O problema importanta o reprezinta particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas si gat si patrund in alveolele pulmonare provocand inflamatii si intoxicari.
  Sunt afectate in special persoanele cu boli cardiovasculare si respiratorii, copiii, varstnicii si astmaticii.
  Copiii cu varsta mai mica de 15 ani inhaleaza mai mult aer, si in consecinta mai multi poluanti. Ei respira mai repede decat adultii si tind sa respire mai mult pe gura, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt in mod special vulnerabili , deoarece plamanii lor nu sunt dezvoltati, iar tesutul pulmonar care se dezvolta in copilarie este mai sensibil.
  Poluarea cu pulberi inrautateste simptomele astmului, respectiv tuse, dureri in piept si dificultati respiratorii.
  Expunerea pe termen lung la o concentratie scazuta de pulberi poate cauza cancer si moartea prematura. (www.calitateaer.ro)

 5. Dan Albu

  vineri, 09.01.2015 at 09:34

  Pulberile in suspensie PM10 si PM2.5. Efecte asupra sanatatii populatiei:Dimensiunea particulelor este direct legata de potentialul de a cauza efecte. O problema importanta o reprezinta particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas si gat si patrund in alveolele pulmonare provocand inflamatii si intoxicari.
  Sunt afectate in special persoanele cu boli cardiovasculare si respiratorii, copiii, varstnicii si astmaticii.
  Copiii cu varsta mai mica de 15 ani inhaleaza mai mult aer, si in consecinta mai multi poluanti. Ei respira mai repede decat adultii si tind sa respire mai mult pe gura, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt in mod special vulnerabili , deoarece plamanii lor nu sunt dezvoltati, iar tesutul pulmonar care se dezvolta in copilarie este mai sensibil.
  Poluarea cu pulberi inrautateste simptomele astmului, respectiv tuse, dureri in piept si dificultati respiratorii.
  Expunerea pe termen lung la o concentratie scazuta de pulberi poate cauza cancer si moartea prematura. (www.calitateaer.ro)

 6. dr. Sabin Horea

  vineri, 09.01.2015 at 09:36

  Poluarea cancerigena este determinata de cei doi poluanti cancerigeni,emisi in atmosfera:formaldehida si pulberi in suspensie PM10 (In adresa GNM nr 24/27.01.2009 se precizeaza: ”In conditiile respectarii prevederilor autorizatiilor de mediu, unde valoarea limita de emisie pentru indicatorul pulberi este de 50mg/mc, la o functionare continua de 24 ore la capacitate maxima, cantitatea de pulberi evacuata in atmosfera poate fi 1800kg /zi”).
  De asemenea se emit in aerul atmosferic cantitati uriase de gaze(Prin adresa nr.300/27.04.2007 a GNM se precizeaza:”Deoarece volumele de gaze emise in atmosfera,cumulat pe intreaga platforma depasesc 1500.000 Nmc/ora,cantitatile de poluanti sunt foarte mari…”)

 7. cristi

  vineri, 09.01.2015 at 09:48

  De ce nu spun stimabilii de la Kronospan si despre deversarea celor 800 litri formaldehida din 19 feb.2008, cand au incercat sa se sustraga raspunderii si au fost amendati cu suma de 80.000lei, sau despre ridicarea fara autorizatie de constructie in 2006-2007 a instalatiei de 60.000T/an, actiune care s-a soldat cu o sentinta judecatoreasca si au fost nevoiti sa demonteze aceasta instalatie, sau despre amenda maxima aplicata de catre comisarii garzi nationale de mediu din anul 2007, cand se punea problema la modul cel mai serios sa fie retrasa autorizatia de mediu pentru grave abateri, sau despre modul in care organizeaza ei dezbateri publice cu sali pline de angajati si colaboratori,pentru ca cetatenii sa nu aiba loc sau curaj sa isi spuna punctul de vedere…. Si mai sunt multe de astea.
  RUSINE KRONOSPANE!!
  Duminica, TOATA LUMEA IN STRADA!!

 8. AVRAM IANCU

  vineri, 09.01.2015 at 10:11

  POLUAREA CANCERIGENA DE LA SEBES ESTE O CRIMA ORGANIZATA IMPOTRIVA SANATATIII SI VIETIII COPIILOR, FEMEILOR, TINERILOR SI ADULTILOR ! A SOSIT CEASUL CA CEI VINOVATI SA PLATEASCA PENTRU ACEASTA CRIMA ORIBILA !
  SEBESENI, CU MIC , CU MARE, IN STRADA !! SI NU PLECAM DIN STRADA PANA NU PLEACA KRONPSPAN DIN SEBES !!!!

  • rodi

   vineri, 09.01.2015 at 21:26

   nu o spunem doar noi ca e fffffff periculos pentru populatie si o spun medici din cluj eu am o problema cu tuse de o luna de zile si nu imi trece cu nimic ne intrebam de ce raspunsu e la acesti incostienti care isi bat joc de fiintele vii din jona sa le fie rusine si sa isi aduca fam la sebes sa sufere alaturi cu noi

 9. Prof. Adrian B.

  vineri, 09.01.2015 at 10:13

  Centrul Internaţional de Cercetare asupra Cancerului (CIRC) clasează formaldehida ca substanţa cancerigenă
  „ Două zeci şi şase de cercetători , veniţi din 10 ţări diferite, au evaluat datele ştiinţifice legate de proprietăţile cancerigene ale formaldehidei, un produs chimic larg utilizat”, a spus în loc de introducere Dr. Peter Boyle, Directorul Centrului Internaţional de Cercetare asupra Cancerului (CIRC), din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La sfârşitul reuniunii organizate de Programul de Monografii ale CIRC, Grupul de Lucru a concluzionat că formaldehida este cancerigenă pentru om, Precedentele evaluări , fondate atunci pe un număr mai mic de studii, concluzionaseră că formaldehida era posibil cancerigenă pentru om, dar noi date provenind de la studii pe persoane expuse la formaldehida au crescut ponderea globală a indicaţiilor ştiinţifice.Pe baza acestor noi date, grupul de experţi a putut determina că, dispune în prezent de suficiente indicii că formaldehida provoacă cancerul rinofaringian la om. Grupul de lucru a găsit indicii pentru cancerul foselor nazale şi al sinusurilor feţei şi indicii „puternice, dar nu suficiente pentru leucemie.In plus, făcând cunoscută importanţa majoră a datelor ştiinţifice legate de asocierea între expunerea la formaldehida şi un risc crescut de leucemie şi de cancer al foselor nazale şi al sinusurilor feţei, Grupul de Lucru a identificat sectoarele de cercetare ce trebuie sâ fie aprofundate.

 10. Bianca

  vineri, 09.01.2015 at 11:17

  Cine este purtator de cuvant la KRONOSPAN??? – Din cate stim cu totii, cei care au absolvit o facultate, un document oficial, se scrie cu Times New Roman si la paragraf 1.5…..Sau cel de acolo face cum il taie capul? :))Fratilor cat va da sa stati in fabrica aceea??? se merita sa faci cancer pentru bani????

 11. mihai

  vineri, 09.01.2015 at 13:14

  Kronospan nu este altceva decat o firma care polueaza ingrozitor si care isi trateaza angajatii ca pe niste sclavi manati din spate de niste vatafi; vatafi care avand acces la fondurile nelimitate ale unei asemenea companii gasesc intotdeauna un functionar corupt care le asigura spatele. Kronospan ar trebui inchisa complet. Numai asa putem deveni un oras cu adevarat european.

 12. Cosmin

  vineri, 09.01.2015 at 13:53

  Din pacate se face totul „legal” la noi in tara. „Legal” s-a defrisat, „legal” s-a cumparat Dacia Logan echipata complet pentru politie cu 70.000 Euro/1 masina, „legal” CFR, „legal” Posta Romana, „legal” flota lui Base, etc. „LEGAL” nu o sa mai prindem pensiile pentru care cotizam.

 13. sorin

  vineri, 09.01.2015 at 18:29

  Daca Kronospan nu polueaza atunci sa nu-mi spuneti ca ceea ce se vede ca iese pe cosurile alea este oxigen pur. Uitati-va la zapada din jurul Kronospanului ca este gri nu mai este alba.

 14. poluatul

  sâmbătă, 10.01.2015 at 12:50

  Nu va lasati intimidati , amenintarilr Kronospanului dovedesc faptul ca se simt cu musca pe caciula , adica polueaza si imbolnavesc oameni . Sa iesim cu mic cu mare in strada sa le aratam ca pentru noi viata este un lucru important .

 15. sebesan

  sâmbătă, 10.01.2015 at 21:44

  felicitari tinerilor organizatori,pt.viata lor,si a noastra merita sa iesim si noi in strada

 16. Constantin

  sâmbătă, 10.01.2015 at 21:54

  Va sustinem de la Bucuresti sa iesiti la protest cat mai multi si sa va faceti auzita vocea prin toate caile legale, petitii, scrisori, flash-moburi, etc. Uniti salvam toata Romania

 17. sandu

  marți, 13.01.2015 at 20:42

  Nu va lasati intimidati de amenintari din partea unora care vor sa obtina profituri amenintand sanatatea noastra.Cele mai multe cazuri de cancer se afla in judetul Alba, fiind provocate de firma KRONOSPAN.Doar impreuna putem sa stopam acest dezastru ecologic.Haideti sa iesim si Dumineca in 18 01 2015 in fata primariei intr-un numar mult mai mare.Aceasta poluare ne afecteaza pe toti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Alocațiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie. Ministrul Muncii a anunțat ce se întâmplă cu a doua majorare

Publicat

Alocațiile copiilor cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută, a anunțat, miercuri seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Despre a doua creștere, Turcan a spus că va discuta când va exista bugetul aprobat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, la TVR, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un tânăr deținut în Penitenciarul Aiud susține că medicul stomatolog i-a stricat dantura când i-a scos 2 dinți. Ce s-a întâmplat

Publicat

aiud penitenciar

Un tânăr deținut în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud susține că medicul stomatolog al închisorii i-a distrus dantura, în timpul unei proceduri, și din acest motiv a cerut daune morale. 

Mai exact, în plângerea forumată, deținutul a declarat în data de 31 august 2020 a fost scos la cabinetul stomatologic pentru extracția unui dinte.

Acolo doctorul i-a spus că trebuie să-i scoată și un alt dinte. După ce a fost anesteziat, la nici 2 minute medicul s-a apucat să-i scoată dintele.

”După ce i-a scos un dinte, l-a durut foarte tare, iar din această cauză tânărul a început să plângă  și susține că a fost obligat de către doctor să înghită toată saliva cu sânge. Mai mult, tânărul a declarat că doctorul striga foarte tare la el.

De asemenea, tânărul a mai spus că la extracția celui de a doilea dinte, nu a mai suportat durerea și a sărit de pe scaun, se arată în motivarea Judecătoriei Aiud.

Câteva ore mai târziu, tânărul a fost dus la cabinetul medical din cauza faptului că i s-a umflat toată fața și i s-a administrat o fiolă de algocalmin.

Câteva zile mai tarziu i s-a dat un tratament cu antibiotic, iar timp de 9 zile nu ar fi putut să mănânce nici un fel de hrană a mai susținut acesta.

Acesta a mai spus în timpul procesului că i-a rămas un rest din dinte, șidoctorul refuză să îl mai primească la cabinetul stomatologic pentru investigații”, se arată în plangerea forumată de deținut.

Mai mult de atât, în timpul intervenției, tânărul susține că ”medicul i-a vorbit pe un ton ridicat spunându-i să înghită și a înghițit cu tot cu dinți, nu i s-a asigurat un vas în care să poată scuipa ce avea în gură”, se arată în motivarea instanței.

Poziția Penitenciarului Aiud

Reprezentații Penitenciarului au specificat că deținutul ”a fost pregătit pentru efectuarea extracției, respectiv anesteziat. În timpul efectuării manoperei, brusc, s-a ridicat de pe scaun și a spus că nu mai dorește să i se facă nimic, deoarece îl doare. I s-a propus suplimentarea anesteziei, deoarece unul dintre resturi era aproape extras. Nu a mai dorit să i se facă nimic și a părăsit încăperea.

Referitor la afirmația că a fost nevoit să înghită saliva cu sânge, nu este adevărată deoarece o manoperă sângerândă în cazul de față, extracția, se realizează prin tamponare cu comprese sterile, astfel încât sângele nu avea cum să fie înghițit. Mai mult decât atât nu avea cum să înghită un dinte, deoarece extracția nu a fost finalizată.

Referitor la afirmația deținutului că medicul ar fi strigat la el, medicul precizează că atitudinea sa față de deținuți a fost întotdeauna una corespunzătoare, atât din punct de vedere moral cât și deontologic, fapt care poate fi confirmat și de către asistentul medical de stomatologie prezent la incidentul menționat.

Următoarea prezentare la cabinetul stomatologic a fost în data de 07.09.2020, când i s-au administrat 4 tablete Larofen și 4 tablete Piafen, de către asistentul medical de stomatologie. Deoarece medicul se afla în concediu de odihnă, în perioada 02.09.-30.09.2020.

Medicul stomatolog consideră că dacă ar mai fi solicitat și în alte rânduri să fie prezentat la cabinetul stomatologic, cu siguranță ar fi fost prezentat, nicidecum nu se susține afirmația lui, că a fost refuzat de către medic, în perioada respectivă medicul fiind în concediu.

Referitor la acuzația că i-a fost refuzată cererea pentru a i se face un film dentar, medicul menționează că deținutul nu a solicitat acest lucru, fapt ce reiese și din studierea dosarului de cereri”, se mai arată în documentul citat.

În data de 18 decembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea tânărului deținut și l-au obligat pe acesta la plata a 200 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare supraetajată lângă Spitalul Județean Alba, proiect comun al Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba

Publicat

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, a anunțat pe contul său de Facebook două proiecte importante ale administrației locale.

Este vorba în primul rând despre o parcare supraetajată care va fi construită lângă Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Parcarea, spune Filimon, va fi funcțională anul viitor.

Potrivit unor surse Alba24, o parte din viitoarea parcare va fi rezervată pentru personalul medical, iar cealaltă va fi disponibilă ca parcare cu plată și abonament.

De asemenea, viceprimarul Filimon mai anunță stadiul proiectului centurii de nord a orașului.

Potrivit temei de proiectare, traseul obiectivului propus va începe din sensul giratoriu Alba Iulia Nord, către teritoriul administrativ al comunei Ighiu și va face legătura între DN 1 (E 81) și DN 74.

Va avea 4,6 kilometri pe teritoriul municipiului Alba Iulia și 1,4 pe cel al comunei Ighiu.

Postarea viceprimarului Marius Filimon:

”Ieri am avut o întâlnire cu președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, cu administratorul public la județului, Dan Popescu și cu primarul municipiului, Gabriel Pleșa, întâlnire la care am discutat pașii concreți pe care trebuie să-i urmăm pentru realizarea a doua investiții importante care vor fi făcute în parteneriat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Prima se referă la centura de nord a municipiului, investiție care în acest moment urmează pașii legali. În câteva zile ne așteptăm să primim PUZ-ul împreună cu avizele aferente.

Din păcate, birocrația românească a făcut să existe niște întârzieri în obținerea acestor avize. Primăria Ighiu, al treilea partener, a început realizarea PUZ-ului pentru porțiunea de pe teritoriul ei. Lucrurile se mișcă.

Poate prea încet, dar se mișcă și ne luptăm cu legile, regulile și regulamentele care de multe ori îngreunează totul.

Celălalt subiect discutat a fost legat de parcarea etajată care se va realiza pe bd-ul. Transilvaniei, lângă Spitalul Județean de Urgență.

S-au stabilit etapele care trebuie parcurse și contribuția fiecărui partener în această primă fază a dezvoltării investiției respective.

Pe lângă documentele necesare, Primăria Alba Iulia va realiza un studiu de trafic pentru acea zonă, studiu necesar pentru a vedea modul de acces și de ieșire din parcare precum și modul în care va fi influențată circulația.

Dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, anul viitor ar trebui să fie funcțională această parcare” a scris pe contul său, viceprimarul Marius Filimon.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Meteș: Opt copii buni la învățătură din cinci familii modeste au nevoie de rechizite pentru școală

Publicat

Opt copii ai unor familii din Meteș (județul Alba) au nevoie de rechizite pentru a merge la școală, potrivit voluntarilor de la Fapte bune din Alba. 

Copiii, cu rezultate foarte bune la școală, provin din 5 familii modeste, fără posibilități materiale. 4 dintre familii sunt monoparentale. 

Aceștia au nevoie de 23 caiete de matematică, 19 caiete tip dictando, 5 caiete de tip 1, 8 cutii creioane colorate, 8 penare, 8 stilouri, 8 blocuri de desen, 8 cutii acuarele, 5 truse geometrice, 5 dicționare ale limbii române pentru elevi.

În limita posibilităților, copiii au nevoie și de 8 ghiozdane și eventual niște haine.

Detalii despre cum pot ajunge rechizitele la copii se pot obține pe grupul de Facebook Fapte Bune din Alba.

Toți cei 8 copii au rezultate foarte bune la școală, fiind recomandați de educatoare și învățătoare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate