Connect with us
Publicitate

Uncategorized

DUMINICĂ | PRIMUL PROTEST din Alba în 2015: Marș împotriva POLUĂRII cu FORMALDEHIDĂ, la Sebeş. Cât este de toxică substanţa


Publicat

IMG_345Duminică, 11 ianuarie, de la ora 14.00 Grupul de Iniţiativă Civică Sebeş organizează un marș de protest cu plecare din faţa Primăriei Sebeş, la care, până în prezent, pe facebook, şi-au anunţat participarea peste 1000 de persoane.

Campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ a fost iniţiată de către locuitorii oraşului organizaţi în Grupul de Iniţiativă Civică Sebeș, grup înfiinţat ca urmare a deciziilor favorabile pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o nouă instalație de formaldehidă cu o capacitate de 60.000T/an.

Organizatorii acestui protest de luptă împotriva poluării din Sebeş transmit următoarele, celor care vor să se alăture marşului: „Opriţi poluarea în Sebeş”.

Citește și LISTA SUBSTANŢELOR PERICULOASE, folosite de KRONOSPAN Sebeş. Compania vrea să-şi reînnoiască Autorizația Integrată de Mediu

Grupul de Inițiativă Civică solicită autorităţilor să ia măsuri urgente în vederea stopării poluării oraşului Sebeş şi să interzică continuarea activităţii principalului poluator S.C Kronospan S.A. atâta timp cât acesta nu respectă cu strictețe normele europene de protecția mediului.

Ținând cont de faptul că autoritățile statului roman, obligate prin lege să protejeze mediul, nu dispun la ora actuală de aparatura modernă de ultimă generație necesară măsurării exacte a cantității de noxe emise în atmosferă, locuitorii Sebeșului solicită atât oprirea imediată a aceastei instalații noi, cât și a celei vechi, până la rezolvarea definitivă a acestei probleme, rezolvare care va fi prezentată public și prin angajamente cu răspundere juridică.

Citește și REACȚII de la KRONOSPAN: AMENINȚARE la adresa Alba24 și DECLARAȚIE DE PRESĂ pe tema noii fabrici de formaldehidă »

Oamenii din Sebeș și din localitățile învecinate consideră că poluarea masivă resimțită în toate zonele orașului reprezintă o încălcare gravă a dreptului constituțional la sănătate și la un mediu curat. Astfel, această procedură de autorizare plus revizuire a acordului de mediu, este ilegală.

Motivele cele mai des invocate de cei nemulțumiți , potrivit comunicatului transmis de Grupul de Inițiativă Civică sunt următoarele:

– Construcția Fabricii de Formaldehidă de 60.000T/an plus producția la scară mare cu poluarea implicită, este un pericol evident pentru sănătatea și viața celor peste 150.000 de locuitori din zona Sebeș – Alba Iulia;

– Cele 8 bucăți de rezervoare de 15.000 litri fiecare în care este depozitată formaldehida, 2 bucăți rezervoare de methanol (alcool metilic) de 10.000 litri fiecare, cele de anhidridă maleică, de melamină (amida acidului cianuric), de motorină, de benzină și de alte substanțe chimice foarte periculoase, care deservesc fabrica de formaldehidă cancerigenă de 30.000 t/an, ne îndreptățesc să ne temem că Sebeșul stă pe o bombă chimică, care poate oricând exploda și care ar distruge Sebeșul.

– Kronospan-ul nu și-a realizat monitorizarea on-line, 24 din 24 de ore, a tuturor surselor de poluare și a tuturor tipurilor de poluanți, cu posibilitatea accesării pe internet, și cu întreruperea procesului tehnologic atunci când unul din poluanți atinge limita maximă admisă.

Citeşte şi KRONOSPAN construiește la Sebeș o nouă instalație de FORMALDEHIDĂ de 60.000 de tone pe an. Are avize de la APM și Primărie

În comunicat se mai precizează că ”expunerea la poluarea din aer cauzează cancer la plămâni, conform unor studii ale  Centrului Internațional de Cercetare a Cancerului (IARC), agenție a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Alte afecțiuni cauzate de poluarea aerului sunt cele cardiovasculare și respiratorii. Conform studiilor, în 2010, la nivel internațional, peste 223.000 de persoane au murit din cauza cancerului la plămâni asociat cu poluarea aerului. Tot OMS spune clar în comunicatul nr 153 din 15 iunie 2004 că formaldehida este clasată în grupa I a agenţilor cancerigeni pentru om, numeroase studii ale organizaţiei demonstrând că această substanță poate cauza diverse forme de cancer precum leucemia, cancer de creier, cancer al aparatului respirator, nas, esofag, faringe.

Conform unui studiu realizat de Centrul Regional de Sănătate Publică Târgu Mureş în 2008 pentru Regiunea Centru, judeţul Alba deține locuri „fruntașe” la cancerul pulmonar, cancerul de col uterin, cancerul colo-rectal, cancerul gastric și melanom malign. Alte date oferite de DSP Mureș spun că în județul Alba se îmbolnăvesc de cancer circa 1800 de persoane anual, și mor circa 800 anual.”

sursa: comunicat de presă Grupul de Inițiativă Civică Sebeș, ONG PrimaNatura, ONG Inițiativa Civică ReghinDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

14 Comentarii

14 Comments

  1. cristi

    marți, 06.01.2015 at 14:59

    In sfarsit s-au reactivat sebesenii… Probabil s-au lamurit ce inseamna o poluare masiva de peste 7 ani, s-au lamurit cu bolile respiratorii si cu numeroasele cazuri de cancer… Poate vor reusi sa faca niste valuri cu protestul asta si cei vinovati de poluarea din Sebes (care vine deseori si spre Alba) sa fie trasi la raspundere. Iar poluatorul sa fie inchis pana nu dovedeste clar ca respecta toate normele europene de mediu…
    Succes sebesenilor!

  2. cristi

    marți, 06.01.2015 at 23:11

    SA VEDEM CATI SUNT DISPUSI SA LUPTE PENTRU SANATATEA LOR !!! Judetul Alba a inregistrat cel mai mare numar de bolnavi de CANCER ….. credeti ca este o coincidenta ? Emisiile rezultate in urma prelucrarii formaldehidei se raspandesc pe o RAZA de 40 KM ( adica si cei din alba o iau urat de tot ) DACA ESTI DISPUS SA MORI DE CANCER poti sta comod la caldura si sa vezi cum altii ies in strada sa lupte , DACA NU ….. ar trebui sa iesi si tu ! Eu cu siguranta voi lupta pentru dreptul la sanatate. luna trecuta sa demonstrat ca, cu o mobilizare exemplara si unitate ……. orice este posibil. Chiar si cu ROSIA MONTANA sa reusit prin mobilizare.

    • Anton

      miercuri, 07.01.2015 at 15:31

      Prietene, nu am nimic cu activitatea ta de revolutionar, dar si tu poluezi, Cu tastatura!

  3. marcel

    miercuri, 07.01.2015 at 11:29

    Ceea ce se intampla acolo e revoltator. Daca in timpul zilei, de ochii lumii, isi da silinta sa nu polueze prea mult, in schimb noaptea e dezastru: emisiile de formaldehida sunt maxime, se ard toate mizeriile in centrala termica de parca ar fi Copsa Mica, se deverseaza mizeria din decantoare in raul Sebes.

  4. Catani Corado

    miercuri, 07.01.2015 at 12:54

    4. “FORMALDEHIDA ESTE CANCERIGENA PENTRU OM” se prcizeaza in Comunicatul de presa nr.153 din 15 iunie 2007 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si “a clasat FORMALDEHIDA IN GRUPA I A AGENTILOR CANCERIGENI PENTRU OM”. In Comunicat se subliniaza ca pana in 2004 “formaldehida era considerate posibil cancerigena pentru om”. Ca “toxicitate asupra omului:acuta.
    5. “Pe baza acestor noi date grupul de experti a putut determina ca,dispune in present de suficiente indicii ca formaldehida provoaca cancerul rinofaringian la om. Grupul de lucru a gasit indicii pentru cancerul foselor nazale si al sinusurilor fetei si indicatii puternice dar nu suficiente pentru leucemie.”
    6. “O sedere,fie si scurta,intr-o atmosfera in care concentratia de formaldehida este mai mare de 50 ppm poate fi cauza unui bronhospasm sever si a unor leziuni caustice grave ale arborelui respirator(edeme pulmonare acute,ulceratii traheale si bronhice…)”
    7. “Mai multe studii epidemiologice au pus in evidenta manifestari care evoca un psihosindrom organic(cefalee,satenie,tulburari ale memoriei,bunei dispozitii si a somnului…) la indivizi expusi la formaldehida si solventi organici”. Studiile au scos in evidenta “o crestere a incidentei cancerelor nasofaringiene la subiectii expusi profesional”, precum si “posibilitatea unei legaturi intre expunerile la formaldehida si aparitia leucemiilor,mai ales de tip mieloid” si “o crestere a numarului de carcinoame(cancere) ale sinusurilor…”
    8. “Alte organe ce pot fi afectate de cancer(cavitatea bucala,pancreasul,creierul,plamanii…) au fost evocate in anumite studii…”.

  5. marius pop

    miercuri, 07.01.2015 at 14:45

    Kronospan trebuie tras la răspundere și condamnat pentru crimele din ultimii ani,șefi,directori și muncitori părtași la acest genocid.Cu toții trebuie aduși în fata justiției. CIMITIRE NEÎNCĂPĂTOARE, ECONOMIE ÎNFLORITOARE.

  6. Dona A.

    joi, 08.01.2015 at 20:13

    Pulberile in suspensie PM10 si PM2.5

    1.Caracteristici generale
    Pulberile in suspensie reprezinta un amestec complex de particule foarte mici si picaturi de lichid.
    Surse naturale:
    eruptii vulcanice, eroziunea rocilor furtuni de nisip si dispersia polenului.
    Surse antropice:
    activitatea industriala, sistemul de incalzire a populatiei, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsa de pneurile masinilor atat la oprirea acestora cat si datorita arderilor incomplete.
    Efecte asupra sanatatii populatiei
    Dimensiunea particulelor este direct legata de potentialul de a cauza efecte. O problema importanta o reprezinta particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas si gat si patrund in alveolele pulmonare provocand inflamatii si intoxicari.
    Sunt afectate in special persoanele cu boli cardiovasculare si respiratorii, copiii, varstnicii si astmaticii.
    Copiii cu varsta mai mica de 15 ani inhaleaza mai mult aer, si in consecinta mai multi poluanti. Ei respira mai repede decat adultii si tind sa respire mai mult pe gura, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt in mod special vulnerabili , deoarece plamanii lor nu sunt dezvoltati, iar tesutul pulmonar care se dezvolta in copilarie este mai sensibil.
    Poluarea cu pulberi inrautateste simptomele astmului, respectiv tuse, dureri in piept si dificultati respiratorii.
    Expunerea pe termen lung la o concentratie scazuta de pulberi poate cauza cancer si moartea prematura.

  7. ioana d.

    vineri, 09.01.2015 at 09:34

    Faceti o plangere la Comisia Europeana, la DG-Mediu de exemplu (se poate face si on-line, de pe siteul de internet al Comisiei). Si daca intr-adevar sunt probe care dovedesc faptul ca nu se respecta normele de protectia mediului, se poate face chiar o actiune in judecata, pentru ca atunci nu aveti cum pierde – fiindca aceste norme sunt garantate in plus si de dreptul european, care are o actiune directa si in Romania…

  8. marius pop

    vineri, 09.01.2015 at 12:49

    Despre ce vorbim aici? În tara asta bunul-simt a pierit încă de pe vremea comuniștilor. Respectarea normelor de mediu?Dna Ioana D,vorbele dumneavoastră sunt o insulta adresata speciei umane. Kronospan nu are ce cauta la Sebes.În lupta cu acest gigant legea e un gândac de bucătărie.

  9. ion

    sâmbătă, 10.01.2015 at 14:19

    domnu Feneser vad ca sa dat la fund,ca doar el era un mare militant inpotriva Kronospan,dar se vede ca iau umplut buzunarele di tace malc,domnu Iosiv Gligor este aparatorul Kronospan prieten bun cu Feneser oare care e legatura ce ziceti voi Sebesenilor,domn Fene toata ziulica se plimba cu Dasterul alb de la prefectura cu scumpa lui gagica pe banii prostilor dragi Sebeseni!!!!!!

  10. ovidiu

    sâmbătă, 10.01.2015 at 15:38

    Foarte bine !! protestati cat mai multi !! sa se inchida toate firmele din zona Sebes ,la cersit cu totii !! asta nu polueaza….. seara la cina mancatzi ***** cat mai mult sa puteti …. protesta !!

  11. Ioan Margineanu

    sâmbătă, 10.01.2015 at 18:52

    DUMINICA 11 IANUARIE 2015 LA ORA 14 – TOTI SEBESENII SA FIE IN FATA PRIMARIEI SEBES !!!

  12. marius

    sâmbătă, 10.01.2015 at 19:39

    nu-ti face problem domnu ovidiu,descide stc-ul anul asta noua linie de productie pentru cutii viteza ultima generatie unde vor angaja cam cati oameni are kronospan asta….

  13. trichi richi

    duminică, 11.01.2015 at 12:56

    Poate fii mutat la mitici,sa scoata arcu de triunf si sa o monteze in mijloc la sensu ala,asa poate ar lua cineva masuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zilele Babei Dochia, din 1 MARTIE. Cum îți alegi baba și cum afli cum va fi anul pentru tine. Superstiții și tradiții

Publicat

Luna martie aduce Zilele Babei Dochia, zilele de care se leagă superstiții și credințe populare, la început de primăvară. Se spune că dacă femeile își aleg ”baba”, adică o zi din perioada 1-9 martie, cum va fi vremea în ziua respectivă așa le va fi și anul.

Zilele senine şi călduroase reprezintă fericirea, norocul, belşugul şi împlinirile, iar cele mohorâte şi friguroase semnifică neîmplinirile, tristeţea, dezamăgirile şi sărăcia.

Vezi și MESAJE DE 1 MARTIE: Fii vestitorul primăverii pentru cei dragi. Felicitări, urări și SMS de Mărţişor

Și bărbații pot alege această tradiție. Pentru ei însă este rezervat intervalul după 9 martie.

Legenda Babei Dochia

Primele zile din luna martie sunt considerate schimbătoare, unele fiind prea călduroase, iar altele friguroase. Etnografii spun că tradiţia “babelor” a apărut din mitul Babei Dochia, unul cel mai vechi din cultura românească. Baba Dochia şi-ar fi luat numele de la Sfânta Muceniţă Evdochia, sărbătorită de biserică pe 1 martie.

Vezi și Sărbătorile și tradițiile lunii MARTIE. Ce nu ar trebui să faci în prima lună de primăvară 2021. Superstiții și obiceiuri

În vechiul calendar roman, anul începea pe 1 martie, iar Baba Dochia apare ca întruchiparea anului vechi, care este pe sfârşite şi trebuie să moară. Moartea Dochiei în ziua de 9 martie se consideră granița dintre iarnă şi primăvară, potrivit crestinortodox.ro.

Între 1 şi 9 martie, Dochia îşi împlineşte destinul urcând muntele, împreună cu turma sa de oi, pentru a „muri spre renaştere”. Aspectul instabil al vremii din această perioadă ar fi cauzat de caracterul capricios al Babei Dochia.

Potrivit legendelor, Baba Dochia avea o noră pe care o năpăstuia de câte ori putea. La un moment dat, pe 1 martie, a trimis-o să spele lâna – să o transforme din neagră în albă. Nora a fost ajutată de un înger, care i-a dat o floare albă şi care i-a spus să spele lâna cu ea. După ce Baba Dochia îşi vede nora cu o floare în mână, a decis să plece cu oile la munte, fiind convinsă că a venit primăvara.

Baba Dochia îşi punea nouă cojoace de blană şi urcă cu oile pe munte. Acolo este fie prea cald, fie prea frig, aşa că ea se dezbracă pe rând de cojoace. Când rămâne fără ele, însă, vine gerul şi o îngheaţă. Dumnezeu o transformă atunci în stâncă, împreună cu oile, să rămână amintire, mai spun tradiţiile româneşti. Acestea ar fi “Babele” din Munţii Bucegi.

Cum îți alegi ”Baba”?

În timp ce se pune mărţişorul în piept, se alege şi ziua care îţi va arată cum îţi va fi sufletul şi norocul tot anul. Dacă baba este bună, te va aştepta un an rodnic. La polul opus, dacă baba este rea, vei avea parte de supărări şi boli până în primăvară următoare.

În funcţie de zona din care provin, unele femei îşi aleg ziua respectivă după placul lor, în timp ce altele o stabilesc în funcţie de dată în care s-au născut.

Dacă ziua de naştere are o cifra mai mare decât 9, atunci trebuie să aduni cele două cifre. De exemplu, dacă eşti născută pe 23 a oricărei luni, baba ta va fi pe 5 martie. Iar dacă eşti născută pe 29, atunci vei calcula aşa: 9+2=11, apoi 1+1=2, adică baba ta este pe 2 martie.

Nu contează atât de mult cum se aleg babele, ci cum va fi vremea în ziua respectivă.

Se spune că dacă afară este frig şi întunecat, vei avea un an mai prost, dar dacă în ziua aleasă va fi cald şi soare, vei avea un an minunat. Fetele își leagă norocul în dragoste de ziua pe care și-o aleg și de aspectul acesteia, mai caldă și însorită, mai friguroasă și întunecată.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Globurile de aur 2021: Favoriții galei organizate în acest an, în condiții speciale. LISTA completă a nominalizărilor

Publicat

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va fi organizată în condiţii de pandemie.

Pentru Gala Globurilor de Aur, care deschide în mod tradiţional sezonul marilor premii cinematografice de la Hollywood, pregătirile au început la New York, deşi pandemia le-a pus multe beţe în roate organizatorilor. Au fost nevoiţi să amâne decernarea cu 2 luni, în speranţa că vor ieşi din lockdown. Au avut ghinion, aşa că anul acesta nu vom avea parte de o ediţie la fel de animată cum eram obişnuiţi.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur se va desfășura, virtual, în două locații, la Los Angeles și la New York. Este de așteptat ca nominalizații să apară prin teleconferință, de oriunde în lume s-ar afla ei. Michael Douglas împreună cu soția Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger, Joaquin Phoenix, Kate Hudson, Margot Robbie sunt printre starurile care vor anunța câștigătorii.

Variety a făcut o serie de predicţii. Din analiza lor, favorit la categoria Cel mai bun serial de dramă este The Crown.

La filme bătălia e strânsă: Nomadland şi The trial of Chicago 7 sunt cot la cot. Dacă Nomadland o să ia Globul de Aur, atunci ar fi primul film regizat de o femeie care câştigă categoria.

Nominalizările pentru Globurile de Aur au fost anunțate la începutul lunii virtual, o premieră, de actrițele Sarah Jessica Parker, de șase ori câștigătoare a acestui trofeu, și Taraji P. Henson, și ea recompensată cu un Glob de Aur

Favoriții galei:

Lungmetrajul „Mank„, produs de Netflix, a primit cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur, trofee care deschid sezonul marilor premii cinematografice de la Hollywood, şi va concura la şase categorii, inclusiv la categoria „cel mai bun film dramatic”, informează AFP.

Filmat în alb negru de regizorul David Fincher, „Mank” explorează epoca de aur a Hollywoodului, prezentând povestea scenaristului Herman J. Mankiewicz, interpretat de Gary Oldman, şi realizarea celebrului film „Citizen Kane”, de Orson Welles.

Un alt lungmetraj realizat de Netflix, „The Trial of the Chicago 7„, scris şi regizat de Aaron Sorkin, ocupă locul al doilea în clasamentul producţiilor cinematografice nominalizate şi va concura la cinci categorii de premii.

Serialul „The Crown” a primit cele mai multe nominalizări în categoriile dedicate producţiilor de televiziune şi va concura pentru şase premii.

NOMINALIZĂRI – Globurile de Aur 2021:

Cel mai bun film – dramă: „The Father”, „Mank”, „Nomadland”, „Promising Young Woman”, „The Trial of the Chicago 7”

Cel mai bun film – comedie/musical: „Borat Subsequent Moviefilm”, „Hamilton”, „Music”, „Palm Springs”, „The Prom”.

Cel mai bun film străin: „Another Round”, „La Llorona”, „The Life Ahead”, „Minari” şi „Two of Us”

Cel mai bun film de animație: The Croods: A New Age, Over The Moon, Soul, Wolfmakers

Cel mai bun regizor: Emerald Fennell („Promising Young Woman”), David Fincher („Mank”), Regina King („One Night in Miami”), Aaron Sorkin („The Trial of the Chicago 7”), Chloé Zhao („Nomadland”).

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Riz Ahmed („Sound of Metal”), Chadwick Boseman („Ma Rainey’s Black Bottom”), Anthony Hopkins („The Father”), Gary Oldman („Mank”) şi Tahar Rahim („The Mauritanian”).

Cea mai bună actriţă într-un film dramatic: Viola Davis (‘Ma Rainey’s Black Bottom’), Andra Day (‘The United States vs. Billie Holiday’), Vanessa Kirby (‘Pieces of a Woman’), Frances McDormand (‘Nomadland’), Carey Mulligan (‘Promising Young Woman’).

Cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: Sacha Baron Cohen („Borat Subsequent Moviefilm”), James Corden („The Prom”), Lin-Manuel Miranda („Hamilton”), Dev Patel („The Personal History of David Copperfield”) şi Andy Samberg („Palm Springs”)

Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/musical: Maria Bakalova („Borat Subsequent Moviefilm”), Kate Hudson („Music”), Michelle Pfeiffer („French Exit”), Rosamund Pike („I Care a Lot”), Anya Taylor-Joy („Emma”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Glenn Close (”Hillbilly Elegy”), Olivia Colman (”The Father”), Jodie Foster (”The Mauritanian”), Amanda Seyfried (”Mank”), Helena Zengel (”News of the World”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Sacha Baron Cohen („The Trial of the Chicago 7”), Daniela Kaluuya(”Judas and the Black Messiah”), Jared Leto (”The Little Things”), Bill Murray (”On the Rocks”), Leslie Odom Jr. (”One Night in Miami…”)

Cel mai bun scenariu (film): Emerald Fennel (”Promising Young Woman”), Jack Fincher (”Mank”), Aaron Sorkin (”The Trial of the Chicago 7”),  Christopher Hampton/ Florian Zeller (”The Father”), Chloe Zhao (”Nomadland”)

Cea mai bună melodie originală (film): “Fight for You” (“Judas and the Black Messiah”), “Hear My Voice” (“The Trial of the Chicago 7”), “Io Si (Seen)” (“The Life Ahead”), “Speak Now” (“One Night in Miami…”), “Tigress&Tweed” (“The United States vs. Billie Holiday”)

Nominalizările în domeniul producţiilor de televiziune:

Cel mai bun serial TV – dramă: „The Crown”, „Lovecraft Country”, „The Mandalorian”, „Ozark”, Ratched”.

Cel mai bun serial TV – comedie/musical: „Emily in Paris”, „The Flight Attendant”, „The Great”, „Schitt’s Creek” şi „Ted Lasso”

Cea mai bună miniserie /lungmetraj TV: ”Normal People”, „The Queen’s Gambit”, „Small Axe”, „The Undoing”, „Unorthodox”

Cea mai bună actriță într-un serial – dramă: Olivia Colman (”The Crown”), Jodie Comer (”Killing Eve”), Emma Corrin (”The Crown”), Laura Linney (”Ozark”), Sarah Paulson (”Ratched”)

Cel mai bun actor într-un serial – dramă: Jason Bateman (”Ozark”), Josh O’Connor (”The Crown”), Bob Odenkirk (”Better Call Saul”), Al Pacino (”Hunters”), Matthew Rhys (”Perry Mason”)

Cea mai bună actriţă într-un serial TV – comedie/musical: Lily Collins (”Emily in Paris”), Elle Fanning (”The Great”), Jane Levy (”Zoe ‘s Extraordinary Playlist”), Catherine O ‘Hara (”Schitt ‘s Creek”)

Cel mai bun actor într-un serial TV – comedie/musical: Don Cheadle (”Black Monday”), Eugene Levy (”Schitt ‘s Creek”), Jason Sudeikis (”Ted Lasso”), Ramy Youssef (”Ramy”)

Cea mai bună actriță într-o miniserie /lungmetraj TV: Cate Blanchett (”Mrs. America”), Daisy Edgar-Jones (”Normal People”), Shira Haas (”Unorthodox”), Nicole Kidman (”The Undoing”), Anya Taylor-Joy (”Te Queen`s Gambit”)

Cel mai bun actor într-o miniserie /lungmetraj TV: Bryan Cranston (”Your Honor”), Jeff Daniels (”The Comedy Rule”), Hugh Grant (”The Undoing”), Ethan Hawke (”The Good Lord Bird”), Mark Ruffalo (”I Know This Much Is True”)

Cea mai bună actriță în rol secundar – producție pentru televiziune: Gillian Anderson (”The Crown”), Helena Bonham Carter (”The Crown”), Julia Garner (”Ozark”), Annie Murphy (”Schitt`s Creek”), Cynthia Nixon („Ratched”)

Cel mai bun actor în rol secundar – producție pentru televiziune: John Boyega (”Small Axe”), Brendan Gleeson (”The Comedy Rule”), Daniel Levy (”Schitt`s Creek”), Jim Parsons (”Hollywood”), Donald Sutherland (”The Undoing”)

surse: agerpres.ro, digi24.ro, mediafax.ro, goldenglobes.com

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid”, în Alba. O femeie i-a dat unui escroc bijuterii în valoare de 15.000 de lei

Publicat

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid” a intrat în atenția Poliției Alba. O femeie din Aiud a fost păcălită de un necunoscut să-i dea bunuri cu o valoare consistentă.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-COV-2 și are nevoie de un aparat, în valoare de 15.000 de euro, pentru a fi menținut în viață.

Vezi și Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la ușa acesteia s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

Abia după aceea femeia și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol și și-a dat seama că a fost înșelată.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri.

Poliția Alba solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Luptătorul de kickbox din Aiud, Benny Adegbuyi: ”Am avut COVID, am stat și cu oxigen câteva zile”

Publicat

Luptătorul de kickbox Benny Adegbuyi, crescut la Aiud, a mărturisit că a avut COVID și că nu a fost tocmai o formă ușoară a bolii.

„Eu am avut deja COVID-19, am avut o formă mai urâtă, m-am simțit foarte rău, am stat și cu oxigen câteva zile. Dar uite că a trecut și sunt bine.

Nu m-aș vaccina acum, dar în cazul în care e nevoie, o voi face. Acum nu e nevoie, probabil că o să mă vaccinez, eu fiind sportiv de performanță”, a povestit, pentru Ora de Sibiu, Benny Adegbuyi.

Luptătorul K-1 a spune că vrea să-și mai facă unele analize.

„Am simțit anumite chestii, am zis că voi mai sta două săptămâni și îmi voi face niște raze la plămâni și niște investigații mai profunde, pentru că prima săptămână am avut impresia că obosesc foarte tare, urcam două etaje unde stau eu și suflam foarte greu și mi-am dat seama că e posibil ca antrenamentul să fie mult mai încetinit”, a mai spus Benny Adegbuyi.

sursă: oradesibiu.ro

sursă foto: Facebook (Benny Adegbuyi)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate