Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rechizitoriul dosarului penal în care este implicat directorul DSP Alba, RETURNAT a doua oară la procurori, de Judecătoria Deva

Publicat

Rechizitoriul dosarului de delapidare, fals intelectual și tăiere ilegală de arbori, în care printre inculpați se află și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a fost întors iar la procurori de Judecătoria Deva. 

Mai exact este pentru a doua oară când rechizitoriul în care Sinea și restul inculpaților se întoarce la procurori pentru neregularități. 

Prima dată rechizitoriul a fost întors la procurori în 10 martie 2020. Atunci în stadiul de măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, magistrații Judecătoriei Deva au întors dosarul pentru nulitate:  ”constată nulitatea rechizitoriului emis la data de 02.11.2019 în dosarul nr. 242/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj”, se arata în minuta de din 10 martie.

CITEȘTE ȘI: Rechizitoriul dosarului penal în care este implicat directorul DSP Alba, TRIMIS ÎNAPOI la procuror de Judecătoria Deva

Acum, pe 8 octombrie 2020, la rejudecare, magistrații au constatat în parte nergularitatea rechizitoriului. Mai exact, este vorba despre lipsa modului de descriere a faptelor și expunerea încadrării jurdice.

”MINUTA ÎNCHEIERII PENALE Din 08.10.2020 Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Stâncel Ioan,Mărcuş Mircea-Gheorghe,Marinescu Nicolae, şi Sinea Dumitru-Alexandru, şi, în consecinţă: În baza art. 345 alin.3 teza I C.pr.pen., art. 328 C.pr.pen. constată în parte neregularitatea rechizitoriului nr. 242/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, emis la data de 02.11.2019, sub aspectul modului de descriere a faptelor în cuprinsul părţii expozitive a rechizitoriului şi la expunerea încadrării juridice a faptelor pentru inculpaţii Stâncel Ioan, Mărcuş Mircea-Gheorghe, şi Sinea Dumitru-Alexandru.

Respinge în rest excepţiile invocate de inculpaţi. În baza art.345 alin.3 C.pr.pen., dispune comunicarea prezentei încheieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj. În termen de 5 zile de la comunicare, procurorul va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestaţie odată cu încheierea ce se va pronunţa potrivit art. 346 C.pr.pen. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu azi, 08.10.2020”, se arată în minuta pe scurt a Judecătoriei Deva.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 08.10.2020 at 16:11

    Procurorii astia au venit din siderurgie, de habar n-au cum se intocmeste un rechizitoriu sau au batut palma cu inculpatii si numai asa puteau scapa ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate