Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RECORD: Câte cazuri ACTIVE de coronavirus are România în prezent. Situația din 22 octombrie 2020

Publicat

România are 48.752 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus (descoperite), potrivit informațiilor oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică. Situația este valabilă joi, 22 octombrie. 

De la începutul epidemiei, în România au fost înregistrate 196.004 cazuri (la aproape 3 milioane de teste), dintre care 141.089 s-au vindecat.

De asemenea, 6163 de persoane dintre cele infectate, au decedat.

Harta incidenței poate fi vizualizată în format mai mare, AICI.

Numărul persoanelor infectate este cel mai mare de până acum și generează o presiune foarte mare pe sistemul public de sănătate. 778 dintre aproape 49.000 sunt la ATI.

În acest context, în multe județe, paturile de ATI pentru bolnavii de COVID sunt complet ocupate și la fel sunt și spitalele suport, iar medicii sunt disperați.

În multe județe, incidența cazurilor la mia de locuitori se apropie de pragul de 3 (București, Alba și Cluj l-au și depășit).

Autoritățile naționale par complet depășite și pasează responsabilitățile celor locale, respectiv consiliilor județene și primăriilor, care ar trebui să ia decizii locale.

 

La rândul lor, aceste autorități sunt depășite în ceea ce privește organizarea spitalelor și coordonarea locală a acțiunilor de redistribuire a bolnavilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax