Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recordul mondial de la Alba Iulia, publicat de Guinness World Record. Harta României, recreată de 4.807 de oameni

Publicat

Alba Iulia 100 Cartea Recordurilor 2018

Guinness World Record a publicat recent ultimul record doborât la Alba Iulia, respectiv „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”, în care 4.807 de oameni au recreat harta României, având în mijloc numărul „100”, pe 29 septembrie, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

Vezi  și VIDEO FOTO: RECORD MONDIAL OMOLOGAT OFICIAL LA ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României

Evenimentul a fost organizat pentru a comemora Centenarul Marii Uniri. În cadrul acestuia au participat cetățeni din Alba Iulia, dar și din orașele Cluj-Napoca, Sibiu, Deva și Oradea. Printre participanți s-au numărat copii din școlile și liceele locale, studenți, muncitori și echipe sportive locale.

Organizatori ai evenimentului au fost Asociația 11even, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, Ministerului Educației, Ministerului Tineretului și Sportului și a unui grup de companii și ONG-uri partenere.

Forma țării a fost ținută timp de 5 minute și 27 de secunde, timp în care un cartograf a verificat dacă acesta s-a potrivit cu cea a României.

 

Istoria înregistrării „Largest human image of a country/continent” – „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”

recorduri guiness imagine tari

Potrivit reprezentanțulor Guiness World Record, acest record a fost pentru prima dată stabilit de către Arabia Saudită, la 5 septembrie 2016. Atunci, 600 de participanți au format harta țări din Asia de Vest.

Recordul a fost doborât mai apoi în data de 23 septembrie 2016, când 811 persoane au format imaginea Africii, la Beaumont Estate – Old Windsor, Marea Britanie.

În 15 noiembrie 2017, elevii de la Colegiul Sf. Ignatie din Riverview (Australia) au format o imagine a Timorului de Est (o țară insulară situată în partea de sud-est a Asiei), alcătuită din 1.087 de persoane.

Vechiul record a aparţinut statului Myanmar, cunoscut în limba română și ca Birmania, a doua țară ca mărime din Asia de sud-est, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni.

Vezi și FOTO-VIDEO: Județul Alba, de patru ori în Cartea Recordurilor Guinness. La ce suntem primii în lume

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax