Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Rectificare bugetară. Bani de la Guvern pentru rambursările de pensii, însoţitorii persoanelor cu handicap şi subvenţii

Publicat

În şedinţa de Guvern de joi, s-a aprobat rectificarea bugetară în urma căreia vor fi alocaţi bani pentru rambursările de pensii, plata însoţitorilor persoanelor cu handicap, dar şi pentru primăriile care nu mai au bani de salarii.

Potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta, în urma rectificării bugetare vor fi alocaţi pentru autorităţile locale 500 milioane lei pentru plata arieratelor către firme, 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii şi 100 de milioane lei pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.
De asemenea, vor fi asigurate sumele pentru subvenţiile destinate crescătorilor de păsări şi porci, dar şi sprijinul financiar necesar pentru aproximativ 558.000 de cultivatori de terenuri cu suprafeţe afectate de secetă.
Pentru plata burselor primite de doctoranzi, se alocă 46 milioane lei, premierul precizând că există resurse pentru majorarea salariilor bugetarilor, restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor şi pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din fonduri europene.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a făcut unele declarații după ședința de Guvern de joi:

„Am alocat bani pentru îndeplinirea a două obligaţii: reîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea acelor părţi din pensii retrase ilegal”.

„În cazul Justiţiei, afost alocată o sumă de bani pentru pentru angajarea a 564 de judecători şi grefieri (pentru implementarea Noului Cod de Procedură Penală – n.r.). Nu de la 1 septembrie, ci de la 1 februarie 2013. În cazul educaţiei, sunt alocaţi bani pentru clasa pregătitoare, burse şi doctoranzi. Administraţiile publice locale vor primi 600 de milioane de lei pentru a asigura plata arieratelor.”

De asemenea, s-au asigurat fonduri pentru angajarea unor persoane în cadrul Ministerului Apărării, Administraţiei Penitenciarelor, absolvenţilor din cadrul Academiilor Militare.

În ceea ce priveşte absolvenţii academiilor de Poliţie, se asigură încadrarea şi pentru promoţia 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maia

    miercuri, 03.10.2012 at 12:10

    Corect,normal in Romanica ;pensionarii ,handicapatii impreuna cu porcii si alte animale,ASTA E GRADUL DE CIVILIZATIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax