Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Redeschiderea restaurantelor în interior. La ce trebuie să fie atenți clienții. Precizări de la șeful DSU, Raed Arafat

Publicat

De mâine se redeschid restaurantele la interior și în acest context respectarea regulilor sanitare este importantă pentru prevenirea noilor cazuri de îmbolnăviri.

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut precizări despre c ear trebui să facă aceia care vor merge în restaurante și cafenele în această perioadă.

Vezi NORMELE Ordonanței prin care se deschid restaurantele din 1 septembrie, publicate. Obligații pentru personalul unităților

Când intrăm în spațiu închis, în interior, riscul are o creștere, dar trebuie respectate regulile. Noi am avut discuții cu reprezentanții HoReCa. Interesul lor nu e numai să nu se infecteze vreunul dintre clienți. În primul rând este să nu se infecteze personalul lor, pentru că altfel închide restaurantul sau închide activitatea, a spus Arafat, pentru digi24.ro.

Cei care merg la restaurant trebuie să știe că este o limită – trebuie să vadă că nu este ocupată toată capacitatea. Deci capacitatea restaurantului nu poate fi ocupată la maxim.

Dacă vezi toate mesele pline, una lângă cealaltă, înseamnă că nu se respectă regulile. Dar nu cred că cineva va face acest lucru și cred că se va respecta această măsură. Poate se păstrează mesele, dar va fi scris pe unele „nu se stă la această masă”.

Mănușile nu sunt atât de importante, cât dezinfectarea. Faptul că ai mănuși pe mână, trebuie după fiecare client fie să te dezinfectezi, fie să schimbi mănușile.

Purtarea măștii pentru personal este obligatorie. Cel care stă la masă nu va putea să mănânce cu mască, dar poate a mâncat și dacă stau de vorbă și poartă mască se protejează mai bine.

Persoanele care au mâncat au atins tacâmuri, trebuie să se spele sau să se dezinfecteze. Asta trebuie să ne intre în sânge în perioada asta. Și nu ne ajută numai să ne protejăm de COVID, în final ne va proteja și de gripa sezonieră.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 27 august, Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare. Activitatea va putea fi reluată cu câteva condiții.

Una dintre acestea este ca în localitatea respectivă incidența cumulată a cazurilor COVID în ultimele 14 zile să fie mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax