Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reduceri de posturi la Finanţe. DGFP Alba nu a primit încă listele de restructurări. Sunt vizate Garda Finaciară și Vama

Publicat

Numărul de posturi din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a scăzut de la 34.027 la 29.100. Reducerile au fost aprobate de Guvern, miercuri. Din totalul de 4.927 posturi desfiinţate, 1.200 erau ocupate de angajaţi de la Finanţe.

Executivul a aprobat şi desfiinţarea a 1.427 de posturi de la Autoritatea Naţională a Vămilor (600 dintre acestea fiind ocupate) şi 713 de la Garda Financiară (GF), respectiv 300 dintre acestea care vor viza pierderea locului de muncă pentru funcţionari. În cadrul GF, nu va mai exista postul de comisar general prim-adjunct şi una dintre funcţiile de comisar general adjunct.

La nivelul teritoriului, vor dispărea 2.787 posturi, dintre care 300 ocupate, dar şi 550 posturi de conducere. Mai mult, vor fi închise 150 de administraţii financiare din oraşe şi comune, din cele 424 existente.
De asemenea, va fi creat un nou departament în cadrul ANAF, pentru verificarea persoanelor fizice cu averi mari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, Iulia Mireştean, deocamdată nu se ştie la nivelul judeţului câte posturi vor fi reduse şi pe ce criterii. „Situaţii cu posturile şi raportările de personal ni s-a tot cerut să trimitem la Bucureşti în ultimul an, însă nu am primit oficial nimic de la Ministerul Finanţelor cu privire la reducerile care urmează să se facă în Alba. Aşteptăm şi noi informaţii oficiale, pentru că suntem direct interesaţi”, a precizat Iulia Mireştean.

Potrivit acesteia, primele restructurări se vor face la Ministerul Finanţelor şi la ANAF, după care se va trece la reduceri de posturi în teritoriu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax