Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Refuzul audierii ca martor a persoanelor care conviețuiesc cu inculpatul este neconstituțional. Decizia CCR

Publicat

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, joi, că este neconstituțional articolul din Codul de procedură penală care exclude de la dreptul de a refuza audierea în calitate de martor pentru persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc cu suspectul sau inculpatul.

Potrivit unui comunicat al CCR preluat de Agerpres, judecătorii constituţionali au admis excepţia de neconstituţionalitate în cazul  art.117 alin.(1) lit.a).

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul liber, declarată neconstituțională. Toate amenzile ar putea fi anulate

Dispoziţiile art.117 alin.(1) lit.a) din Codul de procedură penală au următorul cuprins: „(1) Au dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor următoarele persoane: a) soţul, ascendenţii şi descendenţii în linie directă, precum şi fraţii şi surorile suspectului sau inculpatului”.

Astfel, pe scurt CCR a decis că este neconstituțional a se refuza audierea ca martor pentru cei care conviețuiesc cu inculpatul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax