Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Reglementări pentru părinți în noua lege a învățământului preuniversitar:  Obligațiile pe care le au în noul an școlar 2023-2024

Publicat

La începutul lunii viitoare, când va intra în vigoare noua lege a învățământului preuniversitar, părinții se vor confrunta cu noi responsabilități. Una dintre cele mai importante schimbări se referă la comunicarea cu personalul didactic, care va putea avea loc doar într-un interval orar prestabilit.

Contract educațional: O schimbare esențială

Potrivit Rador, semnarea unui contract educațional devine obligatorie la înscrierea în orice unitate de învățământ. Acest contract va detalia drepturile și obligațiile ambelor părți, având ca obiectiv principal garantarea drepturilor copiilor.

Citește și Noul an școlar: Profesorii vor putea confisca telefoanele elevilor. Restricții mai dure la utilizarea dispozitivelor

Clauzele pot fi adaptate în funcție de specificul fiecărei instituții, dar trebuie să protejeze întotdeauna interesul elevului.

Mai multe responsabilități pentru părinții elevilor

Înscrierea copilului la școală și asigurarea frecventării cursurilor.

Crearea unui mediu propice pentru studii, astfel încât copilul să aibă toate resursele pentru a finaliza studiile.

Menținerea unui dialog constructiv cu cadrele didactice sau conducerea școlii pentru monitorizarea progresului elevului.

Sprijinirea copilului în procesul de adaptare și integrare în colectivul școlar și respectarea regulilor instituției de învățământ.

Interacțiunea cu personalul școlii: Reguli stricte

O altă schimbare majoră adusă de legea prevede că părinții pot contacta personalul didactic doar în intervalul orar stabilit de regulamentul de organizare și funcționare al respectivei unități de învățământ.

Noua lege a învățământului preuniversitar vine cu schimbări semnificative pentru părinți, având ca obiectiv principal creșterea calității educației și consolidarea relației dintre școală și familie. Este esențial ca părinții să fie informați corect și complet pentru a putea naviga cu succes prin noile reguli și responsabilități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costy

    duminică, 20.08.2023 at 16:14

    Și obligațiile profesorilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax