Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Noul an școlar: Profesorii vor putea confisca telefoanele elevilor. Restricții și mai dure la utilizarea dispozitivelor în școli

Publicat

Noul an școlar vine cu restricții la utilizarea telefoanelor în școli, în perioada cursurilor. Schimbările au fost introduse în noua Lege a educației, prin care este reglementată folosirea dispozitivelor mobile în școli.

Restricțiile aduse de noua lege generează numeroase dezbateri, având argumente atât pentru, cât și împotriva lor. Cu toate acestea, toți actorii implicați sunt de acord cu necesitatea unui echilibru între utilizarea responsabilă a dispozitivelor mobile și menținerea unui mediu de învățământ propice.

Regulament strict pe utilizarea telefoanelor

Începând din această toamnă, elevii nu vor putea utiliza telefoanele în școli, cu excepția zonelor special autorizate conform regulamentului intern.

Citește și Când începe școala în septembrie: structura anului școlar 2023- 2024. DOCUMENT, calendar, cursuri și vacanțe

Măsura este mai strictă decât cea precedentă, care interzicea folosirea telefoanelor doar în timpul orelor de curs. Acum, dispozitivele pot fi confiscate de către profesori dacă sunt folosite în afara zonelor permise, urmând ca acestea să fie înapoiate ulterior.

Opiniile elevilor: între siguranță și distracție

Multe voci din rândul elevilor susțin că măsura vine ca o pedeapsă suplimentară și că ar trebui să fie responsabilitatea profesorilor să mențină atenția elevilor în clasă.

Pe de altă parte, unii elevi văd telefoanele mobile ca pe un scut de protecție în fața potențialelor situații de abuz sau bullying, putând să înregistreze astfel de incidente ca probă sau să ceară ajutor.

Utilizarea telefoanelor în scop educațional

Pentru învățământul liceal, școlile au libertatea de a decide în ce măsură permit folosirea dispozitivelor mobile. Totuși, legea permite utilizarea telefoanelor în timpul orelor de curs dacă sunt folosite strict în scop educațional, sub supravegherea cadrelor didactice.

Motivația din spatele noii reglementări

Reprezentanții guvernului argumentează că această măsură vizează reducerea perturbărilor în timpul orelor, mai ales a situațiilor în care elevii filmează sau ascultă muzică. Asociațiile de părinți și de elevi însă contrazic această perspectivă, văzând măsura ca pe o pedeapsă suplimentară.

Neclarități în noua lege

În pofida clarității unor prevederi, legea lasă neclarificate unele aspecte, precum ce se întâmplă când un elev refuză să îi înmâneze telefonul unui profesor sau momentul exact în care telefonul este returnat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    sâmbătă, 19.08.2023 at 21:38

    Guvern de incapabili, anul trecut v-ați bătut joc de elevi și văd că și anul acesta continuați.Să vă fie rușine !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax