Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Regulament nou pentru organizarea transportului de mărfuri și a circulației utilajelor în Alba Iulia. Proiect, în CL

Publicat

Alba Iulia va avea un nou regulament de organizare a transportului de mărfuri și a circulației utilajelor în municipiu. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de marți, 30 martie, un proiect pentru aprobarea Regulamentului de organizare a transportului de mărfuri și a circulației utilajelor în municipiu.

Potrivit referatului de aprobare, Regulamentul de organizare a transportului de mărfuri și a circulației utilajelor în municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 295/2019 nu mai corespunde întrutotul cerințelor actuale privind satisfacerea necesităților de transport ale ale instituțiilor statului, agenților economici și ale populației.

Astfel, se propune aprobarea unui nou regulament care, față de regulamentul actual va cuprinde modificări și completări care vizează:

  • reglementări privind autorizarea circulației vehiculelor de transport marfă și a utilajelor în municipiul Alba Iulia, prin implementarea serviciilor de emitere online a autorizațiilor de acces;
  • excepții cu privire la vehiculele care nu sunt supuse autorizării, respectiv cele care aparțin unor instituții sau autorități ale statului, aflate în misiuni specifice și vehiculele care aparțin agenților economici prestatori de servicii publice, pe durata lucrărilor de intervenții de urgență sau avarii sau a lucrărilor prevăzute în contractele încheiate cu municipiul Alba Iulia sau Consiliul Local Alba Iulia;
  • excepții cu privire la vehiculele supuse autorizării fără taxă, respectiv cele care aparțin sau sunt utilizate de agenții economici ce au în derulare contracte de investiții publice încheiate cu municipiul Alba Iulia sau Consiliul Local Alba Iulia;
  • reglementări cu privire la răspunderea beneficiarului și/sau transportatorului pentru eventuale deteriorări din zona drumului public, produse în timpul transportului autorizat.

Accesul și circulația vehiculelor în municipiul Alba Iulia

Pentru circulația vehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone pe străzile modernizate din municipiul Alba Iulia, respectiv a vehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 5,0 tone în zona 0, este obligatorie obținerea autorizației de acces.

În categoria străzilor modernizate sunt incluse străzile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, pavaje din beton, beton rutier, altele decât cele menționate în continuare.

Vehiculele de transport mărfuri și utilajele vor avea acces în municipiul Alba Iulia, fără a fi necesară obținerea autorizației de acces, pe următoarele străzi / sectoare de străzi: str. Regimentul V Vânători, Șoseaua de centură, str. Alexandru loan Cuza, str. Tudor Vladimirescu (tronsonul cuprins între str. A. I. Cuza și str. Republicii), str. Republicii, str. Calea Moților (tronsonul cuprins între bd. Republicii și str. Zlatnei), str. Zlatnei.

De asemenea, următoarele străzi / sectoare de străzi nu vor fi restricționate pentru circulația vehiculelor de transport mărfuri și a utilajelor: calea de acces din str. A. I. Cuza spre strada Turnătoriei, str. Turnătoriei tronsonul cuprins între str. Măceșului și str. Cabanei, str, Cabanei (pațial), str. Gării, calea de acces din str. A.I. Cuza spre str. Ampoița, str. Fabricilor, str. Livezii tronsonul cuprins între str. T. Vladimirescu și str. C Negruzzi, str. Gh. Șincai, str. E. Racoviță, str. Mărășești tronsonul cuprins între Șoseaua de ocolire a mun. Alba lulia și str. București, str. București – tronsonul cuprins între str. Mărășești și imobilul cu nr. 88, bd. Ferdinand I tronsonul cuprins între str. Regimentul V. Vânători și bd. Încoronării, bd. Încoronării tronsonul cuprins între bd. Ferdinand și str. Iașilor, str. Iașilor tronsonul cuprins între bd. Încoronării și Autogara Alba Iulia, str. Maramureșului, str. Viilor, str. Biruinței -tronsonul cuprins între DN 1 și str. Busuiocului.

Accesul de la traseul nerestricționat menționat anterior spre celelalte străzi ale municipiului va fi semnalizat prin mijloace de semnalizare rutieră: indicatoare rutiere, panouri adiționale și marcaje rutiere.

Este permisă circulația vehiculelor și utilajelor cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone pe străzile modernizate din municipiul Alba lulia, respectiv a vehiculelor și utilajelor cu masa maximă autorizată de până la 5,0 tone în zona 0, firă a fi necesară o autorizație de acces.

„Zona 0” include Cetatea istorică Alba Carolina și cuprinde străzile: Mihai Viteazul – tronsonul cuprins între Poarta I a Cetății și bulevardul 1 Decembrie 1918, Unirii – tronsonul cuprins între strada Aurel Vlaicu și strada Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, Păcii, Gabriel Bethlen, Mitropolit Andrei Șaguna, Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, Militari, Mitropolit
Simion Ștefan, Aleea Sf. Capistrano, Aleea Sf. Eugeniu.

În „zona 0”, pentru transportul mărfurilor / materialelor de construcții este permis accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 20,0 tone inclusiv, numai în baza autorizației de acces. Doar în cazuri excepționale, când natura sau specificul mărfurilor / materialelor transportate nu permite transportul acestora cu vehicule având masa maximă autorizată mai mică de 20,0 tone, se permite accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 20,0 tone, în baza autorizației de acces.

Autorizația de acces se poate elibera pentru perioade de:

a) o zi, având valabilitate de 24 de ore;

b) o lună, având valabilitate de 30 de zile;

c) mai multe luni consecutive, dar nu mai mult de 12 luni.

Autorizația de acces se eliberează de Primăria municipiului Alba lulia prin serviciile de specialitate. Cerea de eliberare a autorizației de acces se poate depune la registratura Primăriei municipiului Alba Iulia sau online, pe pagina de internet a Primăriei municipiului Alba lulia, https://www.apulum.ro, secțiunea „Servicii Online”.

Nerespectarea prevederilor se sancționează cu amendă de până la 2.500 de lei, cu retragerea autorizației de acces sau potrivit prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și OG 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor.

De asemenea, dacă pe durata transportului se produc deteriorări de orice fel în zona drumului public, elementele deteriorate vor fi aduse la starea inițială pe cheltuiala beneficiarului și/sau transportatorului în numele căruia s-a emis autorizația de acces, în termen de cel mult 30 de zile de primirea notificării de producere a prejudiciului, emisă de Primăria municipiului Alba Iulia. Constatarea prejudiciilor la elementele din zona drumului, se face de către serviciile de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, în baza oricăror mijloace legale de probă.

Vezi AICI proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului a transportului de mărfuri și a circulației utilajelor în municipiul Alba Iulia (.PDF)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bianca

    joi, 25.03.2021 at 14:07

    Rusine! Sa nu fiti capabili sa faceti o centura ocolitoare pe latura de nord a orasului pentru tot traficul, mai ales cel greu spre Muntii Apuseni. E o poluare imensa si nu se respecta nicio regula: masini fara prelate din care curge nisip sau sar pietre. Cetatenii de pe acele strazi cu trafic greu NU ar trebui sa mai plateasca impozit pentru tot discomfortul adus de poluarea excesiva!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax