Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reguli de securitate pentru un „concediu wireless” în siguranță. Sfaturi de la Serviciul Român de Informații

Publicat

13709790_1071341646283947_5211765957747636331_n Serviciul Român de Informații (SRI) recomandă celor care merg în vacanță să evite folosirea rețelelor Wi-Fi publice și să folosească în permanență software-urile de tip firewall pentru a preveni intruziunile.

Cele două recomandări se află printre cele „5 sfaturi de securitate pentru un concediu wirelles” postate marți, 19 iulie, pe rețeaua de socializare Facebook, de Serviciul Român de Informații.

SRI avertizează că există hackeri care clonează locații de tip free Wi-Fi și accesează datele personale. De asemenea, se recomandă folosirea, de către firme, a conexiunii de tip VPN, prin care datele care sunt transmise sunt criptate.

Un mod pentru a preveni eventualele intruziuni îl reprezintă folosirea permanentă a firewall-ului.

Totodată, Serviciul Român de Informații îi sfătuiește pe cei care merg în concedii să acceseze site-uri și servicii web care nu necesită date personale sau parole de acces personal și să utilizeze servicii web care folosesc conexiuni de tip https, întrucat acestea sunt criptate.

Sursa: Facebook (Serviciul Român de Informații)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax