Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Reguli Evaluarea Naţională 2024, clasa a VIII-a: Cum poți corecta un răspuns greșit și ce marcaje sunt permise pe lucrări

Publicat

Reguli Evaluarea Naţională 2024, clasa a VIII-a: Ce marcaje sunt permise pe lucrări şi cum pot candidaţii să corecteze răspunsurile, dacă este nevoie.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a începe, în 25 iunie, cu proba la limba şi literatura română.

În clasa a VIII-a erau înscriși 176.266 de elevi la începutul anului școlar curent, conform Ministerului Educației.

Ministerul Educaţiei a transmis către inspectoratele şcolare câteva informaţii utile, pentru ca ele să le fie comunicate copiilor.

Diriginții au sarcina să-i informeze pe elevii de clasa a VIII-a cum pot să corecteze eventualele greșeli la probele scrise de la Evaluarea Națională 2024, potrivit Edupedu, care citează o adresă a Ministerului Educației, document primit de inspectoratele școlare.

Reguli Evaluarea Naţională 2024, clasa a VIII-a

La Limba şi literatura română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propoziţiilor în frază.

În plus, la Limba şi literatura română şi/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect.

Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opţiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Evaluare Națională 2024: ce trebuie să știe elevii de clasa VIII-a. Reguli, modele de subiecte, pregătire pentru admitere la liceu

Reguli Evaluarea Naţională 2024 clasa a VIII-a la Mate: La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

La Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.

Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit iniţial şi consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spaţiul dedicat punctajului atribuit exerciţiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

Calendarul Evaluarea Națională 2024:

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax