Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi în Parlament după bruscarea ministrului Popescu: LIVE-urile interzise, parlamentarii agresivi vor putea fi evacuaţi

Publicat

PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au propus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii.

Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar, potrivit proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților, document semnat de liderii UDMR, PSD, PNL și minorităților.

„Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar”, potrivit proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților.

Vezi și Fostă candidată AUR la Senat și consilieră de primar, REȚINUTĂ de polițiști. Ar fi sustras bani din pensii când era poștăriță

De asemenea, conform documentului, se interzice transmiterea ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor altfel decât prin grija Secretariatului General, în contextul în care multe ședințe erau transmise de George Simion.

Totodată, bannerele în sala de ședințe vor fi interzise.

„Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”, se arată în proiect.

Proiectul este semnat de liderii grupurilor deputaților UDMR, PSD, PNL și minorităților naționale.

Este inadmisibil ca atunci când se adresează cineva la microfon să fie bruscat, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. El afirmă că regulamentul va fi modificat. Virgil Popescu a reacționat corect, declară Ciolacu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

Deputatul George Simion: Nu voi respecta noul regulament. Voi continua să fac live pe facebook

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaţilor, care ar putea interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou permanent sau de comisii.

„Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. (…) Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum”, a arătat deputatul.

Simion a afirmat că a aflat cu doar 48 de minute înainte de şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de marţi după-amiaza, în care s-a decis convocarea Comisiei de regulament pentru miercuri dimineaţa.

„Ei au făcut noaptea, ca hoţii şedinţă. Cu 48 de minute înainte. (…) Au organizat o şedinţă a Biroului permanent cu un proiect de modificare, discutat la o întâlnire secretă de aseară, dintr-un birou, pentru a nu mai permite să se fac live-uri în Parlament.

Convocat cu 48 de minute înainte, eu m-am grăbit, era să fac accident în oraş, au spus că mâine la 9,00 dimineaţa, paralel cu plenul, fiind foarte grăbiţi, trebuie să interzică orice live din Parlament.

Comisia de regulament, paralel cu plenul, vrea să lucreze ca să nu mai arătăm noi ce se întâmplă aici. (…) Prin regulament o să ne ia banii de indemnizaţii. Noi tot o să arătăm ce se întâmplă aici şi tot o să spunem hoţului „hoţ” în faţă”, a declarat Simion, la Parlament, la finalul Biroului permanent.

El a susţinut că membrii AUR din Biroul permanent au fost chemaţi într-o şedinţă „fără să aibă ordinea de zi” şi în „afara orelor de program”. Potrivit lui Simion, modificarea Regulamentului va fi votată miercuri.

„Comisia de regulament votează, ridică mâna, îl aduce în plen, pentru că se va prelungi programul plenului – asta s-a votat azi – cât e nevoie, până ce Comisia de regulament aduce şi adoptă noul regulament în care nu avem voie să facem live-uri pe Facebook şi gata. S-a terminat, pumnul în gură pentru Opoziţie, Aşa alege noua putere, condusă de generalul Ciucă, să trateze Opoziţia, să ne pună pumnul în gură”, a adăugat Simion.

Întrebat dacă va iniţia vreun demers la CCR privind noul regulament, el a confirmat: „Sigur că da, şi o să apelăm şi la parlamentarii de la Forţa Dreptei”.

Vezi aici: VIDEO: Incident la Parlament, între ministrul Energiei și George Simion: ”Ești un hoț/Ești un prost”. Ședință suspendată

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

„Îl rog pe domnul Simion să se ducă la Putin să scadă preţul la gaze”, i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l ”hoţ”.

Copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze. Cei doi și-au strigat, în tandem: ”Ești un hoț/Ești un prost” (în video, de la minutul 34.19).

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului din Parlament şi a suspendat şedinţa.

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, este dezbătută luni în plen, urmând să fie supusă votului miercuri.

Explicațiile deputatului Simion: ”Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic”

Deputatul AUR George Simion a declarat luni că s-a dus la prezidiul Camerei Deputaţilor în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, îşi susţinea discursul pentru a îi spune că „este un hoţ”.

„Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. (…) M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă.

Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”, a spus Simion la Palatul Parlamentului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax