Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli noi pentru angajări la stat. Condiții de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice, în dezbatere

Publicat


birou

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vrea să schimbe regulile de organizare a concursurilor pentru funcțiile publice. Un proiect în acest sens a fost pus în dezbatere publică.

Modificările sunt propuse având în vedere intrarea recentă în vigoare a Codului administrativ. Noile reguli include detalii despre publicarea anunțurilor de concurs pe pagina de internet a autorității sau instituției publice care angajează, completarea bibliografiilor de concurs pentru includerea cunoștințelor în domeniul drepturilor fundamentale, prevederi pentru candidații – persoane cu dizabilități și introducerea unor prevederi referitoare la protecția datelor, potrivit avocatnet.ro.

Citește și Angajări la stat. POSTURI la Consiliul Județean Alba, Casa de Pensii, primării, școli și alte instituții publice din județ. Condiții și calendar

Propunerea de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici prevede că toate anunțurile de recrutare trebuie să apară pe pagina de internet a autorității sau instituției publice care organizează concursul. Publicarea anunțului trebuie să aibă loc cu „cel puțin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă”. De asemenea, publicarea nu vizează doar anunțul de concurs, ci și bibliografia, atribuţiile prevăzute în fişa postului și alte date necesare desfăşurării concursului.

Bibliografia de concurs va include legislația privind „respectarea demnităţii umane, protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului și prevenirea şi combaterea incitării la ură şi discriminare”.

În ceea ce privește publicarea rezultatelor la concurs, se va face în „prin raportare la numărul de înregistrare atribuit dosarului de înscriere la concurs pentru fiecare candidat”. Deci nu vor mai fi făcute publice numele candidaților.

De asemenea, vor fi create condiții pentru candidații cu dizabilități, astfel încât aceștia să poată participa la concursurile de acces la posturi în administrație.

Pentru această categorie de candidați, alte modificări se referă la prelungirea duratei probelor de concurs cu încă jumătate din timpul maxim prevăzut în prezent, desfășurarea probelor în sală separată faţă de restul candidaţilor, alocarea, la cerere a cel mult două pauze de maximum 10 minute, în cadrul probelor de concurs și dreptul de a fi însoțiți de către un însoțitor sau de către asistentul personal.

surse: avocatnet.ro, mdrap.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 06.08.2019 la 18:34

    Oare asta se aplica si la Guvern si Parlament ? S-au acolo e angajeaza dupa vrerea unora si fara numar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate