Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reguli noi pentru obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu. Proiect de modificare a legislaţiei din domeniu, la Senat

Publicat

autospeciale isu alba

autospeciale ISU Alba_5 Autorizarea clădirilor privind securitatea la incendiu ar urma să fie mai uşor de realizat, potrivit unei iniţiative legislative depuse la Senat. Parlamentarii spun că noile reglementări sunt greu de pus în practică.

Modificările propuse s-ar referi mai mult la clădirile finalizate, care, la momentul construirii, îndeplineau condițiile de autorizare, spun iniţiatorii proiectului. Așa s-a ajuns ca doar 4% din școli să dețină acest aviz de la pompieri, iar situația se poate generaliza în toate domeniile:

“Prevederile legale fac ca în unele cazuri măsurile privind dotările cu instalații pentru securitatea la incendiu a construcțiilor să depășească de mai multe ori valoarea clădirii. La nivel mondial, valoarea măsurilor de securitate nu depășește 25% din valoarea investiției”, se arată în expunerea de motive.

Modificări propuse:

Art. 30. După alin. (9) se introduce un nou alineat, alin. (10), cu următorul cuprins:

„(10) Avizul sau autorizația de securitate la incendiu se eliberează dacă:

a) Pentru construcțiile noi sunt îndeplinite prevederile reglementărilor tehnice în vigoare la momentul întocmirii documentației.

b) Pentru construcțiile existente sunt îndeplinite prevederile tehnice în vigoare la momentul recepționării inițiale a imobilului, acceptând un grad de neacoperire a riscului de incendiu calculat, față de nivelul reglementărilor tehnice actuale, de maxim 25%. Expertului tehnic îi revine responsabilitatea introducerii în expertiza tehnică și a evaluării riscului de incendiu.”

Dacă au apărut modificări față de condițiile avizului inițial, autorizația de securitate la incendiu va fi eliberată, în cel mult 30 de zile de la data recepției acceptate, pe baza procesului verbal de recepție de la finalizarea lucrărilor și a expertizei tehnice inițiale din autorizația de construire.

Votul final în acest caz îl va avea Camera Deputaților.

AICI, proiectul integral.

surse: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax