Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REGULI pentru PICNIC în zona de agrement de pe dealul MAMUT. Detalii despre taxe, parcări, acces şi amenzi. Proiect în CL

Publicat

mamut panoramic

Primăria municipiului Alba Iulia pregăteşte pentru şedinţa ordinară din august a Consiliului Local un proiect de hotărâre ce vizează Regulamentul de funcţionare a Baze de Agrement de lângă Parcul Dendrologic “Dr. Ioan Vlad”, zona Mamut. Este vorba despre zona de picnic despre care primarul Mircea Hava anunţa, la evenimentul de inaugurare a pistei de biciclete, că va fi amenajată pentru a oferi albaiulienilor şi vizitatorilor condiţii decente de petrecere a timpului liber.

“Este o zonă deosebită şi abia aştept să fie plin de oameni, care să vină în weekend, să poată sta şi la grătar. Sper să găsim o firmă să închiriem zona (în apropierea parcării, pentru restaurant – n.r.) şi să amenajăm totul pentru relaxare.

Vom amenaja şi în pădure, cu trasee şi bănci, vom aduce şi apa aici, va fi încă o zonă civilizată pentrui oameni civilizaţi. Albaiulienii merită”, a declarat primarul Mircea Hava, la evenimentul de inaugurare a pistei de biciclete dn 8 august.

Citeşte şi FOTO: Pista de biciclete de pe Mamut, DESCHISĂ oficial. Ce urmează să se facă în cea mai nouă în zonă de agrement din Alba Iulia

Având în vedere faptul că lângă Parcul Dendrologic ”Dr Ioan Vlad”, în zona Mamut au fost terminate lucrările de amenajare a unei baze de agrement în cadrul căreia există posibilitatea desfăşurării unor activităţi de picnic, a fost considerată necesară adoptarea unui Regulament de funcţionare a acestei Baze de Agrement pentru ca activitatea în incinta acesteia să se poată desfăşura în bune condiţii, se arată în proiectul de CL.

În proiectul de regulament sunt trecute tarife de acces pe timpul desfăşurării de evenimente, tarife pentru parcare, reguli pentru picnic, dar şi amenzi pentru nerespectarea acestora.

REGULAMENT de funcţionare a Bazei de Agrement situate în municipiul Alba Iulia, lângă Parcul Dendrologic „Dr.Ioan Vlad”

Art.1. (1) Accesul publicului în incinta Bazei de Agrement este permis folosind exclusiv aleile asfaltate şi potecile marcate în acest scop, pe jos, cu bicicleta sau cu autoturisme. Accesul minorilor neînsoţiţi de adulţi şi accesul cu animale de companie sunt interzise.

(2) Accesul publicului în incinta Bazei de Agrement este permis numai în timpul programului de funcţionare a acestuia, în perioada 15 februarie – 15 decembrie, de luni până duminică, astfel:

a. în perioada 15 februarie – 1 aprilie, vizitarea este permisă între orele 9.00 – 17.00

b. în perioada 1 aprilie – 1 octombrie vizitarea este permisă între orele 9.00 – 21.00

c. în perioada 1 octombrie – 15 decembrie vizitarea este permisă între orele 9.00 – 17.00

(3) Accesul în incinta Bazei de Agrement pe jos sau cu bicicleta este gratuit, cu excepţia perioadelor în care se desfăşoară manifestări cultural-artistice, în aceste perioade pentru accesul în incinta Bazei de Agrement percepându-se un tarif în cuantum de 8 lei/persoană pentru adulţi şi 5 lei/persoană pentru copii.

(4) Parcarea autoturismelor în parcarea din incinta Bazei de Agrement se va putea face numai în limita locurilor disponibile, contra sumei de 2 lei/oră/autovehicul, cu excepţia autovehiculelor de intervenţie (pompieri, poliţie, ambulanţă, salubritate, etc.) şi autovehiculelor organizatorilor de evenimente cultural-artistice, care vor avea acces gratuit în incintă.

(5) Publicul va avea deplin acces la toate elementele componente ale Bazei de Agrement, cu excepţia Pavilionului Central destinat desfăşurării unor activităţi de alimentaţie publică, pavilion care va fi închiriat prin licitaţie publică.

Art.2.Accesul publicului în incinta Bazei de Agrement este permis numai prin punctele de acces existente.

Art.3.În incinta Bazei de Agrement, vizitatorii au următoarele obligaţii, (art.7 din Legea nr.54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic):

a. să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul Bazei de Agrement;

b. să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;

c. să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;

d. să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;

e. să respecte orarul de desfăşurare a activităţii Bazei de Agrement;

f. să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;

g. să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop;

h. să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate;

i. să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă;

j. să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea Bazei de Agrement. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea Bazei de Agrement sunt interzise;

k. să nu hrănească animalele sălbatice;

l. să nu îndepărteze, să nu rănească ori să nu distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit;

m. să nu posteze semne sau mesaje;

n. să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori;

o. să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate;

p. să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;

q. să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara incintei Bazei de Agrement.

Art.4. Constituie contravenţii şi se sancţionează următoarele fapte cu(art.8 din Legea nr.54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic):

a) nerespectarea prevederilor art. 3 lit. a), cu amendă de la 100 lei la 500 lei;

b) nerespectarea prevederilor art. 3 lit. b), cu amendă de la 200 lei la 2.000 lei;

c) nerespectarea prevederilor art.3 lit.c), cu amendă de la 100 lei la 500 lei;

d) nerespectarea prevederilor 3 lit.d), cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei;

e) nerespectarea prevederilor art.3 lit. f), o) şi p), cu amendă de la 300 lei la 3.000 lei;

f) nerespectarea prevederilor art.3 lit. e), g) – j), cu amendă de la 100 lei la 200 lei;

g) nerespectarea prevederilor art.3 lit. k) – n), cu amendă de la 200 lei la 400 lei;

h) nerespectarea prevederilor art.3 lit. q), cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei.

Art.5. (1) Prevederile art.4 din prezentul Regulament intră în vigoare în termen de 10 zile de la data publicării prezentei hotărâri.

(2) Sancţiunile contravenţionale stabilite în prezentul Regulament se pot aplica contravenienţilor persoane fizice sau juridice.

Art.6. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către agenţii constatatori din cadrul Serviciului Poliţia Locală a Municipiului Alba Iulia şi de împuterniciţi ai Primarului municipiului Alba Iulia.

Art.7. Contravenientul poate achita pe loc sau în cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de constatare a contravenţiei ori, după caz, de la data comunicării acestuia jumătate din minimul amenzii prevăzute la art.4.Agenţii constatatori vor menţiona această posibilitate în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Art.8. Prezentul Regulament se completează cu dispoziţiile O.G.nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax