Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

REGULI pentru proprietarii de imobile cu fose septice. Ce obligații au. Precizări pentru locuitori de la Primăria Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia vine în sprijinul locuitorilor care dețin fose septice, pentru a respecta noua legislație, a anunțat viceprimarul Emil Antoniu Popescu. Aceștia au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Alba Iulia.

Administrația locală pune la dispoziție formularul ce trebuie completat.

AICI, link către formular.

Cod QR (scanat cu ajutorul telefonului mobil, oferă acces direct la formular):

Ce obligații au proprietarii de fose septice

Conform Hotărârii nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare (fose septice) au obligația de:

  • a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Alba Iulia în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului.

Citește și Alba Iulia: Reguli dure pentru obținerea autorizațiilor de construcție pe terenurile fără utilități. Explicațiile arhitectului șef

Potrivit noii legislații, fiecare administrație locală are obligația întocmirii acestui registru.

Amenzi

Nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu:

  • amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către personalul împuternicit al Gărzii Naționale de Mediu și al Inspecției Apelor din cadrul autorității de gospodărire a apelor.

Articolul 11

  • (1) Prin grija reprezentantului unității administrativ-teritoriale, proprietarul spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare are obligația să înscrie sistemul de epurare în registrul autorității publice locale pentru evidența unor astfel de sisteme, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.
  • (2) Obligația înregistrării prevăzută la alin. (1) revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de aprobare a prezentelor criterii.

Articolul 15

  • (1) Pentru toate sistemele individuale adecvate este obligatorie eliminarea nămolului de epurare din instalație, printr-o firmă acreditată de vidanjare.
  • (2) Intervalele de vidanjare pentru bazinele de colectare și intervalele de preluare a nămolului de la sistemele de epurare sunt înscrise în registru.
  • (3) Firma de vidanjare are obligația transportării nămolului de epurare la o instalație de tratare a nămolului de epurare conformă din punctul de vedere al protecției mediului.

Vezi integral: Proprietarii de fose septice riscă AMENZI dacă nu se înscriu rapid în registrul de evidență. Legea schimbată aduce obligații noi

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial din 27 mai 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Nerusinarea

    luni, 10.10.2022 at 19:45

    O alta taxă pt sustinerea salariilor nesințite ale trîntorilor din primării !

  2. Marius

    marți, 11.10.2022 at 01:41

    Blesteme să curgă pentru cei din primărie și copii lor, niște hoții ce vor să facă rost de banii.

    Și-o mărit salariul și banii pentru canalizare nu mai au…

  3. Cosmin

    marți, 11.10.2022 at 07:12

    Se pune tot fraierul de contribuabil pe drumuri.Inscrierea o poate face si primaria deoarece cunosc toate proprietatile care sunt racordate la sistemul de canalizare….sau o cunosc doar pt impozitare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax