Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli și taxe pentru comercianții care vor să vândă produse la evenimentele organizate în Alba Iulia. Ce trebuie să respecte

Publicat


Odată cu stabilirea nivelului taxelor și impozitelor locale la Alba Iulia pentru anul 2020, Primăria propune un regulament pentru închirierea terenului din domeniul public, pentru organizarea activităților comerciale în cadrul evenimentelor derulate în oraș. Este vorba despre AlbaFest®, Festival de România®, Festivalul Roman Apulum®, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Cântec de suflet.

Primăria propune ca spațiul minim autorizat pentru activități comerciale să fie de 9 metri pătrați și comercianții să fie autorizați doar pentru o singură categorie de activitate, pe punct de vânzare.

Vezi și TAXE și impozite 2020 Alba Iulia: Valori majorate cu 4,6% și taxe speciale pentru căsătorii și acte în regim de urgență. Proiect

Potrivit regulamentului, aflat în consultare publică, activitățile comerciale se desfășoară în zona de eveniment (Piața Cetății Alba Carolina), Pietonala Mihai Viteazul și în Șanțurile Cetății.

Activitățile comerciale vor fi diferențiate în: alimentație publică (prepararea alimentelor şi produselor culinare şi de cofetărie-patiserie, precum şi vânzarea acestora populaţiei în vederea consumului), băuturi (alcoolice, slab alcoolice, cocktail-uri, răcoritoare, apă, ș.a.), alte produse alimentare, produse artizanale, acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii.

Comercianții vor fi autorizați să deruleze activități comerciale conform celor definite mai sus, dar doar una din categoriile menționate per punct de vânzare.

Nu se autorizează derularea de activități comerciale pe suprafețe mai mici de 9 mp.

Amenajarea zonei de consum (terase, mese cu bănci și/sau scaune) se face cu acordul administrației locale și vor fi organizate spații comune tuturor activităților comerciale.

Tarifarea activităților comerciale se va face strict pentru punctele de preparare și comercializare astfel cum este prevăzut în hotărârea privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2020.

Comercianții sunt obligați să asigure protejarea pavajului în zona de derulare a activităților comerciale.

Derularea activităților comerciale va fi supravegheată de Poliția Locală Alba Iulia și angajați din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat.

În cazul în care în urma derulării activităților comerciale se produce pătarea/murdărirea pavajului care necesită intervenții specializate de curățare, comercianții vor achita o taxă de curățare de 100 lei/mp.

Excepție fac operatorii economici autorizați să deruleze activități comerciale și care au încheiate alte contracte cu Municipiul Alba Iulia.

Compartimentul organizare evenimente și promovare turistică din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Serviciul administrarea domeniului public și privat și Poliția Locală Alba Iulia vor supraveghea modul de derulare al activităților comerciale.

TAXE propuse 2020:

Închirierea terenului din domeniul public al municipiului Alba Iulia pentru organizarea activităților comerciale și tarifele de închiriere în cadrul evenimentelor:

AlbaFest® și Festival de România®

Alimentație publică:

– suprafață ocupată între 9 și 50 mp pentru o singură locație = 250lei/mp/zi

– suprafață ocupată între 50,01 și 200 mp pentru o singură locație = 200 lei/mp/zi

– peste 200 mp pentru o singură locație = 150 lei/mp/zi

Băuturi: 250 lei/mp/zi

Alte produse alimentare: 150 lei/mp/zi

Produse artizanale: 150 lei/mp/zi

Acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii: 4.500 lei/zi.

Festivalul Roman Apulum®, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Cântec de suflet

Alimentație publică:

– suprafață ocupată între 9 și 50 mp pentru o singură locație = 75 lei/mp/zi

– suprafață ocupată între 50,01 și 200 mp pentru o singură locație = 50 lei/mp/zi

– peste 200 mp pentru o singură locație = 25 lei/mp/zi

Băuturi: 75 lei/mp/zi

Alte produse alimentare: 20 lei/mp/zi;

Produse artizanale: 15 lei/mp/zi;

Acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii: 2.500 lei/zi.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un fost senator de Alba, în cărți pentru funcția de premier după eventuala demisie a lui Orban. Ce contralovitură pregătește PSD

Publicat

Președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, susține că PSD  și ALDE ar putea face o mutare bombă în cazul în care Guvernul Orban pică prin moțiune sau prin demisia premierului.  Norica Nicolai susține că deși PSD a anunțat că nu va veni cu o propunere de premier care să fie membru al formațiunii social-democrate, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

RECHIZITORIU: Amănuntele teribile din dosarul crimelor de la Caracal. Mecanismul ororilor, pus în funcțiune în ”casa groazei”

Publicat

Amănunte teribile ies la iveală odată cu trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, suspectat de a fi criminal în serie. Potrivit rechizitoriului și unui raport al FBI, acesta ar fi fost capabil de violență extremă, fiind total lipsit de compasiune și autocontrol. Casa sa a fost transformată într-o închisoare. Patul metalic, sudat în perete, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ceață și polei în Alba și în alte șapte județe din țară. Localitățile vizate

Publicat

ceata noaptea

Meteorologii au emis, vineri seara, avertizări Cod Galben de ceață valabile în zona joasă a județului Alba și în alte șapte județe din țară. Potrivit ANM, până la ora 2.00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Pe arii restrânse se va depune chiciură sau […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii. În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate