Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli și taxe pentru comercianții care vor să vândă produse la evenimentele organizate în Alba Iulia. Ce trebuie să respecte

Publicat

Odată cu stabilirea nivelului taxelor și impozitelor locale la Alba Iulia pentru anul 2020, Primăria propune un regulament pentru închirierea terenului din domeniul public, pentru organizarea activităților comerciale în cadrul evenimentelor derulate în oraș. Este vorba despre AlbaFest®, Festival de România®, Festivalul Roman Apulum®, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Cântec de suflet.

Primăria propune ca spațiul minim autorizat pentru activități comerciale să fie de 9 metri pătrați și comercianții să fie autorizați doar pentru o singură categorie de activitate, pe punct de vânzare.

Vezi și TAXE și impozite 2020 Alba Iulia: Valori majorate cu 4,6% și taxe speciale pentru căsătorii și acte în regim de urgență. Proiect

Potrivit regulamentului, aflat în consultare publică, activitățile comerciale se desfășoară în zona de eveniment (Piața Cetății Alba Carolina), Pietonala Mihai Viteazul și în Șanțurile Cetății.

Activitățile comerciale vor fi diferențiate în: alimentație publică (prepararea alimentelor şi produselor culinare şi de cofetărie-patiserie, precum şi vânzarea acestora populaţiei în vederea consumului), băuturi (alcoolice, slab alcoolice, cocktail-uri, răcoritoare, apă, ș.a.), alte produse alimentare, produse artizanale, acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii.

Comercianții vor fi autorizați să deruleze activități comerciale conform celor definite mai sus, dar doar una din categoriile menționate per punct de vânzare.

Nu se autorizează derularea de activități comerciale pe suprafețe mai mici de 9 mp.

Amenajarea zonei de consum (terase, mese cu bănci și/sau scaune) se face cu acordul administrației locale și vor fi organizate spații comune tuturor activităților comerciale.

Tarifarea activităților comerciale se va face strict pentru punctele de preparare și comercializare astfel cum este prevăzut în hotărârea privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2020.

Comercianții sunt obligați să asigure protejarea pavajului în zona de derulare a activităților comerciale.

Derularea activităților comerciale va fi supravegheată de Poliția Locală Alba Iulia și angajați din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat.

În cazul în care în urma derulării activităților comerciale se produce pătarea/murdărirea pavajului care necesită intervenții specializate de curățare, comercianții vor achita o taxă de curățare de 100 lei/mp.

Excepție fac operatorii economici autorizați să deruleze activități comerciale și care au încheiate alte contracte cu Municipiul Alba Iulia.

Compartimentul organizare evenimente și promovare turistică din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Serviciul administrarea domeniului public și privat și Poliția Locală Alba Iulia vor supraveghea modul de derulare al activităților comerciale.

TAXE propuse 2020:

Închirierea terenului din domeniul public al municipiului Alba Iulia pentru organizarea activităților comerciale și tarifele de închiriere în cadrul evenimentelor:

AlbaFest® și Festival de România®

Alimentație publică:

– suprafață ocupată între 9 și 50 mp pentru o singură locație = 250lei/mp/zi

– suprafață ocupată între 50,01 și 200 mp pentru o singură locație = 200 lei/mp/zi

– peste 200 mp pentru o singură locație = 150 lei/mp/zi

Băuturi: 250 lei/mp/zi

Alte produse alimentare: 150 lei/mp/zi

Produse artizanale: 150 lei/mp/zi

Acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii: 4.500 lei/zi.

Festivalul Roman Apulum®, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Cântec de suflet

Alimentație publică:

– suprafață ocupată între 9 și 50 mp pentru o singură locație = 75 lei/mp/zi

– suprafață ocupată între 50,01 și 200 mp pentru o singură locație = 50 lei/mp/zi

– peste 200 mp pentru o singură locație = 25 lei/mp/zi

Băuturi: 75 lei/mp/zi

Alte produse alimentare: 20 lei/mp/zi;

Produse artizanale: 15 lei/mp/zi;

Acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii: 2.500 lei/zi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax