Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli și taxe pentru comercianții care vor să vândă produse la evenimentele organizate în Alba Iulia. Ce trebuie să respecte

Publicat


Odată cu stabilirea nivelului taxelor și impozitelor locale la Alba Iulia pentru anul 2020, Primăria propune un regulament pentru închirierea terenului din domeniul public, pentru organizarea activităților comerciale în cadrul evenimentelor derulate în oraș. Este vorba despre AlbaFest®, Festival de România®, Festivalul Roman Apulum®, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Cântec de suflet.

Primăria propune ca spațiul minim autorizat pentru activități comerciale să fie de 9 metri pătrați și comercianții să fie autorizați doar pentru o singură categorie de activitate, pe punct de vânzare.

Vezi și TAXE și impozite 2020 Alba Iulia: Valori majorate cu 4,6% și taxe speciale pentru căsătorii și acte în regim de urgență. Proiect

Potrivit regulamentului, aflat în consultare publică, activitățile comerciale se desfășoară în zona de eveniment (Piața Cetății Alba Carolina), Pietonala Mihai Viteazul și în Șanțurile Cetății.

Activitățile comerciale vor fi diferențiate în: alimentație publică (prepararea alimentelor şi produselor culinare şi de cofetărie-patiserie, precum şi vânzarea acestora populaţiei în vederea consumului), băuturi (alcoolice, slab alcoolice, cocktail-uri, răcoritoare, apă, ș.a.), alte produse alimentare, produse artizanale, acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii.

Comercianții vor fi autorizați să deruleze activități comerciale conform celor definite mai sus, dar doar una din categoriile menționate per punct de vânzare.

Nu se autorizează derularea de activități comerciale pe suprafețe mai mici de 9 mp.

Amenajarea zonei de consum (terase, mese cu bănci și/sau scaune) se face cu acordul administrației locale și vor fi organizate spații comune tuturor activităților comerciale.

Tarifarea activităților comerciale se va face strict pentru punctele de preparare și comercializare astfel cum este prevăzut în hotărârea privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2020.

Comercianții sunt obligați să asigure protejarea pavajului în zona de derulare a activităților comerciale.

Derularea activităților comerciale va fi supravegheată de Poliția Locală Alba Iulia și angajați din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat.

În cazul în care în urma derulării activităților comerciale se produce pătarea/murdărirea pavajului care necesită intervenții specializate de curățare, comercianții vor achita o taxă de curățare de 100 lei/mp.

Excepție fac operatorii economici autorizați să deruleze activități comerciale și care au încheiate alte contracte cu Municipiul Alba Iulia.

Compartimentul organizare evenimente și promovare turistică din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Serviciul administrarea domeniului public și privat și Poliția Locală Alba Iulia vor supraveghea modul de derulare al activităților comerciale.

TAXE propuse 2020:

Închirierea terenului din domeniul public al municipiului Alba Iulia pentru organizarea activităților comerciale și tarifele de închiriere în cadrul evenimentelor:

AlbaFest® și Festival de România®

Alimentație publică:

– suprafață ocupată între 9 și 50 mp pentru o singură locație = 250lei/mp/zi

– suprafață ocupată între 50,01 și 200 mp pentru o singură locație = 200 lei/mp/zi

– peste 200 mp pentru o singură locație = 150 lei/mp/zi

Băuturi: 250 lei/mp/zi

Alte produse alimentare: 150 lei/mp/zi

Produse artizanale: 150 lei/mp/zi

Acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii: 4.500 lei/zi.

Festivalul Roman Apulum®, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Cântec de suflet

Alimentație publică:

– suprafață ocupată între 9 și 50 mp pentru o singură locație = 75 lei/mp/zi

– suprafață ocupată între 50,01 și 200 mp pentru o singură locație = 50 lei/mp/zi

– peste 200 mp pentru o singură locație = 25 lei/mp/zi

Băuturi: 75 lei/mp/zi

Alte produse alimentare: 20 lei/mp/zi;

Produse artizanale: 15 lei/mp/zi;

Acțiuni de marketing/promovare produse sau servicii: 2.500 lei/zi.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

CEX PSD cu scandal și urlete de se aude din curtea partidului. Dăncilă ar fi vrut să renunțe la candidatură

Publicat

dancila

Marți, Comitetul Executiv Național (CEX) PSD s-a reunit la sediul central pentru a analiza și discuta rezultatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a stabili strategia din turul al doilea. Din câte se pare, în timpul CEX-ului, spiritele s-au încins și se urlă atât de tare încât se aude din curtea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională la Alba Iulia, sărbătorită cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, la Festival de România, în 1 Decembrie 2019

Publicat

fasole cu carnati

O armată de bucătari iscusiți vor găti, la Festival de România, de 1 Decembrie, 10.000 de porții de fasole cu cârnați, pentru cei care vor fi în Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie, la Festival de România, cazarma unității Militare 415 din Piația Unirii din Alba Iulia va fi luată […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba, Florin Roman a fost ales lider de grup PNL în Camera Deputaților. ”Continuăm lupta cu PSD în Parlament”

Publicat

roman

Florin Roman a fost ales liderul de grup al deputaților PNL. Parlamentarul din Alba a declarat că va continua munca depusă de Raluca Turcan și automat lupta cu PSD în Parlamentul României.  ”Am primit azi o mare responsabilitate din partea lui Ludovic Orban și a colegilor din PNL și le mulțumesc pentru încredere! În calitate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Povești de viață la Așezământul „Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Centrul a sărbătorit 16 ani de funcționare

Publicat

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia și-a aniversat copiii, la 16 ani de la înfiinţarea centrului. Și-a deschis porţile pentru toți cei care au dorit să-i treacă pragul. A fost un moment festiv încărcat de multă emoție pentru copii, pentru personalul centrului și pentru invitați, s-au schimbat impresii și amintiri, a avut […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate