Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reîncep lucrările în Alba Iulia. Cum vrea primăria să rezolve problema zonei inundabile dintre gară și cimitir

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a anunțat reînceperea lucrărilor în zona centrală a Muncipiului Alba Iulia, mai exact în zona cuprinsă între Cimitirul Eroilor și intersecția dintre Bd. Încoronării și Ferdinand.

Este vorba despre dublarea unei conducte de canalizare, proces care a dus la întârzierea cu trei luni a lucrărilor pentru proiectele de mobilitate urbană pe acest tronson.

Citește și Transport public gratuit la Alba Iulia, vineri. Gabriel Pleșa cheamă angajații primăriei la un ”tur cu autobuzul” prin oraș

Zona vizată, unde va fi dublată conducta de canalizare, este una ce se inundă la fiecare ploaie mai serioasă.

„În aceste zile a început execuția lucrărilor de dublare a conductei de canalizare din zona cimitirului municipal, lucrări pentru care am întârziat cu aproape 3 luni finalizarea ultimului lot al proiectului de mobilitate, dar care erau absolut necesare.

După cum bine știm, la orice ploaie mai serioasă în acea zonă erau mari probleme cu preluarea și transportul apelor pluviale, fiindcă vechea rețea era subdimensionată”, a transmis primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vezi VIDEO: INUNDAȚII la Alba Iulia. Intersecția de lângă Gară, acoperită de ape după ce canalizarea nu a mai făcut față

Decizia de a dubla conducta a fost luată de reprezentanții primăriei în urma consultării cu firma care execută lucrările și APA CTTA.

Practic, administrația locală intenționează dublarea acesteia pe toată lungimea de 480 de metri.

Potrivit primarului, vor fi utilizate conducte ceramice și cămine de vizitare, care vor fi așezate în paralel cu vechea conductă.

Se preconizează ca lucrările la acest tronson problematic să fie încheiate până la finalul lunii octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate