Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reparaţii capitale la fostul sediu al Centrului de Cultură „Augustin Bena” din centrul oraşului Alba Iulia. În clădire va funcţiona Centrul Militar

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Serviciul Public „Salvamont” vor elibera imobilul de pe strada Regina Maria, nr.6 pentru a se putea efectua lucrările de amenajare, în vederea funcționării în clădire a Centrului Militar Județean Alba. Lucrările ce urmează să fie executate sunt de reabilitare şi consolidare a clădirii sau a elementelor acesteia, compartimentare a spaţiului de la mansardă, redimensionarea şi refacerea instalaţiilor şi alte lucrări pentru funcţionalizarea şi aducerea clădirii la standardele actuale de siguranţă şi confort.

Consiliul Judeţean Alba a demarat procedurile de atribuire a contractului de servicii de proiectare, încă de la sfârșitul lunii ianuarie pentru proiectul de reparaţii capitale la fostul sediu al Centrului de Cultură “Augustin Bena”, corpul C3, situat pe strada Regina Maria, nr. 6. Acesta va fi compartimentat, pentru a a deveni funcţional şi a fi relocate birourile Centrului Militar al Judeţului Alba.

Consilierii județeni au votat în cadrul ședinței de joi, încetarea dreptului de administrare al Centrului de Cultură „Augustin Bena” asupra imobilului, situat pe strada Regina Maria, nr.6, proprietate publică a județului Alba.

În acest imobil a mai funcționat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba până în luna februarie din 2007, când au început operațiunile de predare-preluare a imobilului, la solicitarea Consiliului Județean Alba. Solicitarea a venit pe fondul crizei acute de spații, din cauza restituirii în natură a unor imobile către foștii proprietari, ajungându-se la situația în care instituții de sub autoritatea CJ Alba funcționau în imobilele retrocedate, plătind chirii substanțiale proprietarilor.

Din luna martie a anului 2007, spațiile clădirii au fost ocupate astfel: corpul A a revenit Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Alba în suprafață de 98,91 mp,  în același corp pe o suprafață de 99,04 mp și suprafața utilă a corpului C de 228,06 mp a revenit Școlii Populare de Arte și Meserii Alba, iar corpul B, care a rămas în administrarea CJ Alba, a fost dată Serviciului Public „Salvamont” Alba.

Din luna octombrie a anului 2007, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Alba și Școala Populară de Arte și Meserii Alba au devenit Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Imobilul de pe strada Regina Maria este compus din cele trei corpuri și teren aferent în suprafață totală de 1.152 mp.

Reparaţia capitală a clădirii şi refuncţionalizarea acesteia sunt necesare pentru a asigura spaţii destinate Centrului Militar al Judeţului Alba. CMJ va elibera spaţiul din Cetatea Medievală, în clădirea unde vor fi amenajate birourile Consiliului Judeţean.

Citeşte şi CJ Alba şi-a bugetat 15,2 milioane lei pentru amenajarea viitorului sediu de lângă Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Toma

    vineri, 28.02.2014 at 07:29

    Daca este vorba de reparatii la fostul sediu al Centrului de Cultura ,,Augustin Bena”, de ce ne aratati poza Centrului Militar?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax