Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Replică dură a PSD Alba, pentru deputatul Florin Roman. Scandalul Școlii din Micești, faza pe cuvinte grele


Publicat

Situația școlii din Micești încinge spiritele la nivel local. După atacul deputatului de Alba, Florin Roman, la adresa PSD și a șefei Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș, este rândul organizației județene a social-democraților să riposteze. Și o fac pe un ton foarte dur.

Totuși, ne asigură reprezentanții PSD, explicațiile nu s-ar adresa lui Roman, ci mai degrabă locuitorilor din Micești care sunt invitați să ”analizeze în mod obiectiv și sincer neplăcuta problemă de la Școala Micești”.

Comunicat de presă:

”În desfășurarea lamentabilelor prestații politice ale deputatului liberal Roman, zilele trecute am avut parte de încă o ieșire în decor, la fel de penibilă ca toate celelalte de până acum, ce relevă perfect tipologia demagogului latrans și alura de politruc a domniei sale.

Se vede foarte clar disperarea de pe fața acestui, așa zis, om politic, de a se agăța de funcții publice, de teama revenirii sale la viața normală a oamenilor de rând și în consecință inventează diverse momeli, prin care speră că va mai păcăli încă o dată pe locuitorii harnici și cinstiți ai județului Alba.

Una dintre momelile originale marca ,,Roman” pregătite nouă, tuturor, este legată de situația Școlii de la Micești, părăsită din păcate de tot mai mulți elevi, dar și abandonată total de ,,performanța” și ,,nemuritoarea”administrație  Hava.

De această dată nu ne mai îndreptăm atenția cu explicațiile spre deputatul Roman, care oricum nu poate să înțeleagă nimic, ci ne adresăm cetățenilor de bună credință ai cartierului Micești, sfătuindu-i să analizeze în mod obiectiv și sincer neplăcuta problemă de la Școala Micești.

Vă reamintim faptul că vorbim de hotărâri luate în deplină legalitate, ce au un caracter temporar și tranzitoriu până la momentul în care situația de fapt va îndeplini toate aspectele prevăzute de lege în ceea ce privește funcționarea unei unități de învățământ și anume efectivul minim de elevi necesar într-o clasă și condițiile materiale optime din punct de vedere didactic, igienico-sanitar și ISU.

Din păcate, Școala de la Micești, spre îngrijorarea noastră, nu îndeplinește nicio condiție prevăzută de lege în acest sens, fapt ce a dus la neplăcuta situație de a transfera ciclul gimnazial de aici la unitatea de centru, Liceul Sportiv din Alba Iulia .

Datorită condițiilor improprii desfășurării procesului de învățământ de la Școala Micești, administrația Hava abandonând-o total, elevii de aici, în marea lor majoritate, au preferat să se înscrie la alte școli din centrul orașului, ajungându-se în trista situație de astăzi, pe care o cunoaștem cu toții și de care disperatul deputat Roman, încearcă să profite electoral, în cel mai josnic mod posibil și promite cu o inconștiență crasă reînființarea Școlii de la Micești de îndată ce PNL va reveni la guvernare, ignorând cu desăvârşire prevederile legale în acest sens.

Dragi locuitori ai cartierului Micești, vă rugăm să constatați că învățământul actual funcționează pe o lege a educației din anul 2011 promulgată de guvernul PDL, metamorfozat acum în acum PNL, iar Roman, criticând aplicarea legii educației nu face altceva decât să muște mâna pedelistă care îl hrănește de atâta timp.

Dacă tot este atât de tare îngrijorat de starea învățământului din Micești, mult mai eficient era să fi dat cu pumnul în masa primarului Hava pentru a reface școala de aici atractivă pentru elevi și demnă de un oraș reședință de județ și nu să urle în disperare că se aplică o lege promulgată de ai lui.

Ipocrizie, demagogie și înșelătorie ridicată la rang de artă, asta ne servesc, de prea mult timp  cu un tupeu inimaginabil actualii liberali din Alba, foști pedeliști de marcă și viitori cine mai știe ce-or mai fi numai că să stea pe-un loc privilegiat în societate, rupți total de greutățile cotidiene ale oamenilor obișnuiți.  Asistăm, din păcate, dragi albaiulieni, cu tristețe în suflet, la un jalnic spectacol pedelisto-liberal de operă bufă, la care biletul de intrare ne costă foarte scump, fiindcă menestrelii au tarife pe măsura gusturilor fine demne doar de ei și ai lor.”

Citește și: Florin Roman, nou atac la șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, pe tema școlii de la Micești: ”Minciuna PSD merge mai departe”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Miercuri și joi, întreruperi în furnizarea de apă potabilă la Oarda de Sus, Cricău și Noșlac, din cauza unor lucrări

Publicat

Apa CTTA Alba anunță întreruperea furnizării apei potabile miercuri și joi, în municipiul Alba Iulia – cartierul Oarda de Sus, Cricău și Noșlac, din cauza unor lucrări. 

Astfel, în data de 3 martie, din cauza unor lucrări efectuate de către Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Alba, Apa CTTA Alba este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în municipiul Alba Iulia, cartierul Oarda de Sus, între orele 08:00-15:00.

Tot din același motiv va fi întreruptă furnizarea apei potabile în data de 4 martie, în localitatea Cricău, între orele 08:00-13:00.

La reluarea furnizării apei potabile pot apărea depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care clienții sunt rugați să folosească apa numai în scop menajer.  „Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon: 0258.834501, în vederea intervenției”, au explicat reprezentanții Apa CTTA.

În data de 4 martie, din cauza unor lucrări de mentenanță ce se execută la rețeaua de distribuție a apei potabile (spălare rețele), precum și spălarea și igienizarea rezervorului de acumulare apă potabilă, în localitatea Noșlac se va întrerupe furnizarea apei potabile între orele 8:00 – 16:00.

„La reluarea furnizării apei pot apărea depășiri locale ale parametrului de turbiditate, de aceea rugăm a semnala acest fapt la tel. 0729.994179 sau 0729.994186 pentru rezolvarea lor”, au mai transmis reprezentanții Apa CTTA.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alertă de fraudă emisă de Poliție, CERT-RO și de Asociația Română a Băncilor. Cum funcționează o nouă înșelăciune pe internet

Publicat

Poliția Română, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Asociația Română a Băncilor (ARB) atrag atenția cu privire la incidentele recente de securitate cibernetică de tip fraudă, distribuite prin intermediul unor site-uri de anunțuri generaliste din România și lansează o campanie de conștientizare menită să protejeze clienții împotriva fraudelor on-line.

Se recomandă persoanelor care au postat anunțuri de vânzare pe site-uri să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidențiale și folosite exclusiv pentru achiziții și nu pentru încasări. Utilizatorii sunt sfătuiți să verifice toate detaliile înainte de a efectua o tranzacție.

Mecanismul utilizat este unul dual, atacatorii țintind atât cumpărătorii, cât și vânzătorii din platformă.

Metoda de atac implică contactarea utilizatorilor și redirecționarea lor către alte soluții de tip chat, de regulă Whatsapp.

Următorul pas este convingerea potențialei victime de a furniza datele de pe card,  în urma accesării unui link nelegitim transmis de atacatori.

Astfel, sunt obținute toate datele cardului, inclusiv parolele de securitate cu care efectuează o primă tranzacție de tip transfer (care va debita contul de card al vânzătorului), iar ulterior le utilizează pentru alte tranzacții frauduloase.

Pentru a se proteja împotriva fraudelor, este necesar ca utilizatorii de carduri să respecte următoarele recomandări:

–  să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare; Angajații băncilor nu vor solicita niciodată divulgarea acestor informații indiferent prin ce mijloace se primește solicitarea – e-mail, SMS, apeluri telefonice sau la servicii financiare furnizate de bancă la distanță.

–  să nu furnizeze niciodată datele de acces la Internet/Mobile Banking;

–  datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate;

– să nu deschidă atașamentele din e-mail-urile primite de la persoane necunoscute;

– să nu intre pe link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate

– să nu instaleze aplicații din surse necunoscute și programe necertificate descărcate de pe website-uri dubioase;

– să aibă instalat un program antivirus bun și actualizat și să actualizeze permanent sistemul de operare;

De asemenea, să nu mai introducă alte coduri și să anunțe imediat banca emitentă în cazul în care observă în browser:

–  imagini suspecte, care nu corespund cu cele din paginile web ale băncii,

–  apariția unor ferestre „pop-up” care solicită introducerea de date confidențiale,

–  că nu se pot autentifica în pagina de Login de la prima încercare, întrucât s-ar putea să devină victima unui atac informatic.

Poliția Română, CERT-RO și Asociația Română a Băncilor recomandă tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să semnaleze imediat orice tentativă de fraudă.

Sursa: cert.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Twitter va bloca permanent utilizatorii care dezinformează în mod repetat în privinţa vaccinurilor anti-COVID

Publicat

Twitter a anunţat că intenţionează să-şi amplifice lupta împotriva dezinformării. Platforma de social media va bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenţionaţi de cinci ori, informează AFP și The Guardian, potrivit Agerpres.

„Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre şi la reducerea cu mai mult succes a propagării de informaţii potenţial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracţiunilor repetate, moderate sau grave”, a anunţat reţeaua socială într-un comunicat.

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să şteargă unele informaţii false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populaţiile. Compania viza de asemenea dezinformările privind efectele adverse sau punerea sub semnul întrebării chiar a bolii COVID-19 şi a necesităţii ca oamenii să se vaccineze.

De atunci, moderatorii societăţii californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri şi au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume. De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii îşi vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile.

Blocarea permanentă a contului, la al cincilea avertisment

De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă. Acest sistem se inspiră din cel împotriva defăimării având legătură cu alegerile şi procesele civice, care a determinat Twitter să-l blocheze pe fostul preşedinte american Donald Trump pentru infracţiuni repetate, printre care incitare la violenţă şi mesaje de discreditare a scrutinului prezidenţial.

Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19, necesare pentru a proteja populaţiile şi a permite reluarea activităţilor umane, sunt în curs în numeroase ţări, inclusiv în SUA şi UE, notează AFP.

Începând din octombrie anul trecut, când vaccinurile erau doar în stadiul de teste clinice, YouTube şi Facebook au anunţat o reglementare strictă menită să interzică dezinformările cu privire la vaccinuri şi acţiunile menite să discrediteze campaniile de vaccinare.

Twitter va ataşa de asemenea etichete cu mesaje „poate conţine informaţii înşelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19”, potrivit comunicatului de luni.

Moderatori vor fi însărcinaţi să determine care conţinuturi încalcă regulamentele, însă platforma speră să pună la punct un sistem atât uman, cât şi automatizat pentru a detecta mesajele problematice.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Delgaz Grid anunță înlocuirea a peste 12 kilometri de conducte și branșamente. Investiții programate la Alba Iulia și Sebeș

Publicat

Delgaz Grid a anunțat că va înlocui în acest an aproximativ 12,5 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județul Alba și va investi aproximativ 4,5 milioane de lei. Cele mai importante lucrări de investiții sunt programate la Bărăbănț (6km), Alba Iulia (3km) și Sebeș (2km).

Potrivit unui raport transmis Alba24, compania a investit anul trecut peste 7 milioane lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județul Alba. Principalele investiții s-au derulat la Alba Iulia, Biia, Sebeș și Cugir.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 16 kilometri, valoarea totală a acestor investiții fiind de peste 7 milioane de lei.

Tot anul trecut, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost extins cu circa 9,5 km pentru racordarea de noi consumatori.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate