Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Replici dure între Victor Ponta și Crin Antonescu: Tema Roșia Montană declanșează începutul discordiei de la vârful USL

Publicat

Declarații dure între co-președinții USL Victor Ponta şi Crin Antonescu. „Dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate”, a reacţionat luni seară Ponta, după ce la sfârşitul săptămânii trecute Antonescu a susţinut că liberalilor „nu le tremură chiloţeii” dacă social-democraţii nu-l susţin la prezidenţiale. În replică, Antonescu a spus, într-un interviu la B1, că dacă în acest moment s-ar afla înaintea alegerilor prezidențiale și ar depinde de bunăvoința cuiva din PSD sau PNL pentru a candida, s-ar retrage din cursa prezidențială. Conflictul dintre cei doi lideri USL s-a declanșat după ce Antonescu a anunțat că PNL nu suține legea trimisă de Guvernul Ponta la Parlament prin care a fost avizat proiectul minier de la Roșia Montană.

„Dacă în 2014 sunt în situaţia unui soi de păpuşă, nici nu mai candidez. Dacă aş fi în situaţia să depind de bunăvoinţa PSD sau PNL, nu mai candidez. La preşedinţia României nu sunt puse păpuşi” și „Domnul Ponta nu are guvernul de acasă. Dacă nu mă susțin, sănătate și la revedere!”, a spus Crin Antonescu la B1 TV.

Liderul PNL a accentuat că nu se teme pentru candidatura sa la cea mai înaltă funcţie din stat, în condiţiile în care, dacă i-ar fi fost teamă, nici măcar nu ar fi existat discuţia despre Roşia Montană.

Ponta: Dacă nu vrea să-l susținem, cu  forța nu se poate

 

Ponta a comentat că atacurile făcute de Crin Antonescu nu reprezintă „cea mai înţeleaptă strategie”.

„Am constatat şi eu că domnul Antonescu în ultimul timp e foarte critic, foarte ironic. Cred că până la urmă el greşeşte. Cred că a vorbit în principal pentru presă. Dacă avem ceva să ne spunem, să ne spunem în şedinţele noastre interne şi să ieşim în public cu o decizie. Eu nu cred că se pregăteşte de campania electorală. Să te pregăteşti de campanie electorală spunând că nu vrei sprijinul PSD, nu mi se pare cea mai înţeleaptă strategie. Bineînţeles, doar nu o să-l susţinem cu forţa. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţnem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate”, a spus liderul PSD, la B1.

 

Antonescu:  Dacă aş fi în situaţia să depind de bunăvoinţa PSD sau PNL, nu mai candidez

În replică, Crin Antonescu susţine că nu îi este teamă că îşi va pierde statutul de prezidenţiabil, subliniind că, dacă ar fi în situaţia de a depinde exclusiv de susţinerea PSD, atunci nu ar mai candida.

„Dacă în 2014 sunt în situaţia unui soi de păpuşă, nici nu candidez. dacă aş fi în situaţia să depind de bunăvoinţa PSD sau PNL, nu mai candidez. La preşedinţie nu sunt puse păpuşi”, a comentat el într-o intervenţie la B1.  Liderul PNL a adăugat că nu are „niciun fel de ezitare, datorie, timiditate” din acest punct de vedere şi va spune şi de acum încolo ceea ce crede.

Liderul PNL a accentuat că nu se teme pentru candidatura sa la cea mai înaltă funcţie din stat, în condiţiile în care, dacă i-ar fi fost teamă, nici măcar nu ar fi existat discuţia despre Roşia Montană.

„Dacă domnul Rus, domnul Sârbu şi domnul Ponta însuşi au impresia că eu am să spun mai puţin ce cred doar de teama că nu or să mă mai susţină la preşedinţie se înşeală foarte tare. Deocamdată noi îl susţinem pe Ponta, nu el pe noi. Sigur că e nevoie de colaborare, domnul Ponta nu are guvernul de acasă, nu are domnul Rus preşedinţia de acasă şi din bunăvoinţă ni le mai dau şi nouă din când în când”, a spus Antonescu.

„Liberalii nu sunt, cum cred băieţii lui Ghiţă, Ciutacu şi ăştia, angajaţii lui Ponta şi mâine îi dă afară. E o ipoteză teoretică pe care sper să nu mi-o puneţi în cârcă. Nu cred că suntem deloc pe loc pe teritoriul măcar al probabilului. Nimeni un a pus această problemă”, a declarat Antonescu.

surse: B1 TV, gandul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 17:19

    Proiectul RMP este cel mai mare proiect aurifer nedezvoltat. Deci este cel mai mare zacamant de acest tip nedezvoltat din lume. Romania, daca dezvolta acest proiect, devine principalul exportator de aur din UE. Toata UE produce astazi undeva la 14 tone, 15 tone de aur. Noi daca pornim doar mina de la Rosia Montana producem la fel cat produce toata UE, undeva la 13-14 tone de aur pe an.

  2. Tudor Pop

    marți, 26.11.2013 at 00:13

    VREM MINERIT LA ROSIA MONTANA!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax