Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

REPowerEU: Panouri fotovoltaice pentru persoane vulnerabile. Încep înscrierile pentru finanțări de 100%. Documente necesare

Publicat

 REPowerEU: Persoanele vulnerabile beneficiare de tichet de energie pot primi finanțare 100% nerambursabilă pentru instalarea de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei, fără nici o contribuție financiară.

Înscrierile încep din data de 24 octombrie 2024, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.

Programul se desfășoară pe principiul primului venit, primul servit, iar locurile sunt limitate.

Vezi și Vouchere de 5.000 de euro pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare, într-o nouă finanțare. Controverse în jurul măsurii

Beneficiarii ar urma să primească vouchere de câte 5.000 de euro, bani din PNRR.

Până acum s-au înscris în program instalatorii, iar din 24 octombrie pot depune documentele persoanele vulnerabile.

Bugetul programului depăşeşte 610 milioane de euro, pentru 122.000 de vouchere. Banii sunt din PNRR, potrivit ghidului de finanţare.

Documente necesare REPowerEU

1. Criteriu de eligibilitate

Beneficiarul final este persoană fizică cu domiciliul în România, iar adresa de domiciliu precizată în Cartea de identitate corespunde cu adresa clădirii rezidențiale obiect al proiectului;

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Beneficiarul final se regăsește pe Lista persoanelor vulnerabile, preluată de către MIPE, în baza datelor colectate și existente la nivel național de către Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD)

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Locul de implementare a proiectului este situat în raza administrativă a județului în care GUEE a realizat verificarea prealabilă

2. Documente privind dreptul proprietate

Pentru ultimele detalii legate de documentele necesare, consultați documentul de la finalul articolului, care cuprinde ultimele informații legate de subiect.

Pentru dovedirea dreptului de proprietate privată asupra imobilului (teren și / sau clădire) pe care se realizează investiția este prezentat:

  • A) Pentru Etapa I, Componenta A (consumatori vulnerabili de energie) – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final (consumator vulnerabil de energie), cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE, sau Orice alt document eliberat de către autoritatea publică locală (APL) din care să reiasă dreptul de proprietate și cota de proprietate aferentă, emis cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE.
  • B) Pentru Etapa I, Componenta B si Etapa II – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final, cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la operatorul economic.

3. Contractul comercial între consumatorul vulnerabil de energie / consumator, în calitate de beneficiar final și solicitant.

MIPE a publicat în urmă cu o zi un document cu precizări legate de program. Consultați aici Ghidul Specific – Condiții de accesare a fondurilor europene din PNRR în cadrul apelurilor de proiecte aferent investiției 14 – Schema de Granturi sub formă de bonuri valorice pentru accelerarea utilizării energiei din surse regenerabile de către gospodării din cadrul Componentei 16 RePowerEu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate