Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RER Vest-RETIM: Rezultatele primei zile de colectare. Curățenie la platforme, containere golite, volum suficient pentru deșeuri

Publicat

Noul operator de salubrizare, Asocierea RER Vest-RETIM a preluat de astăzi, 1 decembrie 2021, colectarea și transportul deșeurilor menajere din Alba Iulia, alături de alte localități din Zona 1 Alba.

Zona 1 Alba include orașele Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, respectiv comunele  Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea.

Situația după ce autospecialele Asocierii RER Vest-RETIM au intrat pe teren

Începând chiar de la ora 00.00, autospecialele Asocierii RER Vest-RETIM au intrat pe teren și au ridicat deșeurile menajere de la platformele de colectare de la blocuri. Astfel, la prima oră a dimineții locuitorii din Alba Iulia au găsit curățenie, containere golite și volum suficient pentru depozitarea deșeurilor.

Iată câteva adrese care zilele trecute aveau probleme deosebite, dar astăzi, 1 decembrie 2021, la primele ore ale dimineții arată, cu totul altfel:

Piața Consiliul Europei. Nr 32 A

Strada Gheorghe Șincai, nr 17 – Dedeman

Bulevardul Încoronării, nr 3 – Gara Alba Iulia

Strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr 21

Strada Vasile Goldiș, nr 18

Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr 111

Strada Arnsberg, nr 11

Strada Nicolae Bălcescu nr. 14

Sortarea deșeurilor

Reamintim că, în conformitate cu OUG 92/2021, toți producătorii și deținătorii de deșeuri au obligaţia să colecteze deşeurile separat şi să nu le amestece cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite. Deșeurile menajere trebuie sortate și depuse corespunzător în recipiente, astfel:

  • RECIPIENTUL VERDE  –  ambalaje din sticlă  (exclus plastic, PET etc)
  • CONTAINERUL GALBEN –   deșeuri reciclabile din plastic (ambalaje de PET) și metal (doze și conserve)
  • CONTAINERUL ALBASTRU  – deșeuri din hârtie și carton
  • CONTAINERUL NEGRU –  orice deșeu menajer rămâne după folosirea corectă a recipientelor colorate de mai sus. Excluse: deșeuri voluminoase, deșeuri periculoase,  deșeuri din construcții sau deșeuri verzi (crengi, frunze etc.)

Pentru perioada de început a operării se va asigura o colectare zilnică a tuturor containerelor

Cu toate că în contractul Asocierii RER Vest-RETIM colectarea deșeurilor reziduale (containere negre) este prevăzută de trei ori pe săptămână, iar a containerelor pentru deșeuri reciclabile (galben și albastru) este prevăzută de două ori pe săptămână, având în vedere situația actuală de la punctele de colectare, pentru perioada de început a operării se va asigura o colectare zilnică a tuturor containerelor, ceea ce înseamnă mai mult decât dublul față de angajamentelor contractuale.

Toate informațiile necesare despre tarife, contracte, grafice de colectare (blocuri și case) pentru toate localitățile le găsiți la următoarele pagini:

  • https://rervest.ro/utile/zona-alba/

sau

  • https://retim.ro/alba.

În plus, ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro și sesizari.alba@rervest.ro  sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Asocierea RER Vest-RETIM

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Costy

    miercuri, 01.12.2021 at 20:49

    Și cei de la case, stau cu pubela plina la poarta ca este zi de colectare, dar de fapt nu este? Locuitorii din Barabant de pe străzile care se ridica miercurea gunoiul va așteaptă…… Deci?

  2. pilu

    miercuri, 01.12.2021 at 21:08

    Pe la ora 10 inaintea mea mergea un tip de la un restaurant cu trei saci mari negri. Toti sacii i-a aruncat in containerul galben, iar cand a aruncat pe ultimul s-a auzit un zgomot puternic de sticle sparte. Asta-i sortarea selectiva la romani.

  3. Cetatean

    joi, 02.12.2021 at 08:38

    Fericiti cei ce au container, la case. Macar aveti unde pune gunoiul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate