Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Restructurări masive la Primăria Arad. 360 de posturi vor fi desființate. Anunțul primarului

Publicat

Primăria Arad îşi va diminua organigrama cu 360 de posturi până la toamnă, estimând o economie anuală de 10 milioane de lei prin neplata unor salarii, în timp ce posturile de conducere vor fi reduse de la 75 la 59, a anunțat vineri primarul Călin Bibarț.

Din cele 360 de posturi desființate, 123 sunt ocupate efectiv, acești angajați urmând să fie concediați. Restul posturilor desființate fie erau vacante, fie erau cu finanţare de la Guvern, cum este cazul medicilor din cabinetele şcolare.

Primarul Călin Bibarţ a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noua organigramă a Primăriei a fost definitivată şi se va afla pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local Municipal.

Vor fi afectaţi atât funcţionari ai Primăriei cât şi angajaţi din instituţii subordonate, precum Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială sau instituţii de cultură.

Vezi și: Audit extern la Primăria Alba Iulia, de 25.000 de euro: Cei aproape 800 de angajați, evaluați. Care este principala problemă

Mai mult, primarul consideră că odată cu informatizarea şi digitalizarea pe care le are în vedere municipalitatea, probabil se vor mai putea restrânge puţin direcţiile, serviciile şi birourile şi unele funcţii de execuţie. ab24

Angajaţii care vor pleca din instituţie vor fi stabiliţi în urma unor teste, spun reprezentanţii municipalităţii, care mai anunţă că două direcţii, trei servicii, un birou şi patru compartimente vor fi desfiinţate.

Alte 17 structuri vor fi declasate, respectiv şapte servicii se vor transforma în birouri, şase în compartimente şi patru birouri devin compartimente.

Astfel, din cele 75 de funcţii de conducere câte sunt în actuala structură, mai rămân 59.

Economia care se face la bugetul de salarii va fi de aproximativ 10 milioane de lei anual.

Sursă: Agerpres

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Adrian

    vineri, 25.06.2021 at 20:30

    Nu sunt in regula articolele de genul asta, pentru ca lovesc acolo unde nu trebuie si nu toata lumea intelege corect situatia.
    Primaru ala, este un parvenit .

  2. pilu

    vineri, 25.06.2021 at 22:41

    Mai Adriane, tu ca bugetar parlit nu poti intelege multe lucruri printre care si treaba cu reducerile. Expresia primar parvenit cred ca ai inventat-o din prostie. Ala a fost ales, mai Bula !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax