Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețea de canalizare în localitățile Lopadea Nouă și Ciuguzel. Execuția lucrărilor, lansată la licitație. Valoarea investiției

Publicat

conducte canalizare lucrari

Cetățenii din localitățile Lopadea Nouă și Ciuguzel vor beneficia în curând de o rețea de canalizare, printr-o investiție de peste 12,5 milioane de lei. Potrivit proiectului, se vor realiza peste 340 de racorduri, cinci stații de pompare și un bazin tampon pentru ape uzate. 

Primăria comunei Lopadea Nouă a lansat miercuri, 13 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția rețelei de canalizare în comună, proiect finanțat prin PNDL.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 12.596.815,49 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul are ca scop realizarea sistemului de canalizare centralizată în localitățile Lopadea Nouă și Ciuguzel și racordarea acestuia la sistemul de canalizare din localitatea Băgău, care face parte din sistemul de canalizare Băgău-Ciumbrud-Sâncrai, în curs de execuție. Racordarea la acest sistem se realizează, conform acceptului și condițiilor impuse de beneficiarul sistemului de canalizare Băgău-Ciumbrud-Sâncrai, respectiv SC Apa CTTA Alba Iulia.

Investiția urmărește îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din comună, prin dezvoltarea serviciilor de canalizare și epurare ape uzate.

În prezent comuna Lopadea Nouă dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă pus în funcţiune în august 2011 şi 2013, şi cuprinde alimentarea cu apă a localităților Băgău, Lopadea Nouă şi Ciuguzel . Actualmente există un proiect autorizat și în curs de execuție privind alimentarea cu apă potabilă a localităților Beta și Odverem.

La această dată comuna Lopadea Nouă nu dispune şi de un sistem centralizat de canalizare. Clădirile existente, şcoala, spatii comerciale şi câteva gospodării din localitate și-au rezolvat canalizarea pe plan local, prin fose septice şi bazine vidanjabile. În restul localităţii nu există canalizare, locuitorii rezolvându-şi canalizarea pe plan local prin latrine uscate.

Potrivit proiectului, varianta de realizare a investiției cuprinde:

  • realizare sistem de canalizare Ciuguzel (3.991 metri lungime, 135 racorduri)
  • realizarea a două stații de pompare ape uzate Ciuguzel
  • realizarea sistemului de canalizare Lopadea Nouă (4.642 metri lungime, 210 racorduri)
  • realizarea a trei stații de pompare ape uzate Lopadea Nouă (dintre care una montană în bazinul tampon)
  • realizare bazin tampon apă uzată (75 mc)
  • lucrări pentru asiturare utilități

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax